Sukkerfri panna cotta med jordbærsaus (og Natreen)

image_pdfimage_print

ANNONSE

Det nærmer seg 17.mai, en av mine favorittdager! Her i huset ventes det storinnrykk med gjester fra fjern og nær og alle gleder seg til salig kos og kaos. Men i vår familie er det litt ulike utfordringer når det gjelder kosthold, hvilket betyr at jeg alltid lager både et glutenfritt og et sukkerfritt alternativ til dessertbordet. Denne kremete panna cottaen toppet med en frisk jordbærsaus inneholder hverken sukker eller gluten, og smaker helt nydelig. Hipp hurra!

 

Til panna cottaen:

(nok til 4-5 posjoner, avhengig av størrelse)

3 dl kremfløte

1,5 dl gresk yoghurt

1 vaniljestang 

1,5 plate gelatin

2 ss Natreen strø

Til jordbærsaus:

400 g jordbær (frosne går fint)

2 ts flytende Natreen 

1 dl vann

ca 1 ts sitronsaft 

Friske bær, til servering

Slik gjør du:

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frø, vaniljestang og fløte i en gryte og varm opp til rett under kokepunktet. Den skal ikke koke. Trekk kjelen til side og ha i yoghurt og Natreen. La trekke i ca 10 minutter. Legg gelantin i kaldt vann i 5 minutter. Ta ut vaniljestangen og varm opp fløteblandingen til rett under kokepunktet. Klem vannet ut av gelantinplatene og ha i den varme væsken. Rør til gelantinen er oppløst. Ha over i porsjonsformer, feks vinglass eller lignende. Avkjøl og settes så kaldt over natten.

Tin jordbærene litt på kjøkkenbenken, om du bruker frosne. Kok opp vann. Trekk kjelen til side og ha i jordbærene. (Om de er frosne, må de stå å få tine litt). Kjør bær og vann glatt med en stavmikser og ha i Natreen. Smak til med sitronsaft. 

Server panna cotta med jordbærsaus og friske bær. 

Kos deg. 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

3 Comments

  • Reply Cecilie May 14, 2018 at 4:57 pm

    Ja vi har alle våre «greier»,og så flott at du tar sånn hensyn til det😁😁Jeg prøver å ikke spise alt for mye sukker(helt grusom vanskelig😝)så denne skal virkelig prøves👍🏻Så deilig ut😁
    Det gjør i grunn alle oppskriftene dine,så jubler hver gang det kommer ny👏🏻👏🏻👏🏻
    Ha en fantastisk fin 17 mai feiring med fjerne og nære🇳🇴
    Hilsen Cecilie

    • Reply bollefrua May 15, 2018 at 6:12 am

      Tusen takk! 😍 God 17.mai til deg også! 🤗

  • Reply Kirsti May 15, 2018 at 4:34 pm

    Yummy, sunshine! Må jordbærsausen lages rett før servering, eller kan de lages klare litt i forveien?

  • Leave a Reply