Havrebaguetter – ikke noe elting, ikke noe stress.

image_pdfimage_print

Disse baguettene har fulgt meg i en årrekke. Det var Kusinen som introduserte oss og siden har vi vært venner.  Og med god grunn. Havrebaguetten tar seg godt ut, er likt av alle og er enkel å hanskes med. Dessuten egner de seg ypperlig til frysing. Hvem kan vel motstå en slik venn?

Havrebaguetter:

(Gir 4 små brød)

25 gram fersk gjær (tørrgjær går an, ca en halv pakke da)

2 ts salt

1ss honning

6 dl fingervarmt vann

2,5 dl store havregryn, lettkokte funker også

10-10,5 dl hvetemel

 

Smuldre gjær i en bakebolle, ha i salt og honning. Hell opp i litt av vannet og rør ut gjæren. Tilsett resten av vannet og havren. Bland kjapt. Ha i melet og rør til en løs deig. Sett til heving under plast i 1-2 timer, pass på at deigen ikke står i trekk/kald luft.

 

Oppskriften er fra Kjærlighet, oliven og timian.

 

 

Sett ovnen på 260 grader. (Min ovn går bare til 250, men det gikk fint). Hell deigen ut på et melet bakebord. IKKE ELT DEIGEN!

 

 

Del deigen forsiktig i fire like store deler med en skarp kniv. Viktig at ikke luften går ut av deigen.

 

 

Ta en del deig og form den til en avlang baguett ved å vri den som en spiral. De blir litt ujevne, men det er bare fint. Legg på et bakepapirkledd stekebrett, på langs. Gjenta med alle delene.

 

 

Stek baguettene straks i ovnen på 260 grader i 15 minutter. Skru ned ovnen til 150 grader og stek videre i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Server til suppe, som frokost, lunsj eller kvelds.

 

 

(Visited 830 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Brød , Brunch , Frokost , Gjærbakst , Kveldsmat , Tilbehør

TAGGED AS:

5 Comments

  • Reply Bollefruas beste brokkolisuppe « Bollefrua September 23, 2012 at 10:37 am

    […] 8. Server med godt brød, jeg hadde hjemmelagde havrebaguetter. […]

  • Reply Fiskesuppe med sting (Bollefruas meat free monday) « Bollefrua October 1, 2012 at 11:46 am

    […] Skjær fisken i store terninger. Sil eventuell lake fra rekene eller rens reker med skall. Fres løk, hvitløk, chilipepper og ingefær i olje 5 min. Ha i grønnsker og stek litt til. Rør av og til, og bruk ikke for sterk varme. Rør inn tomater(fra boks), nellik og fiskekraft, gi suppen et oppkok, og smak til med salt og pepper. Kok til grønnsakene er møre. Ha i ønsket mengde creme fraiche, tror jeg brukte 3 gode ss. Varm opp igjen og legg fisken i, og la den trekke til den er gjennomkokt, 3-4 min. Rør inn reker, men ikke la de koke. Dryss nøtter over, og server suppen med  godt brød til. Jeg hadde havrebaguetter. […]

  • Reply Ukemeny! | Bollefrua June 3, 2013 at 8:05 am

    […] Baketips: Eltefrie havrebaguetter. […]

    • Reply Silje September 20, 2015 at 11:59 am

      Hei
      Hvordan er disse å fryse? De så veldig gode ut!

      • Reply bollefrua September 20, 2015 at 12:56 pm

        Null stress å fryse dem. Og de er veldig gode!

    Leave a Reply