ANNONSE
De siste ukene har det foregått en intern konkurranse blant noen av oss matbloggere om å lage den beste desserten med Piano Vaniljesaus Zero. Jeg har bedt om innspill fra leserne mine om hvilken vaniljesausdessert de liker best og flere nevnte bær og crumble/smuldrepai. Inspirert av dette har jeg bakt noen saftige skogsbærmuffins med crumble og vaniljesaus. Skal selvsagt serveres med ekstra vaniljesaus ved siden av. 😉
Her kan du se en liten film jeg har laget om disse muffinsene:
Du trenger:
(12 stk)
125 g MYKT meierismør + litt til å smøre kakeformen med
75 g Piano vaniljesaus Zero, pluss litt ekstra til å ha på toppen av muffins før steking
125 g siktet spelt eller hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 egg
1 ts vaniljesukker
125 g sukker
2 dl frosne skogsbær
melis til å pynte med
Til crumble:
Litt mer enn en 0,5 dl mel
Ca 0,25 dl brunt sukker
30 gram smeltet smør
1 ss kanel
Slik gjør du:
Begynn med crumblefyllet. Smelt smør og rør inn resten av ingrediensene.
Sett ovnen på 180g. Ha smør, sukker, egg, vaniljesaus, vaniljesukker, mel og bakepulver i en bolle og pisk til en glatt og tykk røre. vend inn bær.
Ha papirformer i et muffinsbrett. Fyll hver form med ca 1 ss røre. strø over litt crumble. Ha så i omtrent 1 ss røre til. Avslutt med litt crumble og 1 ts vaniljesaus på toppen.
Stek midt i ovnen i ca 20 minutter eller til muffins er gylne og det ikke sitter noe røre igjen når du stikker en tannpirker eller lignende inn i dem.
Velv forsiktig ut av muffinsbrett og avkjøl på rist.
Kos deg.
1 Comment
Tack min vän. Blev tillfrågad att baka något till gemenskaps träff nästa helg. Detta blir det:) Fast gluten fri så klart:)
I’ll let you know how it goes GF.