Tapas til kveldsmat. Hverdagslykke!

image_pdfimage_print

Det forutsetter selvfølgelig at mat gjør deg også lykkelig. Da jeg bodde i Bergen gikk jeg en kveld for å se et teaterstykke min kompis, Eivind, hadde skrevet. Stykket var festlig og spesielt lo jeg godt av en replikk den kvinnelige hovedrolleinnhaveren hadde. Hun sa: “Jeg tror jeg går og lager litt middag. Jeg er ikke sulten ennå, men jeg blir det sikkert snart.” Da jeg snakket med Eivind etterpå, kommenterte jeg at jeg synes den replikken var morsom. Han kunne fortelle at det var jeg selv som en gang hadde sagt det og at han delvis hadde basert karakteren på meg.

Aaaaaaaanyway. Det er søndag (igjen) og jeg vil gjerne bøte på litt hverdagsangsten der ute ved å dele denne ideen til en bra kveldsmat. Jeg lagde den da jeg var alene hjemme en kveld og jeg var faktisk redd for at Herr Bolle skulle komme tidlig hjem, så jeg måtte dele. Det var det med å være litt vel opptatt av mat da.. Til en person trenger du hvertfall, give or take:

 

 

Kveldsmat-tapas med bruschetta og bacondadler:

2 skiver god skinke, jeg hadde serrano

manchego ost

en skive brød, jeg brukte en helt vanlig grovbrødskive

et helt fedd hvitløk, skrelt

2 gode tomater, i små biter

1/8 rødløk, finhakket

litt fersk basilikum, finhakket

en ts balsamico eddik

en ts god olivenolje

salt og pepper

2 skiver bacon

4 dadler, steinen fjernet

4 små biter chevre, eller annen ost feks Snøfrisk eller brie

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Bland tomat, løk, basilikum, olje, eddik i en skål og smak til med salt og pepper. Sett til side.

3. Rist en skive brød i ovnen til den er sprø, men ikke brent. Avkjøl litt.

4. Gni brødet inn med et fedd hvitløk, det gir et digg sting til bruschettaen.

5. Rett før du skal spise har du tomatblandingen på brødet.

6.  Fjern steinen fra dadlene og erstatt den med en liten bit chevre. Surr en halv skive bacon rundt og sett den med skjøten ned på et bakebrett kledd med bakepapir. Gjenta prosessen. Stek på 200 grader midt i ovnen til bacon er gyldent. De trenger ikke være varme når du serverer dem.

7. Legg opp alle godsakene på at fat og kos deg.

Hvis du fortsatt har hverdagsangst etter å ha lest dette, kan du jo ta en titt på teksten en av elevene mine skrev før helgen. Ha en fortsatt god søndag! 🙂

(Visited 468 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Comfortfood , Kveldsmat , Snacks , Tapas , Vegetar

TAGGED AS:

1 Comment

  • Reply Bollefruas første ukemeny! « Bollefrua January 13, 2013 at 9:07 pm

    […] Tilslutt kommer noen forslag på oppskrifter som gjør hverdagsmåltidene litt morsommere. Frokost: Grove vafler. Lunsj: Matpakkemuffins. Kveldsmat: Tapas til kveldsmat. […]

  • Leave a Reply