Her får du oppskrift på en nydelig blåbærkake som virkelig fikk ben å gå på da jeg serverte den i sommer. Ha en fin uke! 🙂
Du trenger:
Til deigen:
75 g smør
3 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 tsk bakepulver
2 tsk vaniljesukker
1,5 dl melk
Til fyllet:
1 dl kremfløte
1 egg
0,5 dl sukker
2 dl kokos
3 dl blåbær
Slik lager du deigen:
Sett ovnen på 175 grader. Kle bunnen av en springform (24-26cm) med bakepapir og smør kantene. Sett til side.
Smelt smøret på lav varme.
Pisk egg og sukker luftig i en bolle. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en annen bolle. Rør inn mel, smør og melk vekselvis i eggeblandingen til du har en jevn røre.
Hell røra over i formen og forstek midt i ovnen i 20 minutter.
Mens kaken steker lager du fyllet:
Pisk kremen luftig. Pisk så egg og sukker sammen og hell over i kremen sammen med kokos. Bland lett.
Etter 20 minutter tar du kaken ut og fordeler blåbærene over kaken. Topp med kremfyllet i et jevnt lag.
Stek kaken videre (fortsatt på 175 grader) i 20 nye minutter.
Avkjøl kaken på rist.
Kos deg.
Oppskriften fant jeg hos Hembakat.
No Comments