Pizzafoccacia

image_pdfimage_print

IMG_1501

Pizzafoccacia? Det er selvfølgelig det fantastiske resultatet du får når du blander pizza med foccacia. For hvem kan vel stå i mot et luftig foccaciabrød toppet med ditt favoritt pizzatilbehør? Ikke jeg hvertfall! Og sikkert ikke du heller. Bare prøv. 😉

IMG_1505

Du trenger:

(nok til en liten langpanne)

Til brødet:

4 dl vann, bruk lunkent vann (37 grader)

1 pose tørrgjær

1-2 ss olje

1 ts salt

1 ts sukker

8 dl hvetemel

ca 1 dl solsikkeolje til smøring av langpanne

Topping:

ca 0,5 pakke pepperoni

ca 1 dl tomatsaus

0,25 rødløk i skiver

3 dl revet ost

1 dl basilikumolje (se oppskrift under)

havsalt til å strø over brødet, jeg bruker Maldon salt

 

Hvitløk – og basilikumolje:

ca 10 blader basilikum

1 stort fedd hvitløk

ca 1 dl solsikkeolje

IMG_1500

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bolle før du tilsetter vannet og rører raskt rundt med en sleiv. Det er IKKE nødvendig å elte. Når deigen er rørt sammen, setter du den til heving under en plastpose. Jeg pleier å si at deigen skal heve til dobbel størrelse, men hvor lang tid dette tar avhenger av hvor mye gjær du har brukt, samt temperaturen på vannet. Ca 30-40 minutter. Det neste steget nå er å smøre langpannen du skal bruke. Jeg pleier å dynke den med olje, men det hender fortsatt at brødet setter seg litt fast. I såfall tar jeg bare en stekespade og hjelper det løs. Når pannen er smurt, heller du bare den ferdig hevede deigen rett i formen og klapper den utover med hendene dine.  (Kan være smart å ha litt olje på hendene først;).

Mens deigen etterhever, lager du basilikumoljen. Ha hvitløk, olje og basilikumblader i en stavmikserbolle og kjør til en glatt olje med stavmikser.

Sett ovnen på 230 grader.

Når deigen er ferdig etterhevet, fordeler du peperoni, ost, tomatsaus og løk over deigen. Dytt alt forsiktig litt ned i deigen slik at deigen får noen groper. Avslutt med å ringle over basilikumolje og strø over litt havsalt.

Stek hele herligheten midt i ovnen i ca 25-30 minutter. Brødet er ferdig når det er gyllent og har en hul lyd når du banker på det.

Avkjøl på rist og KOS DEG.

IMG_1510

 

(Visited 1,981 times, 3 visits today)

8 Comments

  • Reply Kine E August 31, 2016 at 7:37 pm

    Lagde denne nettopp! Kjempegodt!!!!! Takk for oppskriften. Elsker bloggen din.?

    • Reply bollefrua September 1, 2016 at 5:34 pm

      Åh, nå ble jeg glad!! Tuuusen takk!! <3

  • Reply Caroline September 12, 2016 at 11:07 am

    Dette så nydelig ut! Har du tips til hva slags mel og evt hvor mye mel man kan bytte ut med noe av hvetemelet for at det skal bli litt grovere? Eller blir ikke det like bra?

    Jeg elsker foccaciaoppskriften med hvitløk og basilikum! Det er verdens beste, uten tvil 🙂

    • Reply bollefrua September 13, 2016 at 7:04 pm

      Prøv å bytte ut 2 dl mel med feks sammalt hvete. Dette brødet er forresten vanvittig godt!

  • Reply Caroline September 13, 2016 at 7:12 pm

    Ok. Takk for svar! Ja, det ser veldig godt ut 🙂 Jeg skal bake det til helgen og ha det med på tur! Kjempe fin blogg du har 🙂

    • Reply bollefrua September 18, 2016 at 6:20 pm

      Så snill du er! Tusen takk! 🙂

  • Reply Siri January 5, 2017 at 9:30 pm

    Hvor stor langpanne bruker du?

    • Reply bollefrua January 11, 2017 at 7:19 pm

      Hei! ca 28x40cm. 🙂

    Leave a Reply to Caroline Cancel Reply