Grove sveler (når rest blir til fest)

image_pdfimage_print

Etter ferien raidet jeg kjøleskapet og fant både egg og kulturmelk som var gått ut på dato. Sammen med litt melrester fikk vi verdens beste (og faktisk ganske sunne) kveldsmat på under en time. Hvem sier at hverdag må være kjedelig?

 

IMG_4942

 

Steike sunne sveler:

(ca 15 stk)

2 egg
25 g sukker
25 g havregryn
25 g grovt mel
100 g hvetemel
1 ts natron
3 dl kulturmelk
50 g smeltet smør
1 ts kardemomme (kan skøyfes)

Ha egg i en bolle og visp med en elektrisk håndvisp eller for hånd. Bland det tørre for seg og tilsett dette så i eggene. Blang godt. Spe med melk og visp underveis så det ikke blir klumper. Ha i det smeltede smøret og la svelle i minimum 15 minutter. Bruk en slipp-lett-panne og stek svelene på middels varme (når det begynner å “boble” kan du snu dem). Jeg hadde litt smør i pannen i begynnelsen, men tror ikke det var nødvendig. Server med det du liker best.

 

IMG_4949

(Visited 6,272 times, 1 visits today)

1 Comment

  • Reply Highlights fra restematutfordringen September 11, 2013 at 8:50 am

    […] Grove sveler fra Bollefrua. […]

  • Leave a Reply