Havrekjeks med mørk sjokolade og valnøtter

image_pdfimage_print

havresjoko

 

Jeg liker ikke alltid folk. Som regel liker jeg ingen før ca kl 08.15, men det hender jeg glimter til fra 07.30. (Et mirakel at jeg fortsatt er gift). Jeg har også en periode mellom 15.30 og 16.30 på fredager, samt enkelte tirsdager, hvor jeg helst ikke vil snakke med noen. (Jeg ser at jeg kjenner deg, men jeg har på meg verdens mest fascinerende sko, du. Bare gå videre, jeg kan smile til deg på onsdag). Men merkelig nok liker jeg alltid kjeks. De trenger jeg hverken smile til, snakke til eller hilse på med mindre jeg vil det selv. (Hallo lille kjeks!).

Megagode og akkurat passe seige coockies:

(ca 18 stk)
115 gram mykt smør
110 gram brunt sukker
50 gram hvitt sukker
1 egg
0,5 ts vaniljesukker
0,25 ts natron
80 gram hvetemel
120 gram lettkokt havregryn
60 gram grovhakkede valnøtter
85 gram mørk kokesjokolade, hakket

Sett ovnen på 175 grader. Rør sukker og smør til det får en kremet konsistens. (Jeg bruker elektrisk håndvisper). Visp inn egget. Bland mel, natron og vaniljesukker i en annen bolle og tilsett i smørblandingen. Bland godt. Rør inn havregryn og til slutt sjokolade og nøtter. Finn frem to bakepapirkledde stekebrett og sett røren til “kuler” med to spiseskjeer. Sett ni på hvert brett med mellomrom, de flyter litt ut. Stek midt i ovnen i 12-15 minutter eller til kjeksene er lysebrune i kantene. La avkjøle et minutt på stekebrettet før du flytter de over på en rist og lar de bli helt kalde. Eller kanskje du spiser noen mens de fortsatt er varme. Særlig hvis du ikke liker folk akkurat da. (Ta deg en kjeks, så slipper jeg å prate med deg akkurat nå).

 

IMG_6747

(Visited 1,157 times, 1 visits today)

6 Comments

 • Reply Karianne September 21, 2013 at 8:44 pm

  ELSKER bloggen din! Mye trivelig mat, men mest av alt er jeg betatt av måten du skriver på. Fantastisk humor, herlige språkperler og en sterk følelse av noe kjent (prater også med maten min, både kjeks og andre herligheter). Hipp hurra for deg og din fenomenale blogg! 😀

  • Reply bollefrua September 21, 2013 at 11:27 pm

   Karianne, you blow my mind! Tusen takk for gode ord, jeg ble kjempe glad nå. 🙂 Ikke minst fordi flere prater til kjeks, liksom. God natt til deg og hør fra deg igjen. 🙂

 • Reply Vegard October 1, 2013 at 10:42 am

  Artig artikkel! Er veldig glad i havrekjeks, og pleier å lage disse: http://www.matbok.no/havrekjeks/

  Skal prøve dine en dag jeg får tid 🙂

  • Reply bollefrua October 1, 2013 at 11:15 am

   Takk! Tror dine er LITT sunnere enn mine;) Ha en fin dag!:)

 • Reply ingvild November 3, 2013 at 8:12 pm

  Knakande gode søndagskjeks! Eg kutta ut det kvite sukkeret og så hadde eg litt salt i. Takk! Takk for at du deler gode oppskrifter fru bolle!

  • Reply bollefrua November 3, 2013 at 8:37 pm

   Tenker de smakte godt på ditt fantastiske kjøkken! Ha en god kveld, søta:)

  Leave a Reply