Enkle, hjemmelagde energibarer (sukkerfrie)

image_pdfimage_print

Det er søndag. Hele helgen har solen strålt og laget gullkanter rundt verden. Men hjemme hos oss har feber forsøkt å sette kjepper i hjulene for helgekosen og tidvis lykkes, må jeg innrømme.
Og som en brakkesjuk selvskader oppsøker jeg sosiale medier for å se på alt jeg IKKE får brukt dagen til.

Ikke skitur, for eksempel.

Og så tenker jeg på alt annet som ikke kan skje akkurat nå:

Det blir ikke vår, akkurat nå.
Det ordner seg ikke, akkurat nå.
Jeg blir ikke tynn, akkurat nå.
Jeg har ikke svarene, akkurat nå.
Jeg blir ikke lykkelig, akkurat nå.
Jeg finner deg ikke, akkurat nå.

Kanskje i morgen.
Eller en annen dag.
Men ikke nå.

Heldigvis er det mye jeg FÅR gjort, akkurat nå. Jeg kan jo kose meg med en supergod og crunchy energibar! For det rakk jeg å lage i helgen og de vil gi mye glede i den travle uken som kommer. 🙂

Du trenger:

(15-20 barer, avhengig av størrelse)

120g store havregryn
30g puffa ris eller rice crispies (hvis du ønsker helt sukkerfri bruker du puffa ris)
75g finhakkede mandler (eller andre nøtter)
25g frø (jeg brukte solsikke og gresskar)
130g dadler uten stein, finhakket
50g mørk sjokolade, finhakket (bruk sukkerfri sjokolade om du vil lage uten sukker)
40g rosiner
100g grovt peanøttsmør
90g honning

Slik gjør du:

Kle en kvadratisk form (ca 20×20 eller 22×22 cm) med bakepapir.

Sett ovnen på 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og legg på havregryn, nøtter og frø. Rist i ovnen i ca 12 minutter til det får en litt gyllen farge. Ta ut av ovnen og avkjøl litt. Ha over i en stor bolle og tilsett dadler, puffa ris, rosiner og sjokolade. Bland raskt.

Smelt honning og peanøttsmør på lav varme i en liten gryte. Når blandingen er flytende heller du den over i bollen og rører det godt sammen med havregrynmiksen. Tipp så alt sammen oppi formen og press det jevnt utover, slik at det blir hardt pakket sammen. Sett formen i fryseren i 20-30 minutter før du tar den ut og skjærer den i mindre biter. Pakk inn hver bit i feks folie eller matpapir og oppbevar i en tett boks i kjøleskapet klare til å møte verden.

Kos deg.

 

(Visited 609 times, 2 visits today)

No Comments

Leave a Reply