Grove blåbærmuffins! (Hæ? Er det morsdag?)

image_pdfimage_print

Folkens, det er visst morsdag på søndag. Hæ, tenker jeg da. Jeg synes jammen meg ikke det er annet enn mors dager hele året. Mamma! Jeg er tørst!Mamma, hvorfor må alle mennesker dø? Jeg vil ikke legge meg. Jeg vil ikke stå opp. Mamma er dum. Kan du hjelpe meg, mamma? Jeg vil ikke at du skal gå! Derfor synes jeg IKKE at det skal være morsdag på søndag. Det kan være min dag! Og på min dag vil jeg drikke kaffe i sengen og spise lune, litt grove blåbærmuffins med hvit sjokolade som smelter på tungen.

Ha en fin DEG-dag på søndag, alle mødre! <3

(PS. Denne oppskriften egner seg overraskende nok til alle som ikke er mødre også;)

IMG_8458

Grove blåbærmuffins:
(12 stk)
100 gram hvetemel
100 gram sammalt hvete fin
2 ts bakepulver
0,5 ts natron
0,5 ts salt
90 gram havregryn pluss litt ekstra til pynt
60 gram brunt sukker
ca150 gram ferske eller frosne blåbær avhengig
3 dl rømme
2 egg
6 ss solsikkeolje
6 ss flytende honning
60 gram hvit sjokolade, hakket (kan sløyfes)

Sett ovnen på 180 grader. Bland alt det tørre (mel, havregryn, sukker, bakepulver, natron, salt) i en bolle. Knekk eggene i en annen bolle og visp de raskt sammen. Ha i rømme, honning og olje og bland det inn. Hell rømmeblandingen over i melblandingen og rør forsiktig sammen med en slikkepott. Vend varsomt inn sjokolade og blåbær. Ha muffinsformer (papir) i et muffinsbrett og fordel røren i formene med en spiseskje. Strø over litt havregryn. Stek i 20 minutter, midt i ovnen. Avkjøl på rist.

 

IMG_8444

 

Denne oppskriften fikk jeg av min skjønne kollega, Tove. Tusen takk!

(Visited 725 times, 1 visits today)

4 Comments

 • Reply Elisabeth January 19, 2015 at 7:07 pm

  Gleder meg til å smake, de står nå i ovnen 🙂

  • Reply bollefrua January 20, 2015 at 2:29 pm

   Hei Elisabeth! Ble du fornøyd? 🙂

 • Reply Camilla January 6, 2018 at 7:53 pm

  Da har jeg bakt til frokostbesøk i morgen. Kan de lihge til neste dag? Eller bør jeg fryse dem ferske og tine dem i ovn?

  • Reply bollefrua January 28, 2018 at 1:07 pm

   De kan ligge til neste dag. Beklager sent svar! 🙂

  Leave a Reply