Vet du hva? En gang var jeg et spennede, tenkende og reflekterende menneske man kunne ha festlige og interessante samtaler med. En person som stilte relevante spørsmål og som var med der det skjedde. Nå er jeg aldri med der det skjer, jeg legger meg tidlig, aner knapt hva som foregår i verden og eneste spørsmålet jeg stiller (meg selv) er: “HVA SKAL VI HA TIL MIDDAG?”
(Sukk)
Lakseburgere for slitne trebarnsmødre (og andre trengende):
(ca 6 stk)
500 g laksefilet uten skinn og ben
3 finhakkede sjalottløk eller vårløk
4 ss strøkavring
2 egg
ca 3/4 ts maldonsalt
smør og olivenolje, til steking
Slik gjør du:
Kok opp en gryte med vann. Skru ned varmen og la fisken trekke under lokk på svak varme i ca 8 minutter. Hell vannet av fisken og ha laksen i en bolle. Mos fisken med en gaffel slik at den flaker seg. Bland inn løk, egg, strøkavring, salt og pepper til en ujevn røre. Form 6 kaker med hendene og stek på middels høy varme i en non-stick stekepanne i like deler smør og olje. De skal stekes ca 3 minutter på hver side.
Server med (hjemmelagde) hamburgerbrød, salat, rødløk, agurk og himmelsk rømmedressing. (Oppskrift lenger ned).
Himmelsk rømmedressing:
3 dl rømme
finrevet skall av en (økologisk) sitron
2 ss søt sennep (vanlig pølsesennep kan brukes)
1 fedd hvitløk, skrelt og presset
1 god håndfull finhakket dill
3-4 ss finhakket gressløk eller vårløk
saft av ca 0,5 sitron, smak deg frem
salt og pepper, smak deg frem
Bland alle ingrediensene i en skål. Den kan gjerne lages en stund før den skal nytes.
KOS DEG.
2 Comments
Hvorfor koke fisken før du steker den? Det er ikke nødvendig?
Det har med konsistensen på burgeren å gjøre. 🙂