Kanelbollen: Kongen av kos.

image_pdfimage_print

Jeg baker aldri boller uten at noen av dem får bli kanelboller. Det er bare sånn det er. Jeg bruker samme grunndeig som til vanlige boller, også gjør jeg følgende:

1. Kjevl deigen til et rektangel (hvis du skal bruke all deigen, må du gjøre dette i to omganger).

2. Smør et godt lag med smør og dryss over sukker og kanel.

3. Brett deigen 1/3 mot midten.

4. Brett den resterende tredjedelen over den brettede delen.

5. Kjevl den litt utover, så den blir litt bredere og skjær deigen i ca to cm tykke remser (langs kortsiden).

6. Tvinn hver enkelt remse og slå en enkel knute på den.

7. Legg til etterheving på et papirkledd stekebrett.

8. La de heve ca 45-60 minutter.

9. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.

(Visited 349 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Boller , Gjærbakst

TAGGED AS:

No Comments

Leave a Reply