Det er søndag og sol og lukten av engangsgriller henger tungt over Oslo. Selv er jeg glad i grillmat, men aller best liker jeg tilbehøret. Denne salaten er utrolig frisk og lett, samtidig gjør byggrynet at den metter godt. Anbefales!
Du trenger:
ca 2,5 dl ferdig bløtlagt byggryn, tilberedt etter anvisning på pakken (kan erstattes med bulgur/couscous
1 rød paprika, i små terninger
1 agurk, skrelt og frø fjernet, i små terninger
1 avocado i terninger
1 boks kikerter, avrent lake og skylt
0,25 rødløk, finhakket
1 håndfull dill, finhakket
1 håndfull persille, finhakket
saft av ca 1 sitron
0,5 dl olivenolje
1 stort fedd hvitløk, finhakket
1 ts malt cummin
1 ts sukker
nykvernet pepper
ca 0,5 ts salt, smak deg frem
Slik gjør du:
Bland sitron, hvitløk, olje, salt, sukker, cummin og olje i en liten skål og sett til side.
Vend resten av ingrediensene i en større bolle og hell over dressingen. Bland godt og sett kjølig til servering.
Kos deg.
1 Comment
Denne skal jeg prøve! Vi hadde byggotto (som i risotto, bare med byggryn:)) på tur for noen uker siden, byggryn altså. Skikkelig digg!