Sashimi: Superfood for superslitne superfruer

image_pdfimage_print

Før du leser videre vil jeg bare si at jeg ikke vet noe særlig om supermat. Annet enn at det er skal være ekstra bra for oss, selvfølgelig. Men jeg kan ikke skjønne annet enn at sashimi må være noe av det beste man kan tilføre en sliten, småsyk kropp. Det var i allefall det som fristet meg på denne mørke, kalde desembermandagen.

IMG_3274

Hvis du også lar deg friste, må du finne frem følgende:

Salmalaks, ca 200 gram per person

Blandet salat, ferdig vasket

En vårløk, finhakket

Litt ristede sesamfrø, (rist dem gyldne i en tørr stekepanne)

1 kvart rød chili, finhakket

0,5 dl soyasaus

saft av ca 0,5 sitron, smak deg frem

1 ts sukker

evt litt finhakket koriander

Bland soyasaus, chili, sitronsaft, sukker og koriander i en liten bolle. Sett til side. Skjær opp fisken i tynne skiver. Dander salat og fisk på en tallerken, ha over sausen. Dryss over sesamfrø og vårløk.

IMG_3258

 

IMG_3543

 

 

IMG_3546

 

(Visited 177 times, 1 visits today)

4 Comments

  • Reply Ragnhild April 5, 2013 at 6:53 pm

    Nam, nam og nam!!

  • Reply Oppskriftsonsdag: Sushi January 22, 2014 at 12:10 pm

    […] Sashimi fra Bollefrua. […]

  • Reply Oppskriftsonsdag: Sushi! May 20, 2015 at 9:41 pm

    […] Sashimi: Superfood for superslitne superfruer fra Bollefrua. […]

  • Leave a Reply