Broccolislaw – et usedvanlig godt grilltilbehør

image_pdfimage_print

Er du skeptisk? Jeg var det. Rå broccoli? Rosiner? Hallo? Men der fikk jeg jammen passet mitt påskrevet, for dette funker som en kule. Men for all del. Er du skeptisk til rosiner, så dropper du det. Ække verre enn det.

IMG_5396

Broccolislaw (gjort på en fyk og en smell):

2 bunter broccoli, i små buketter

ca 0,25 rødløk, finhakket

1 pakke bacon, jeg liker Stjernebacon

1 liten håndfull rosiner (valgfritt)

1 liten pose cashewnøtter

ca 200 gram Hellmans majones

ca 2 dl lettrømme

1 -2 ss hvitvinseddik

1 ts sukker

salt og pepper

1. Sett ovnen på 200 grader. Legg bacon på bakepapirkledd stekebrett og sett inn i kald ovn. Følg med og ta baconet ut når det er så stekt som du liker det. La renne av på papir og skjær i små biter.

2. Lag dressing ved å blande majones, rømme, eddik, sukker, salt, pepper og finhakket rødløk.

3. Ha broccoli, nøtter, bacon og evt rosiner i dressingen.

4. Bland og pynt med cashewnøtter.

IMG_5404

 

Oppskriften fikk jeg av min supre kollega Kathrine!

(Visited 1,567 times, 1 visits today)

7 Comments

  • Reply Maj-Britt June 20, 2013 at 1:43 pm

    Jeg stoler på deg og skal prøve dette 🙂 Har sett oppskrifter hist og her på dette før, men akkurat som deg feiga jeg ut pga. den rå brokkolien. I fear no more! 🙂 Ser kjempegodt ut.

    • Reply bollefrua June 20, 2013 at 6:46 pm

      Takk, søte Maj-Britt! Tiden for frykt er over. 😉

  • Reply Marianne de Bourg June 21, 2013 at 5:43 pm

    Jeg elsker coleslaw (og søtpoteter, som nevnt før i en kommentar her, tror jeg). Hellmans majones bruker jeg også, selv om ferdigmajones er utskjelt blant (oss?) helsematbloggere, så er faktisk Hellmans laget av egg fra frittgående høner, samt rapsolje. Så det så.

    Takk for tipset! 🙂

    • Reply bollefrua June 21, 2013 at 6:32 pm

      Takk for opplysningen og hurra for Hellmans! Den er i en klasse for seg. Og det er jammen du og. 🙂 Fin fredag!

  • Reply Ann-kristin June 22, 2013 at 5:16 pm

    Denne har mamma laget i flere år! Skikkelig godt!!

  • Leave a Reply to Marianne de Bourg Cancel Reply