Den aller beste potetsalaten!

image_pdfimage_print

Dette er en klassisk potetsalat som aldri slår feil, men alltid slår an. Den passer utmerket på koldtbordet eller til grillmat. Jeg fikk oppskriften av en klassevenninne på lærerskolen (Kristin, I’m looking at you) og oppskriften har fulgt meg siden.

Klassisk potetsalat
12 kokefaste poteter (type Beate)
0,5 gul løk, finhakket
5-6 ss sylteagurklake, smak deg frem, ha evt i mer
salt og pepper
1 boks lettrømme
ca 1,5 dl majones (lett eller fett, opp til deg;)
20-30 skiver sylteagurk (ca 0,5 glass), finhakket
ca 0,5 finhakket purre

 

IMG_3420

 

 

Lag dressingen først, den blir bare bedre av å stå. (Gjerne dagen før, evt lag hele salaten dagen før). I en bolle har du rømme, majones, løk og sylteagurklake, smak til med salt og pepper og bland godt. Skrell potetene og kok dem møre. Avkjøl litt og skjær i terninger. Ha poteter, sylteagurk og purre lagvis i bollen du lagde dressingen i. Bland til slutt forsiktig, så ikke potetene blir til mos. Holder seg i dagesvis i kjøleskapet og smaker skikkelig godt.

 

IMG_3425

 

IMG_3470

 

IMG_3476

(Visited 21,293 times, 1 visits today)

11 Comments

 • Reply Lina Kristine December 29, 2012 at 6:11 pm

  Hadde det ikkje vært for all sylteagurken kunne jeg kanskje trodd deg 🙂

  • Reply bollefrua December 29, 2012 at 7:16 pm

   Hm.. Kanskje jeg burde kalle innlegget for den aller beste potetsalaten for de som liker sylteagurk?;) Men du kan sikkert droppe selve sylteagurken, men ikke laken. Den funker perfekt og du tenker ikke sylteagurk når du spiser den:) Ha en fortsatt fin kveld, Lina Kristine!

 • Reply Astral November 15, 2014 at 1:41 am

  Skal prøve ut i mårra, ser noen bruker 2/3 majones, du bruker 1/3 majones blend contra rømme/creme fraiche. Tenker det blir hips sånn happ da, ett fett. Dog har jeg en god bunnt gressløk som hatt får lov å være med på seilaset. Jeg skal ha i pittelitt habanero, finrevet pepperot og noe hvitløk må få slippes til. Hmm, kansje hvis jeg rører inn litt romtemperert smør på potene etter jeg har kjølt dem ned og kuttet dem før jeg vender dem inn i kremen. Hvorfor ikke hive i et par dråper fløte mens man er i gang. Dumt jeg ikke hadde eple cider eddik, men det få da holde. Sikkert nok med kraften ifra sylteagurken. En anelse sitron zest, for å skjære av sylteagurken et hakk kansje. Blir spennende. Takk for at du lager oppskrifter, fant ingen på youtube som var klassiske.

  • Reply bollefrua November 16, 2014 at 8:40 pm

   Du har mange gode ideer! Håper du ble fornøyd? 🙂

 • Reply astral November 16, 2014 at 9:51 pm

  Takk? Din blogg hjalp. Jeg laget potetsalat til 80 stk på grill fest. Ingen smaker dominerte. Jeg unngikk hvitløk i, da jeg hadde hvitløksdressing ved siden. Hadde ingen sennep i, men sennep i sausen.

 • Reply Nina February 9, 2015 at 3:42 pm

  Jeg lager en som ligner, men har i ett til to skrelte Granny Smith epler i terninger og ei ts eller to med Dijonsennep. Friskt og godt.

  • Reply bollefrua February 9, 2015 at 4:26 pm

   Takk for gode tips! 🙂

 • Reply Live June 10, 2016 at 8:55 am

  Hei!
  Denne oposkriften ser god ut. Hvor mange er den beregnet til?

  • Reply bollefrua June 10, 2016 at 6:33 pm

   Hei! Litt avhengig hva annet du serverer, men 6-8 pers? God helg!

 • Reply Jorunn July 26, 2019 at 3:49 pm

  Denne potetsalaten er bare helt fantastisk god! Selv for meg som ikke er glad i sylteagurk 😉

  • Reply bollefrua October 5, 2019 at 8:22 am

   Jeg vet! Den er helt rå. 🙂

  Leave a Reply