Nøttemüsli – perfekt yoghurttopping!

image_pdfimage_print

Det unevnelige har skjedd. Ordet jeg knapt tør si høyt eller let alone skrive her. Men jeg kan si så mye som at det begynner på “m” og slutter på “atlei”. Jeg snakker ikke om de tasty middagene eller de nybakte bollene. Selvsagt. Men alt det vante og nødvendige og regelmessige, som jeg ikke alltid har tid til å variere. Men i går tok jeg meg sammen og laget denne fantastiske müslien, så nå er i allefall frokosten reddet.

 

IMG_4065

 

Pimp my breakfast!

3 cups store havregryn1/2 cup hakkede mandler
1/2 cup hakkede hasselnøtter
1/4 cup gresskarkjerner1/4 cup solsikkekjerner
1/2 cup knuste valnøtter eller pekannøtter
1/2 ts kanel
1/2 ts knust maldonsalt
4 ss meierismør4 ss honning
1/2 ts vaniljesukker

 

Sett ovnen på 170 grader. Bland sammen alt unntatt smør og honning i en stor bolle. Hvis du ikke har et “cup” målebeger, så finn en kopp som rommer ca 1,3 dl og bruk den. Smelt smør og honning på lav varme mens du rører innimellom. Når alt er smeltet har du det oppi med alt det tørre og blander godt. Ha alt på et bakepapirkledd stekebrett og bre det flatt utover. Stek i 20 minutter. RØR OFTE ellers brenner det seg lett, så følg med. Avkjøl og oppbevar i en tett boks. Spis med yoghurt og annet tilbehør du liker, feks frukt eller bær. Jeg hadde hjemmelaget solbærsyltetøy og naturellyoghurt og det gjorde definitivt susen!

 

IMG_4032

(Visited 126 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Frokost , Glutenfri , Müsli , PIMP MY MEAL

TAGGED AS:

2 Comments

  • Reply Tara December 6, 2013 at 11:19 am

    Takk for en fantastisk oppskrift! Synes den er så god at jeg blogga om den 🙂 Les her om du vil: Milk and honey

    • Reply bollefrua December 6, 2013 at 1:05 pm

      Så hyggelig, Tara! 🙂 God helg til deg!

    Leave a Reply