Velkommen til Bollefrua! Selvutnevnt deighvisker og livsbetrakter. En deighvisker er rett og slett en som er spesielt god på gjærbakst. Som livsbetrakter skildrer Bollefrua stemninger fra en hektisk hverdag som alenemamma til tre fine (og litt rampete) bollefrø. Sammen bor vi i et lite rødt hus i verdens beste gate. Når frua ikke er hjemme og lager mat, jobber hun som redaktør i Gyldendal. Send meg gjerne en mail (assiqueen@yahoo.com) eller legg igjen en kommentar. 🙂
64 Comments
Tror du Bollefrua leses i Danmark?
Håper da virkelig IKKE det, Ove.. 😉
Vi følger med fra alle steder.. af verden 🙂 Så ja, K**frua alias bollefrua leses også i DK.. Fin side forresten.
Takk! Så utrolig hyggelig! Bollefrue passer best på norsk;)
I dag har jeg “oppdaget” Bollefrua og gleder meg virkelig til å utforske din verden,og da spesielt bakst og sånn. Begynte i det små i dag med enkel grov deig som står og hever mens jeg studerer og skriver. Det blir nok et par grovbrød sånn litt etterhvert.Jeg har bakt i et par år nå, og har lært 2 viktige ting: elting og heving….god tid altså!! Fin aktivitet på en regnværsdag, og veldig greit med masse godt i frysa!!
Hilsen “ung” pensjonist! ??
Så hyggelig og høre! Du er flink. 🙂 Hilsen Astrid
Veldig fin blogg! Masse god mat 🙂 Du får komme og gjøre stage på en av restaurantene våre en dag.
Ove, nå var du skikkelig grei. I virkeligheten leker jo jeg bare butikk i forhold til den maten du lager. 🙂 Håper uansett vi sees om ikke lenge!
Hei!
Jeg fant ingen mailadresse på bloggen din, så skriver et innlegg her.
Jeg skriver om mat på http://www.sol.no, og nå skriver jeg en sak om de ti beste salatene fra Matbloggsentralens konkurranse. Der er du med som en av finalistene. Kan jeg få bruke bildet, samt linke til bloggen din?
http://bollefrua.wordpress.com/2012/07/29/rodbetsalat-pa-tide-a-ta-den-rode-baron-inn-i-varmen-igjen/
På forhånd takk for svar.
Med vennlig hilsen
Scandinavia Online AS
Cecilie Moestue
j
Hei! Ja, selvfølgelig!:) Veldig hyggelig. Jeg skal passe på å ha en mailadresse her i fremtiden;)
Mvh,
Astrid
Festlig bloggnavn. Minner om da det var danske servicefolk på jobben til min mann rundt fastelavn. Han ene ringte hjem til kona og sa nordmenn var gale – de hadde egen bollesøndag… 😀
Jepp, Bollefrua funker best på norsk;) Ha en god søndag, Anne-Lise!:)
Oh kära, jag blir alltid så hungrig när jag ser dessa recept..o älskar din text…
Kanske jag får lyfta på rumpan o göra nåt!
Tack!
Tusen takk, Elisabeth! Jeg blir så glad for sånne tilbakemeldinger. 🙂 Kos dere i Oxford. Klem!
Flott blogg ! Klems
Flott blogg med mange fine oppskrifter:-). Har du oppskrift på gode grove brød?
Så hyggelig. Tusen takk! 🙂 Jeg bakte grove brød søndag som ble super bra, men strever med det tekniske her jeg er nå. Legger ut oppskrift så fort det lar seg gjøre! 😉
Hei,
vil bare si at jeg synes du har en kjempefin blogg! Det er virkelig morsomt å lese bloggen din. Og historien om “Familien Bolle” er jo bare helt herlig!
Hilsen en som er dårlig på bollehvisking, men bra på stekefresing 🙂
Tusen takk skal du ha! Nå ble jeg glad. 🙂 Gleder meg til å titte innom bloggen din og lære mer om stekefresing! 😉
Kjære Bollefrue:-)
Jeg kom over bloggen din ved en tilfeldighet og jeg bare elsker den.
Du skriver morsomt, litt melankolsk, reflektert og ærlig. Digger at du ikke glorifiserer mathverdagen med to små barn (her i huset er det dessverre kun Toro tomatsuppe som ruler, uansett hvor hardt jeg prøver).
Du har herved fått en ny fast følger:-)
Kjære Kathe, tusen takk for utrolig hyggelig tilbakemelding. Nå ble jeg veldig glad. 🙂 Ha en fabelaktig fredag!
Driver vel egentlig med litt sjølpining her, sitter på jobb og er sulten som bare det, men får ikke gått hjem på et par timer enda. Venter på en filkjøring som skal gjøre seg ferdig. Og hva gjør jeg mens jeg venter og magen rumler? Jo jeg surfer rundt på nettet og snubler over bloggen din via vg.no! Tusen takk for en herlig blogg, jeg følger deg videre fra og med i dag! 🙂
Tusen takk, Nina Kristin! 🙂 Veldig hyggelig å høre at du liker bloggen, ikke fullt så hyggelig at du er sulten og på jobb. Håper du har noe godt å spise i kveld og at du får en super helg! 🙂
Jakter på inspirasjon i bloggen din, og skriver handleliste så det griner etter. Så enten blir det noe godt hjemmelaget i kveld, eller så rasker jeg med meg en boks sushi fra REMA (i nøden spiser selv fanden fluer?) 😉 God helg!
Jeg spiser ofte butikksushi, selv om det real thing seff er best. Pleier å pimpe med litt salma og ponzusaus. Sjekk sashimioppskrifter hos Bollefrua. 🙂
Hei.
Jeg savner oppskrift på en god julekake. Trodde det var en selvfølge hos Bollefrua.
Håkon.
Håkon. Du har selvfølgelig helt rett. Bollefrua må bare se å ta seg sammen. Oppskrift kommer i løpet av de nærmeste dagene. God helg! 🙂
Fin blogg forresten.
Så hyggelig! Tusen takk.
Bare hyggelig.
HEI JEG ER NY PÅ DENE SIDEN DIN BOLLEFRUA LURTE PÅ OM DU HAR OPPSKRIFTER PÅ BERLINABOLLER.
Hei Gro! Nei, dessverre, ingen Berlinerboller ennå. Men det skal jeg få gjort noe med i 2014! Godt nyttår.
det er bra for jeg får ikke taki den oppskrifta godt nyttår
Å herre! Fantastisk skriveri på innebakte pølser. Jeg går umiddelbart bort på kjøkkenet og lager nå… Tusen takk… Jeg kommer til å gå flire i hele kveld…
Morten, det var utrolig hyggelig å høre. Håper du ble fornøyd! Ha en god søndag. 🙂
Hei Bollefrua.
Vil starte med å si at jeg simpelthen elsker denne bloggen! Leter alltid etter inspirasjon til kjøkkenet mitt og nå lager jeg havrebrødet ditt og det ser meget lovende ut 🙂 Dog er det en ting jeg lurer på. Ser du har oppskrifter på middager også, og har lett i en evighet etter en biff/kylling chop suey oppskrift slik som kinesiske restauranter. Har du noen tips til meg eller kanskje en oppskrift?
Tusen takk for en veldig hyggelig tilbakemelding! Nå ble jeg glad. 🙂 Har dessverre ikke en bra oppskrift til deg på stående fot, men nå skal jeg være på utkikk. 🙂 Ha en fortsatt god uke, Markko!
Kjempefin blogg! Masse inspirasjon.
Så hyggelig å høre. 🙂 Tusen takk!
Det er noe av det beste brødet jeg har smakt, (Enkelt hjemmelaget brød for nybegynnere) og det til tross for at det er første gang jeg prøver å bake brød selv. Jeg vil sette stor pris på om du har flere oppskrifter på andre brød og bakevarer 🙂
Hei Dag! Så hyggelig at brødene ble bra! Til høyre på bloggen ligger det mange oppskrifter under fekst kategoriene gjærbakst og brød. Og flere kommer! God sommer videre. 🙂
Heisann! Fant sida di hos olivenogsjokolade.no, og eg er solgt;-) Her var det spennande oppskrifter, flotte bilder, godt humør og mykje inspirasjon! Har laga ei lang liste med oppskrifter som skal prøves utover høsten;-) Renate;-)
TUSEN TAKK for gode ord, Renate! Gleder meg til å høre hvordan det går når du tester oppskrifter:)
Hei
Jeg googlet “hjemmebakt brød” og kom helt tilfeldig inn på sida di, og for ei side!!! Drømt meg helt bort et par timer nå, og her må det bakes, stekes og prøves! Gleder meg!
Så utrolig hyggelig å høre, Nina! Tusen takk:) Gleder meg til å høre hvordan det går etterhvert. 🙂
Så hyggelig å oppdage at det er deg som er Bollefrua :)! Masse deilige oppskrifter. Tusen takk !
Hadde kjøttbollene til middag i dag. Veldig populært.
Hilsen Kristin Reinertsen (mamma til Joakim, Marie og Kristine på Høvik
Hei Kristin! Så utrolig hyggelig å høre fra deg! Hils alle! Klem, Astrid Bollefrue
Hei. Du hadde oppskrift på rundstykker, som var grove helt sjef heter de. Jeg finner de ikke her inne lenger. Kan jeg få tilgang på de?
Enkle grove rundstykker. Helt sjef. | Bollefrua
https://bollefrua.wordpress.com/2013/02/19/enkle-grove-rundstykker-helt-sjef/
Hei bollefrue. Har du en formening eller god oppskrift på lussekatter? Takk for at du deler så mange gode oppskrifter ❤️?
Ja! 🙂 Prøv disse: https://bollefrua.no/2014/12/10/nystekte-lussekatter-til-lordagsfrokosten/
Hei fine du. Har du oppskrift på guacemole ?
Hei vennen! Ja, flere! Skal sende deg link. 🙂
Bare å søke på bloggen, vennen. 🙂
Jeg skulle abonnere på bloggen din her, men det kommer opp en feilmelding. Sjekker du om noe er feil med widgeten din?
Hei! Skal sjekke. Takk for at du sier i fra! God helg. 🙂
Hei, har vært gjennom en del bakeblogger i det siste, og dette er utvilsomt den beste! Tusen takk!
Tusen millioner takk! You made my day. ❤️
Hei kjære Astrid
Så flott nettside – skal begynne å prøve ut oppskriftene dine! 🙂
Jeg husker så godt hvor ofte det duftet av herlig hjemmebakst når jeg kom inn på ditt mors kjøkken! Og vi fikk smake på de herligste boller og skolebrød. Skjønner i hvilke fotspor du går…:-)
Stor klem fra Kikki
Så utrolig koselig å høre fra deg, Kristin! Vi har mange gode minner sammen. 🙂 Håper vi sees igjen om ikke lenge. Klem.
Skal bake alt som er på denne nettsida, er til vanlig kresen men her ser alt så sykt godt ut, og jeg har smakt veldig mye her og aaaaalt er godt til nå 😀
Dette er den beste nettsida med beste oppskrifter fra beste alenemor som kan bake noe så godt, vedder på at ingen andre nettsider lager så god mat som deg. Og av alle jeg har sett på så er de veldig ekle, men med en gang jeg kommer her så er det mye mer oversiktlig, mye enklere å finne frem og du har store utvalg av alleslags ting, og alt her er veldig variert, mens på andre nettsider er det veldig mye av det samme føler jeg. Så denne nettsida er en 6++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ fra meg! Denne sida skal jeg anbefale for alle vennene mine og foreldre og slektinger asss!! 😀
Fy flate ass. For en fantasisk hyggelig tilbakemelding! Tusen takk, you made my day. ? Ha en super dag!
Hei?Kan jeg reklamere ett av brødene dine i en skoleavis? Jeg oppgir kilde?
Hei! Det går fint. 🙂