Det er søndag, det er april og det regner. Sometimes it rains in April. Jeg har hatt en ganske stille helg (det er faktisk mulig med to små gutter, believe it or not) og det passer meg perfekt. Nå sitter jeg og lytter til lyden av vaskemaskinen som går og tenker litt på alt jeg ikke har rukket i helgen, men mest på det som har vært hyggelig. Og litt på den deilige kaken jeg bakte (ok da, jeg tenker ganske mye på den, for det er forsatt litt igjen) som ganske mange fikk smake på. Jeg liker at folk slenger innom, og enda bedre liker jeg å kunne diske opp med noe digg.
Søndagsluksus:
175 gram mykt smør
100 gram yoghurt naturell
2 ss lemon curd (kan lages selv eller kjøpes på glass på feks meny)
3 egg
revet skall av 1 sitron eller lime
200 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
175 gram sukker
85 gram blåbær (jeg brukte frosne)
Sett ovnen på 160 grader. Ha alt unntatt blåbær i en bakebolle og pisk til en glatt røre. Smør en brødform (jeg dekker også alltid bunnen med bakepapir) og ha halvparten av røren i formen. Strø over blåbær i et jevnt lag og ha over resten av røren. Stek midt i ovnen i ca 1 time og 10 minutter. Avkjøl i formen før du velter kaken forsiktig over på et serveringsfat. Den er knallgod som den er, men jeg lagde også denne glasuren til servering. Eller ha litt melisglasur over. Server med blåbær også.
9 Comments
Åh, den ser god ut! Og det er virkelig søndagsluksus. Duften nesten like mye som den ferdige kaken ;).
Kakebakst på søndager var nærmest rutine da ungene var mindre, men det er lenge siden nå. Gulrotkake med grovt mel og rårørsukker den gangen…
Nå blir det som regel ukens brød som står i ovnen isteden på søndager. Savner søndagskakene kjenner jeg nå. Takk for inspirasjon :0)
Takk, Marianne! 🙂 Jeg bakte faktisk brød i går også, men skal ikke skryte på meg at jeg gjør det hver søndag. 😉 Har du er bra oppskrift? Ha en fin uke!
Fra pose! 😀
Nettopp! Skal legge ut oppskrift på de jeg lagde i går. 😉
hei denne kaken ser deilig ut tenkte å bake den til et besøk i morgen, så da blir spørsmålet; er den best samme dagen eller det best å bake den dagen før?
Takk for svar 🙂 Hilsen fra Bergen
Tja, si det? Jeg synes den smakte fantastisk uansett faktisk, den var supersaftig dagen etterpå hvertfall. Men når den er nybakt er den sprøere utenpå.. Lykke til og gi meg gjerne tilbakemelding etterpå:) God fridag!
Kaken ble nydelig! Skal smake den i morgen og, men den var frisk, og saftig:) En ny favoritt!
Lubna
SÅ hyggelig å høre, Lubna. God helg til deg! 🙂
[…] http://bollefrua.wordpress.com/2013/04/14/fabelaktig-formkake-med-blabaer-og-lemon-curd/ […]