Gratinert hvitløksbrød i langpanne

image_pdfimage_print

Det er søndag. Jeg ligger i en seng, på et soverom (med skråtak), i en hytte, på Sørlandet, ved sjøen, i Norge, i Europa, i verden, i Melkeveien, Universet.

Fra vinduet mitt i rommet med det skrå taket (i hytta, på Sørlandet osv) hører jeg regnet slå mot ruta. Det regner mye.

Og i senga mi (i soverommet (med skråtak), i en hytte osv) tenker jeg på livet.

Mitt.

Jeg tenker på at i universet, i Melkeveien, i verden, i Europa, I Norge, ved sjøen, på Sørlandet, i en hytte, på et soverom (med skråtak) er jeg bare en liten regndråpe blant uendelig mange andre som har dryppet, drypper og skal dryppe ned fra himmelen og lande på jorda (i Melkeveien osv).

Hva skal det bli av meg? Vil jeg hoppe i det store havet? Lande ensomt på et stille svaberg? Treffe et tre? Skli ned en fargerik paraply? Eller slukke noens tørst?

Hvordan skal jeg bruke min avmålte tid i Melkeveien, Universet og ikke minst i senga, i soverommet (med skråtak) osv? Du skjønner sikkert tegninga.

Og mens jeg tenker på det skal noen andre regndråper få bli til et deilig hvitløksbrød i langpanne. Tro meg, det finnes verre skjebner. 😉

Du trenger:

Til deigen:

25 g fersk gjær eller 0,5 pose tørrgjær
2 ½ dl lunkent vann
2 ss solsikkeolje
1 ts salt
6 dl siktet hvetemel

Topping:

4 ss solsikkeolje
3 fedd hvitløk, finhakket
ca 150 -200 g revet ost
2 ss finhekket basilikum eller persille

evt litt havsalt til å strø over

Slik gjør du:

Ha vann og gjær i en eltebolle og rør raskt rundt. La stå et par minutter før du har i olje, salt og 5 mel. Elt deigen i 5 minutter. Legg  et bakepapir på kjøkkenbenken. Ha deigen over på bakepapiret og kjevle den ut til den er ca 0,5 cm tykk. Dra papir og deig over på stekebrettet. Alternativt kan du ha litt mel rett på benken og kjevle deigen ut der før du løfter den over på bakepapir/stekebrett.

La heve under plast i 45 minutter.

I mellomtiden blander du olje, hvitløk og urter. Funn frem revet ost. Sett ovnen på 250 grader.

Dytt hull med fingrene i det ferdig hevede brødet. Ringle/pensle over olje og strø over ost og evt litt havsalt.

Stek brødet midt i ovnen i 13-15 minutter. Avkjøl brødet på rist.

 

Skjær i passe stykker og kos deg.

 

Oppskriften har jeg fra Hembakat

(Visited 393 times, 1 visits today)

2 Comments

  • Reply Maria October 10, 2017 at 8:44 am

    Går det ann å bruke f.eks. olivenolje eller rapsolje her? 🙂 Ser utrolig godt ut, bruker masse av oppskriftene dine på fast basis! 🙂

    • Reply bollefrua October 10, 2017 at 12:06 pm

      Så hyggelig å høre! Og der går helt fint.

    Leave a Reply