Havrecookies med rosiner

image_pdfimage_print

Nye matbokser til gutta måtte duge som kakeboks

Jeg har en forkjærlighet for å ha noe i boks. (Både mat og i livet generelt). Disse havrekjeksene smakte farlig likt de som Kaffebrenneriet selger og de er jaggu gode! Jeg vet om mange som ikke liker å ha rosiner i bakst og da er det bare å sløyfe de. Trenger ikke lage problemer når det ikke er nødvendig, hvis du skjønner. Det eneste som var litt styrete med denne oppskriften er at den er oppgitt i cups. En cup er tilsvarende 2,3 dl. Cirka da. Min oppskrift ble omtrent sånn:

Litt over 1 dl mykt smør

Litt over 1 dl hvitt sukker

Litt over 1 dl brunt sukker

1 egg

1/2 ts vaniljesukker

1,5 dl hvetemel

1/2 ts natron

1/2 ts kanel

1/4 ts bakepulver

1/4 ts salt

3,5 dl lettkokte havregryn

Så mye rosiner du vil, jeg tror 1,5 dl kan være bra.

Pisk smør og sukker til kremet konsistens i en bakebolle og tilsett så egg og vaniljesukker. Jeg brukte vaniljefrø på glass, jeg har fått av Kristina. Lukter og smaker himmelsk.

Bland sammen mel, natron, kanel, salt og bakepulver og tilsett gradvis mens du rører/pisker. Rør inn havregryn/rosiner til slutt. Sett deigen i “kuler” med en ss på et pakepapirkledd stekebrett, pass på å ha litt avstand for de flyter litt ut.

Jeg stekte på 180 grader i ca 10 minutter, men du ser når de er ferdige. La de avkjøle et minutt på brettet før du legger de på rist.

(Visited 1,963 times, 2 visits today)

7 Comments

  • Reply dorthe July 12, 2012 at 8:36 pm

    Et lite skrøyteinnlegg er på sin plass!!

    All maten ser fantastisk ut,og du skriver på en så behagelig og morsom måte!!Gleder meg til å prøve noen av oppskriftene dine!Kanskje litt sommermat i helgen?Drar til Erfjord for å henge med Tonje og fam og Hendrik imorgen!Kos dere videre med øylivet!!Om bare ikke avstanden var så stor…..

    Klem

  • Reply bollefrua July 12, 2012 at 8:46 pm

    Tusen, tusen takk, kjæreste deg! Nå ble jeg veldig glad:) Hils alle sammen! <3

  • Reply AC September 27, 2012 at 7:39 pm

    Jeg liker også godt å ha ting i bokser, og spesielt gode cookies 🙂 æ tar de med rosiner, takk!

    • Reply bollefrua September 27, 2012 at 8:06 pm

      Så bra! Du kommer ikke til å angre;) Selv har jeg overhode ikke rosinskrekk, jeg synes det kan funke i middag til og med! Men boller foretrekker jeg av en eller annen grunn uten.. Ha en fortsatt fin kveld!:)

  • Reply Elin October 30, 2012 at 11:04 am

    Enig med deg- alltid godt å ha noe i boks. Disse så kjempegode ut 🙂

  • Reply Cookies – mange varianter! | SuperbakerLund October 5, 2014 at 6:15 pm

    […] à la The Hummingbird Bakery fra Trines Matblogg og Triple chocolate chip cookies fra CakePlease og Havrekjeks med rosiner fra […]

  • Leave a Reply