Fylt lunsjbrød med spekeskinke, ruccola og brie

image_pdfimage_print

Her kommer en oppskrift på et luksusbrød som er perfekt til en picnic eller bare en hyggelig helgelunsj. Brødet kan i prinsippet fylles med hva som helst, men jeg hadde fått noen deilige spekeskiver fra Gilde på forrige ukes matbloggtreff og hadde lyst til å bruke  den. IMG_5165

Lunsjbrød:

(et stort brød)

15 gram fersk gjær

3 dl lunkent vann

1 ss flytende honning

2 ss olivenolje

1 ts salt

ca 7 – 8 dl hvetemel

ca 1/3 dels glass soltørket tomat

litt olje fra glasset med tomat

1-2 fedd hvitløk

1 pakke Gilde Spekeskiver eller annen god spekeskinke

1 brie, jeg brukte økologisk Dovreost

ca en halv pose ruccolasalat

egg til pensling (kan sløyfes)

evt valmuefrø

Begynn med å smuldre gjær i en bakebolle (jeg bruker kjøkkenmaskin) og rør den ut i vannet. Tilsett honning, salt og olje og rør rundt. Så tilsetter du mel mens  eltekloa går rundt til deigen slipper bollen eller ikke er for klissete. Det er aldri bra med for mye mel, men du skal kunne kjevle den, så den må kunne samarbeide. Hev deigen i 40 – 50 minutter under plast, ha deigen på kjøkkenbenken (bruk evt litt mel) og kjelve så ut til et rektangel. Kjør soltørket tomat, hvitløk og olje fra tomaten til en glatt pesto med en stavmikser. Smør denne utover deigen. Legg på skinke, brie og til slutt ruccola.

IMG_5157

IMG_5158

Rull deigen på langs til en pølse. Form til en runding og legg med skøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.

IMG_5161

IMG_5163

La etterheve under plast i ca 30 minutter. Sett ovnen på 250 grader. Pensle brødet med sammenpisket egg og ha over valmuefrø. Sett brødet inn midt i ovnen og senk til 200 grader. Brødet er ferdig etter ca 30 minutter.

IMG_5167

Avkjøl på rist, skjær opp og SPIS.

IMG_5173

IMG_5179

(Visited 9,500 times, 3 visits today)

KATEGORIER: Brød , Brunch , Gjærbakst , Koldtbord , Lunsj

TAGGED AS:

31 Comments

  • Reply Ragnhild May 26, 2013 at 8:05 pm

    Dette ser både utrolig imponerende og godt ut! Vanskelig å få den til å se se flott ut?

    • Reply bollefrua May 26, 2013 at 8:10 pm

      Takk, min venn! Dette skal jeg lage flere ganger:) Ikke vanskelig om du følger Bollefruas oppskrift;)

  • Reply Elisabeth March 19, 2014 at 11:44 am

    Hei! Tenkte å fryse ned så jeg bare kan ta opp på morgenen. Er det mulig?

    • Reply bollefrua March 19, 2014 at 5:30 pm

      Hei Elisabeth!:) Brødet kan fint fryses, men kanskje du bør droppe ruccola? Det kan du jo ha ved siden av. 🙂

  • Reply Kristin March 19, 2014 at 3:06 pm

    Dette så nydelig ut, men skal det bare 15 g gjær til altså?

    • Reply bollefrua March 19, 2014 at 5:31 pm

      Hei Kristin! Ja, det er nok. 🙂 Ha en fin kveld.

  • Reply Stine March 19, 2014 at 3:34 pm

    Hei! Jeg hvordan disse er å fryse og tine opp igjen? Kanskje bedre om man sløyfer ruccolaen, eller? 🙂

    • Reply bollefrua March 19, 2014 at 5:32 pm

      Bare å fryse, Stine!:) Men kanskje best uten ruccola, ja. 🙂

  • Reply Bente March 21, 2014 at 5:15 pm

    Den blei fantastisk god! Tusen takk for at du dele dine gode oppskrifte! Nå står foccacciaen også ferdig, men har ikke rukket å smakt på den.

    • Reply bollefrua March 22, 2014 at 8:58 pm

      Tusen takk, Bente! Det var hyggelig. 🙂 Hvordan gikk det med foccaciabrødet?

      • Reply Bente Bruvold March 23, 2014 at 11:26 am

        Det ble stor suksess!

  • Reply Thyra March 30, 2014 at 7:58 pm

    Hei! Er set like godt med pesto på?

    • Reply bollefrua March 30, 2014 at 8:18 pm

      Pesto vil absolutt smake nydelig. 🙂

  • Reply Kine August 14, 2014 at 4:10 pm

    er det mulig å sløyfe tomatene og honningen, eller vil du anbefale å ha det med?

    • Reply bollefrua August 14, 2014 at 4:14 pm

      Hei Kine! Honningen kan du fint sløyfe og tomater kan feks byttes ut med feks frisk basilikum så du får en grønn pesto. Lykke til! 🙂

  • Reply Magdelena August 19, 2014 at 9:34 pm

    Nå venter jeg spent på at lunsjbrødet skal bli ferdig. Tenkte alle seks ungene skulle få det til lunsj i morgen på skola og i barnehagen. Det lukter ihvertfall veldig godt så det spørs om det blir noe igjen til dem.

    • Reply bollefrua August 20, 2014 at 9:48 pm

      Nå er jeg spent! Hvordan gikk det?:)

  • Reply Magdelena Landsem October 8, 2014 at 3:08 pm

    Det gikk veldig bra. Har prøvd med og uten rull, da de ikke syns det var så veldig godt. Har prøvd med vanlig hvitost også. Definitivt best med brie. Takk for at du deler oppskriftene dine. 🙂

    • Reply Magdelena Landsem October 8, 2014 at 3:09 pm

      Ruccola mente jeg

    • Reply bollefrua October 9, 2014 at 9:41 pm

      Hei Magdelena. Tusen takk, så hyggelig å høre fra deg! 🙂

  • Reply Ingrid Skeie Rolland May 2, 2015 at 7:55 pm

    Laget dette i går, og hadde med som lunsjmat på hytta til venninnen min ☺️ Det smakte herlig, og blir garantert laget igjen ?

    • Reply bollefrua May 3, 2015 at 9:24 pm

      Så bra, Ingrid! 🙂 Hyggelig å høre.

  • Reply malene June 25, 2015 at 6:00 pm

    Hei, dette så utrolig godt ut! Kan man bytte osten med en annen ost? Evt hvilken? Har lyst å ta med til de på jobben er det nok til 8 pers?

    • Reply bollefrua June 25, 2015 at 7:52 pm

      Hei! Bruk den osten du liker, det blir nok godt uansett. Det blir ca to stykker per person om dere er åtte.

  • Reply Tine Veronica Karlsen January 10, 2016 at 9:48 pm

    Denne lagde jeg idag og den ble kjempegod! Takk for flott oppskrift:). Hadde ost og skinke på 1/3 av leiva, har unger som elsker ost og skinkehorn, og som rynker på nesen av tomater dessverre. Hva ikke de går glipp av…

    • Reply bollefrua January 13, 2016 at 9:45 pm

      Ja, ikke sant? Jeg ELSKER tomater og jeg elsker dette brødet. 🙂 Ha en fin kveld!

  • Reply Christian February 28, 2016 at 9:26 pm

    Har du noen anbefalinger ifm. opptining eller -varming?

    • Reply bollefrua February 28, 2016 at 9:55 pm

      Hei! Jeg pleier å la gjærbakst tine i romtemperatur også luner jeg det i ovnen på 175 grader varmluft. 🙂

  • Reply Åge November 24, 2017 at 7:44 pm

    Hva bruker du som tilbehør? Ble kjemegod smak på brødet, men ble litt mye brød og savnet et tilbehør som som passer til.

    • Reply bollefrua November 26, 2017 at 1:41 pm

      Hei! Hva med å servere litt god pesto eller aioli ved siden av? Glad brødet smakte. 🙂

    Leave a Reply to bollefrua Cancel Reply