Supergod sitronmarinert salmalaks med avocado – og mangosalsa

image_pdfimage_print

Torsdag havnet Bollefrua på Lesernes VG på forsiden av VG nett, stort øyeblikk for enhver matblogger! I går var jeg på Mathallen og hentet en goodiebag fra Stangeriet (mer om det i morgen) og i dag oppdaget jeg et stykke frossen salmalaks i fryseren.  Det føltes litt som å være student og finne en glemt femtilapp i bukselommen. (Jeg gruer meg til den dagen jeg finner femtilapp i fryseren og glemt salmalaks i lommen. La oss håpe det blir en stund til). Aaaanywaaay. Glory days for Bollefrua!

IMG_4341

Salmalaks for heldiggriser:

(rikelig forrett til 2 eller liten forrett til 4)

150-200 gram salmalaks
1 moden avocado, i terninger
1 liten mango, i terninger
1 vårløk eller litt purre, finhakket
¼ – ½ rød chili, finhakket
saft av 0,5-1 lime + 2 ts sitronsaft
1-2 ts god olivenolje
flaksalt
Grovmalt pepper
rikelig med frisk koriander, hakket

Bland avocado, mango, vårløk, chili, lime, koriander og olivenolje. Smak deg frem med salt, pepper og lime. Sett i kjøleskapet i maks en time for at smakene skal få satt seg litt. Skjær laksen i tynne skiver og legg på tallerkener. Skvis over sitronsaft og la stå litt hvis du ønsker at sitronen skal “koke” fisken litt. Legg opp salsa og server med sitronbåter. Herr Bolle ville ha litt soyasaus også og det fikk han. Det må jo dryppe litt på klokkeren og.

 

IMG_4343

 

(Visited 3,810 times, 1 visits today)

2 Comments

 • Reply Ingvill February 17, 2013 at 7:59 am

  Hei,
  Vil bare si at jeg følger bloggen din og den er en av mine favoritt-matblogger om dagen, morsom, uhøytidlig og ikke minst fin inspirasjon:) Denne retten har jeg laget i mange varianter og kan anbefale mynte og pasjonsfrukt i salsaen som en variasjon-deilig!

  • Reply bollefrua February 17, 2013 at 10:14 am

   Kjære Ingvill. Du vet jammen hvordan man gir noen en super start på dagen! Tusen takk for godt tips også. 🙂 Håper du får en strålende søndag. Astrid:)

  Leave a Reply