Lynrask thaisuppe!

image_pdfimage_print

Jeg er veldig glad i Tom kha Gai. Dette er altså ikke en thailandsk kjekkas jeg har møtt, men en kokosmelkbasert og supergod suppe. Det jeg ikke er så glad i på en hektisk hverdag, er kompliserte middager som tar lang tid å lage. Mange av oppskriftene på slike supper har en ingrediensliste lang som en kald høst og tar motet fra meg fordi jeg ikke har lyst til å skaffe hverken sitrongress eller limeblader. Men denne varianten er rask og inneholder kun varer du får kjøpt på Kiwi.

IMG_6775

 

Tom kha gai for dummies:
(Nok til to voksne og to barn. Spesielt hvis barna helst vil ha mest ris og lite suppe;)
400 gram kyllingfilet, strimlet
2 ss olivenolje
4-6 sjampinjonger, først delt i to og så i skiver
1 rød paprika, strimlet
4 vårløk, skivet
2 tomater, skivet
1 ss rød currypasta
4 dl kyllingkraft, evt vann og 0,5 buljongterning
2 bokser kokosmelk
2 ss soyasaus
2 ss fiskesaus (du finner det på flaske i butikken sammen med woksauser osv)
0,5 lime, saften
1 neve hakket koriander
Salt, pepper og sukker til å smake til
Ris eller nudler til servering, hvis ønskelig

Fin frem en tykkbunnet kjele og ha i olje . Varm opp og ha i halvparten av vårløken og soppen. Stek litt før du tilsetter kylling og currypasta. Fres et par minutter. Ha i kokosmelk og kraft og kok opp. La småkoke i ca 5 minutter før du har i paprikaen. Kok 2 minutter før du har i soya, lime, fiskesaus, tomat, vårløk og koriander. Smak til med salt, pepper og sukker, evt litt mer lime.

 

IMG_6785

(Visited 14,881 times, 1 visits today)

17 Comments

  • Reply Vibeke September 19, 2013 at 5:42 pm

    Denne deilige suppen var en skikkelig vinner for alle i familien i dag! Takk for oppskriften (som jeg handlet etter med telefonen i hånden i butikken i dag).

    • Reply bollefrua September 19, 2013 at 6:56 pm

      Vibeke! Så bra at dere også likte suppen! Og å handle med mobilen gjør jeg (altfor?) ofte;) Ha en fin kveld!:)

  • Reply Katrine November 29, 2013 at 1:40 pm

    Kjempebra! Selv om jeg lider av kjøkkenskrekk , så fiksa jeg denne -for dummies stemmer bra altså;)

    • Reply bollefrua November 29, 2013 at 8:41 pm

      Hei Katrine! Neste prosjekt for å kurere kjøkkenskrekken din er å prøve “Det aller beste foccaciabrødet” (trinn for trinn) på bloggen. Si fra når du har gjort det. 😉 God fredag!

  • Reply Marianne August 19, 2014 at 4:44 pm

    Hei 🙂
    Smakte kjempegodt! Men et spørsmål, hvilken størrelse bruker du 2 bokser av med kokosmelk… 2 store på 400ml eller 2 små på 165ml?

    Brukte nå en på 400ml jeg nå da, så håper jeg jeg får svar til neste gang 🙂

    • Reply bollefrua August 19, 2014 at 9:32 pm

      Hei Marianne! Det skal være på 400ml. Glad det smakte!:)

      • Reply ass February 10, 2015 at 9:35 am

        omg

  • Reply Ragnhild October 23, 2014 at 9:30 am

    Og kan man bruke lett kokosmelk? Eller kanskje det blir litt pinglete?? Kanskje en boks av hver….?

  • Reply Nils March 27, 2015 at 4:50 pm

    Dette ble dagens middag. Veldig godt!

    • Reply bollefrua March 27, 2015 at 8:19 pm

      Så hyggelig at det smakte, Nils! 🙂

  • Reply Eva October 5, 2015 at 6:42 pm

    Hei – denne så jo helt nydelig ut 🙂 Hvilken type buljong er det du bruker om du ikke bruker kyllingkraft?

    • Reply bollefrua October 5, 2015 at 7:11 pm

      Hei Eva! Jeg bruker kyllingbuljong. 🙂

  • Reply anita November 5, 2015 at 6:54 pm

    denne her ble mega god den beste jeg har smkt hit til tusen takk:)

    • Reply bollefrua November 5, 2015 at 8:04 pm

      Enig! Den er kjempe god. God helg til deg!

      • Reply anita November 6, 2015 at 10:38 am

        god helg til dere ogsä og tusen takk for denne siden din kjempe fint pröver daglig oppskrifter syns det var kjedekig ä lage mat men nä er jeg bitt av viruset sä tusen takk:))

    Leave a Reply