Foccacia med oliven, soltørket tomat og rødløk.

image_pdfimage_print

Det er søndag og vi har vært i svært hyggelig og vellykket barnedåp. Fiiiiine nevøen min ble feiret i det lange og i det breie og nå er jeg mett og belåten. Ta en titt på kakene så skjønner du greia:

 

 

Mine bidrag til måltidet var to foccaciabrød, bacondadler og marinerte champignon. Jeg har skrevet om foccacia før på bloggen, men i dag lagde jeg også en annen variant. Og den ble skikkelig frekk.

Frekt foccaciabrød:

25 gram fersk gjær (evt en halv pakke tørrgjær)

5 dl fingervarmt vann

1 ss olivenolje

1 ts honning

1 ts salt

10 dl hvetemel

5 soltørkede tomater

12-15 kalamataoliven (brune), stenen fjernet

en halv rødløk, skåret i tynne “halvmåner”

havsalt til å strø over brødet

 

Basilikumolje:

en håndfull basilikumblader

litt mindre enn en dl solsikkeolje

2 fedd hvitløk

 

1. Smuldre gjær i en bakebolle, ha i salt, honning, olje og vann. Rør ut gjæren.

 

To deiger i dag..

2. Ha i melet og rør kjapt rundt til en løs deig.

3. Sett til heving mens du hakker soltørket tomat og oliven, skjærer rødløk og lager basilikumolje.

4. Basilikumolje lager du ved å mikse basilikum, olje og hvitløk med en stavmikser.

5. Når brødet er hevet til dobbel størrelse, ca en time, blander du inn soltørket tomat og oliven. Smør en stor langpanne med rikelig solsikkeolje og klapp deigen utover så du får en stort, rundt brød.

6. La heve på nytt mens du setter ovnen på 230 grader. Ca 30 minutter burde holde.

7. Fordel så basilikumolje utover deigen med en pensel og dytt rødløken forsiktig ned i deigen. Lag også noen hull med fingrene.

8. Strø over litt havsalt.

 

9. Stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter. Følg med mot slutten. Brødet er ferdig når du får en hul lyd når du banker på det.

10. Avkjøl på rist.

 

 

 

 

Herr Bolle med lånt dåpsbarn. <3

(Visited 1,157 times, 1 visits today)

5 Comments

  • Reply Hanne Holst-Jæger September 30, 2012 at 7:48 pm

    For et kakebord!! Den med alle blåbærene, Astrid… den var sikkert supergod!
    Frekt foccaciabrød ser skikkelig smuuud ut, og det gjør også herr Bolle 🙂 Ha en flott høstferie! I morgen er det øya på meg <3

    • Reply bollefrua September 30, 2012 at 7:51 pm

      Takk, skjønne Hanne! Og koooos deg på øya di. Legg ut litt bilder da:) Sikkert nydelig nå! Var på øya fra fredag til lørdag, mildt og fint og fyr på peisen. 🙂

  • Reply hannebux September 30, 2012 at 9:28 pm

    Deilig med foccaia! Skal teste denne neste gang – jeg har egen foccaciamage. Det er synd jeg ikke kan ta den av, selvfølgelig. Med en bolle god olivenolje trenger man ikke mer. Bare kjærlighet.

    • Reply bollefrua October 3, 2012 at 8:19 am

      #Allyoneedislove #Ogfoccacia

  • Reply Klassisk foccacia med rosmarin og havsalt (trinn for trinn) « Bollefrua January 11, 2013 at 9:14 pm

    […] litt høyt brød. Hvis du vil ha en liten langpanne i stedet, foreslår jeg at du tar en titt her eller […]

  • Leave a Reply to Klassisk foccacia med rosmarin og havsalt (trinn for trinn) « Bollefrua Cancel Reply