Klassiske fiskekaker med dilldressing

image_pdfimage_print

IMG_5032

 

Haven’t you heard? Fiskekaker is the new black. Disse er ganske tradisjonelle, men overhode ikke kjedelige. Så saftige og smakfulle at til og med barna spiste de. Bedre skussmål får du ikke.

 

Klassiske fiskekaker:

500 g seifilet, jeg kjøpte 400 gram frossen som jeg tinte og spedde på med en laksefilet. Anything goes.
3/4-1ts salt
litt pepper
2 ts potetmel
2 egg
1 dl melk
1-2 dl fløte
50 g smør
1 løk, finhakket
2 ss finhakket gressløk
½ dl solsikkelolje (til steking)

Begynn med å finhakke løk og frese den myk i smøret. Avkjøl løk og smør og tilsett finhakket gressløk. Del fisken i mindre biter og ha i en foodprosessor. (Det er viktig at fisken er kald, det bedrer bindeevnen til fiskekjøttet.) Kjør med salt, pepper og potetmel til fisken blir en fin farse. Ha i eggene og bland godt. Spe med melk og fløte til en smidig farse. Smak til med salt og pepper. Tilsett den nå avkjølte løkblandingen, få med alt smøret. Bland. Varm en stekepanne og ha i litt olje. Farsen er litt løs, så bruk 2 ss og “sett” fikekaker rett i pannen, klapp de litt flate. Stek ca 3 minutter på hver side. Hold de varme i stekeovnen.

 

Dilldressing:
3 dl rømme
1 bunt dill, finhakket
1 ts sukker
1 ss hvit vineddik
salt og pepper

Bland alle ingredienser til dressingen i en bolle.

 

Tilbehør:

Poteter og asparges.

Jeg bakte små poteter med litt olje og salt  i ovnen i ca 30 minutter. Aspargesene kokte jeg i 2-3 minutter.

 

IMG_5039

 

Denne oppskriften stammer fra Bent Stiansen.

(Visited 1,176 times, 1 visits today)

6 Comments

  • Reply Marianne de Bourg May 18, 2013 at 7:48 pm

    Fiskekaker er jo slett ikke kjedelig, og dilldressingen høres smashing ut! Fin pinse til deg! 🙂

    • Reply bollefrua May 20, 2013 at 4:48 pm

      Takk, Marianne! Håper du har hatt det superdupert! 🙂

  • Reply Inger karin May 23, 2016 at 10:32 am

    Blir ikke fiskekakene “korte” når man bruker frossenfisk?

    • Reply bollefrua May 24, 2016 at 6:47 pm

      Det blir sikkert enda bedre med fersk, men jeg bruker ofte frossen:)

  • Reply Leif N Waage Larsen August 24, 2016 at 8:29 pm

    Det er lurt å bruke smeltevannet når man lager fiskekaker av frossen fisk, da blir de mindre “korte”.

    • Reply bollefrua August 26, 2016 at 5:11 pm

      Tusen takk for godt tips! God helg. 🙂

    Leave a Reply