Små ostepaier med butterdeigbunn

image_pdfimage_print

Jeg elsker konseptet fingermat.  Et av mine 2013 prosjekter er å arrangere en fest med bare fat på fat med små delikatesser. Kanskje innflytningsfest etter oppussingen? På nyttårsaften lagde jeg disse minipaiene som litt velkomsttapas og de smakte himmelsk! Og dessuten er de relativt lettlagde fordi du kan bruke ferdiglagd butterdeig som bunn.

IMG_3510

IMG_3516

Miniostepaier:

(12 stk)

3 plater butterdeig, kjøpes frosne og tines litt på benken.

litt smeltet smør til å smøre muffinsformen

2 egg

1,5 dl melk

1,5 dl seterrømme

0,5 ts worstersaus

en klype cajennepepper

nesten en ts paprikapulver

1 ts sennep

0,5 ts havsalt

litt kvernet pepper

revet cheddarost (2 dl?) eller annen litt sterk ost

litt revet parmesanost

Det var litt vanskelig å beregne riktig mengder med eggestanden, så mulig du får litt til overs.. Sett ovnen på 180 grader. Smør muffinsformer (i et brett med 12 former). Kjevle ut butterdeigen på en melet overflate og stikk ut sirkeler som er større enn bunnen på formene i et muffinsbrett (bruk et glass). Mine stakk bare halvveis opp på formen og paiene ble bra uansett. Prikk bunnene med en gaffel. Forstek paiskallene i 5-10 minutter. Jeg la tørre erter i formene for at de ikke skulle blåse seg så mye opp, men vet ikke hvor lurt eller nørvendig det var. For det første er deigen tynn, så det burde ikke bli noe prob. For det andre var det et sabla styr å pelle ut ertene etterpå.. (Jepp, Bollefrua er særdeles ikke feilfri!;)

Skru opp temperaturen til 190 grader. Visp sammen egg og ha i melk og rømme og krydder. Ha osten i paiskallene og hell over eggestanden. Mine gikk litt utenfor/over selve paiskallet, men det gjorde ingenting for alt fikk fin form likevel og deigen hadde fortsatt litt krønsj. Stek paiene i 20-25 minutter midt i ovnen, du ser når de er gyldne og har “satt” seg. La de avkjøle en stund i formene før du har de over på en rist. Server som de er eller med litt salat ved siden av.

IMG_3502

(Visited 1,444 times, 2 visits today)

KATEGORIER: Brunch , Egg , Fingermat , Forrett , Koldtbord , Muffins , Pai , Snacks , Tapas , Vegetar

TAGGED AS:

11 Comments

  • Reply Ragnhild January 3, 2013 at 7:19 am

    2013 prosjekter?? ;-P Fantastiske paier i alle fall!

  • Reply bollefrua January 3, 2013 at 7:50 am

    Hehe.. Rettet opp nå. 😉 Takk.

  • Reply lisa May 28, 2013 at 7:19 pm

    Jeg lurer på om du hadde store muffinsformer, eller om du kastet mye deig. For jeg fikk 21 stk. av 3 plater.

    • Reply bollefrua May 28, 2013 at 7:31 pm

      Takk for tilbakemelding! Når du sier det, så tror jeg jeg slet litt med den butterdeigen fordi den hadde ligget i fryseren en stund. 😉

      • Reply bollefrua May 28, 2013 at 7:32 pm

        Eller så er du bare skikkelig god til å kjevle;)

      • Reply lisaasboell November 19, 2015 at 2:36 am

        Har helt oversett svaret ditt til den nye kommentaren nå 🙂
        Men tror nok jeg var “veldig god til å kjevle” :p
        De ble nok litt tynne i bunnen når jeg tenker meg om 🙂

        • Reply bollefrua November 19, 2015 at 7:40 pm

          Men bra på smak, håper jeg! 🙂

  • Reply Elisabeth September 18, 2014 at 1:41 pm

    kan disse fryses tro?

    • Reply bollefrua September 21, 2014 at 6:42 pm

      Hei! De kan absolutt fryses:)

  • Reply Mali November 16, 2015 at 8:29 pm

    Tror du jeg kan bruke vanlig paibunn istedenfor butterdeig? 🙂

    • Reply bollefrua November 16, 2015 at 8:31 pm

      Det tror jeg blir minst like godt!! 🙂

    Leave a Reply to Mali Cancel Reply