Det er høst! Og vet du hva som er fint om høsten? Suppe. Og vet du hva som er godt til suppe? Nybakte cheddarsnurrer. Og vet du hvordan du lager dem?
Sånn!
Du trenger:
(12 stk)
Til deigen:
1,25 dl vann
1,25 dl melk
0,5 pk gjær
2 ss sukker
1 ts salt
1 egg
4 ss olivenolje
8 dl siktet speltmel (hvis du bruker hvetemel kan det hende du trenger litt mindre mel)
Fyll:
4 rause ss creme fraiche
1-2 ss finhakket jalapeno (litt avhengig av hvor sterk mat du liker)
2 ts løkpulver (finnes i krydderhylla i butikken)
200 g revet cheddarost (NB Spar ca 50 g til toppen)
ca 150 g bacon i skiver
olivenolje til pensling
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene til deigen i en eltebolle og elt deigen i 10 minutter. Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca en time.
Sprøtek bacon i langpanne kledd med bakepapir. 200 grader midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Følg med. La renne av på kjøkkenpapir.
Bland creme fraiche, jalapeno og løkpulver i en liten skål.
I mellomtiden kler du bunnen av en springform (28 cm i diameter) med bakepapir og smører kantene med olivenolje.
Sett ovnen på 180 grader.
Når deigen er ferdig hevet, har du den på benken og knar den lett sammen. Ha litt mel på benken. Kjevle til et rektangel på ca 38×48 cm. Smør et jevnt lag med creme fraiche-blandingen over deigen og strø over 150 g av osten og bacon. Rull sammen fra langsiden og skjær i 12 like tykke skiver. Legg med snittsiden ned i formen, 9 rundt og 3 i midten. La heve i 30-40 min under plast.
Pensle så med litt olivenolje og strø over resten av osten. Stek midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Snurrene er ferdige når de har en gyllen farge og har en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist.
KOS DEG.
2 Comments
Brukte du tørrgjær eller fersk gjær for denne oppskriften, blir 0.5 pk gjær 25G fersk gjær? 🙂
Det stemmer. Begge deler funker like bra, synes jeg. 🙂