For ikke så lenge siden ble jeg utfordret til ha en “hvit” måned. Jeg skulle overleve en hel måned uten sukker! Å leve sukkerfritt gir for meg mange fordeler blant annet: stabilt blodsukker, mer overskudd og mye færre kalorier. Men så er jeg tross alt Bollefrua! Og jeg liker å kose meg og invitere på kaffe og noe godt. Heldigvis går det fint an å både bake og sylte uten sukker. Her får du oppskriften på nyrørt jordbærsyltetøy og grove vafler laget med Natreen. Smaker helt nydelig!
Du trenger:
Til syltetøyet:
600 g jordbær, frosne eller ferske
1 dl Natreen strø
ca 15 g Certo frysepulver
Til vaflene:
1,5 dl hvetemel
1,5 dl fin sammalt hvete
1dl havregryn
0,5 ts salt
0,5 ts bakepulver
4 dl lettmelk
2 egg
2ss smeltet smør, evt mer til steking
0,5 ts kardemomme (valgfritt)
0,5 ts kanel (valgfritt)
2 ss Natreen strø
Slik lager du syltetøyet:
Rens jordbærene og del dem i mindre biter. Er bærene frosne, må de tines først. Ha bærene i en bolle. Ha Natreen i en annen bolle og sikt Certoen over natreenen. Rør godt sammen. Ha så natreen-blandingen over i bærene og bland til alt er rørt sammen og får en tykkere konsistens. Frys ned i mindre beholdere, så har du enkelt nyrørt syltetøy når du ønsker det. Kan oppbevares noen dager i kjøleskapet når det er tint.
Slik lager du vaflene:
Ha det tørre i en bakebolle og tilsett melk, egg og smeltet smør. Rør til en jevn røre og la svelle 20-30 minutter. Stek i forvarmet og smurt vaffeljern.
Spis vafler med nyrørt syltetøy og god samvittighet. 🙂
No Comments