Luftige hamburgerbrød

image_pdfimage_print

img_2049

 

I kveld får du oppskriften på enkle, luftige hamburgerbrød som selvfølgelig også er like gode med pålegg. Hiv de du ikke spiser i fryseren. 🙂

Du trenger:

(ca 15 stk)

25 g fersk gjær (evt 0,5 pose tørrgjær)

3,5 dl lunkent vann

500 g siktet hvetemel

2 ss olivenolje

1 ts salt

evt pisket egg/melk til pensling

evt sesamfrø til topping

Slik gjør du:

Løs gjæren opp i vannet i en eltebolle. Tilsett så mel, salt og olje og elt deigen i ca 10 minutter. Sett til heving under plast til dobbel størrelse (40-60 minutter). Deigen skal være ganske fuktig.

Del deigen i ganske små emner (15 stk), med mindre du ønsker veldig store hamburgerbrød, og form til runde boller. Legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir og trykk dem litt flate.

Sett ovnen på 225 grader

Etterhev under plast i ca 30 min eller til dobbel størrelse før du evt pensler dem og strør over frø.

Stek midt i ovnen i ca 12 minutter eller til de er gylne og har en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist.

Kos deg.

img_2052

 

 

(Visited 734 times, 1 visits today)

3 Comments

  • Reply Enkel og knallgod lakseburger med himmelsk rømmedressing! – Bollefrua January 11, 2017 at 7:33 pm

    […] med (hjemmelagde) hamburgerbrød, salat, rødløk, agurk og himmelsk rømmedressing. (Oppskrift lenger […]

  • Reply Linn March 28, 2017 at 1:39 pm

    Hadde gått tom for burgerbrød hjemme, men det er jo bare positivt når man finner oppskrifter som denne! 🙂
    Bare et spørsmål: Jeg finner ikke hvor mange grader de skal stekes på?

    • Reply bollefrua March 28, 2017 at 1:55 pm

      Takk! 225 grader. 🙂

    Leave a Reply