Bollefruas innbakte pølser – rett og slett svinegode!

image_pdfimage_print

Advarsel: Det kan forekomme sterke bilder og litt griseprat i dette innlegget. For da den fine  svigerinnen min tipset meg om disse grisekule innbakte pølsene, så måtte jeg bare bake de.  At once. Kanskje fikk du også lyst til det?

IMG_5436

Tenker det er noen gutter som blir gledelig overrasket når de åpner matboksene sine i dag..

Gravide griser:

(9 stk)

350 g hvetemel
1/2 pakke tørrgjær
1/2 ts salt
1 ts sukker
3 ss smør
1,5 dl melk
1 egg, romtemperert
8 grillpølser 
egg til pensling
3 gode grillpølser, hver delt i 3 deler18 tannpirkere18 pepperkorn

Disse søte grisene er ikke så vanskelig å få til og de er veldig gode. Du kan feks ha sennep eller ketchup inne i deigen og du kan bruke “voksen”-pølser, hvis du vil. Jeg tok grillpølser, fordi gutta liker det best.

Deigen lager du raskt og fordi den er så liten gadd i allefall ikke jeg å dra frem kjøkkenmaskinen. Begynn med å smelte smør. Når smøret er smeltet, har du i melken. Hvis blandingen nå er ca 37 grader, så er du i mål. Ha alt det tørre i en bolle og tilsett melk og smørblanding, samt egget. Kna deigen raskt sammen. Den kan virke litt klissete, men blir bedre når den har hevet. Evt kan du tilsette litt mer  mel når du skal bake ut svinep(ø)elsene. La deigen heve 30 minutter under plast eller til den har est litt ut og virker glatt og blank. Del deigen i 10 emner, la den ene være litt større enn de andre ni (denne skal du bruke til å lage ører, neser og haler). Trykk ut emnene til sirkler og legg en pølsesnabb på hver sirkel. Pakk deigen rundt pølsen ( det er ikke for ingenting at dette på engelsk heter “pigs in a blanklet”) og snu den opp ned med skjøten ned. Legg de så på et bakepapirkledd stekebrett og la de heve under plast ca 30 minutter. Visp sammen egget og sett stekeovnen på 180 grader. Pensle 3 grisekropper med egg og lag så tre runde tryner, 6 trekantformede ører og 3 runde halestumper. (Ta tre av gangen og gjør det i denne rekkefølgen, for egget må rekke å tørke litt før du setter på resterende kroppsdeler).

IMG_5418

Sett så på trynet og fest det med to tannpirkere. De fungerer som hull til nesebor og det holder trynet på plass under stekingen. Dytt ørene på plass, fest pepperøyne og sett på en liten hale. Gjenta prosessen.

IMG_5419

Grisene stekes midt i ovnen i 15 til 20 minutter. Ikke bli lei deg hvis et øre sklir litt ned under stekingen, de smaker like godt for det. Grisene er ferdige når de har fått en gylden fagre og har en hul lyd når du banker på de. Avkjøl på rist og fjern forsiktig tannpirkere når de har svalnet litt. Server med ketchup eller bare som de er.

IMG_5427

IMG_5429

IMG_5426

IMG_5433

En pølse i slaktetida..

Ha en superfin onsdag!

(Visited 2,573 times, 2 visits today)

19 Comments

  • Reply ingvild June 19, 2013 at 1:38 pm

    Fantastiske grisar! Nesten så eg må bake dei sjølv, til tross for ingen smågutar springande her i heimen:) Kjekt med bakeinspirasjon og morsomme forslag!

    • Reply bollefrua June 19, 2013 at 6:39 pm

      Ingvild! Disse baker du og serverer med suppe til noen du liker godt. God klem!

  • Reply hannebux June 19, 2013 at 3:12 pm

    ha ha ha. fantastisk! skikkelig slakta, 2 ganger.

    • Reply bollefrua June 19, 2013 at 6:38 pm

      Ikke sant?:D Humret for meg selv da jeg lagde disse:) Klem!

  • Reply trrrine June 19, 2013 at 6:08 pm

    Haha, disse var helt fantastiske!

    • Reply bollefrua June 19, 2013 at 6:36 pm

      Tusen takk, kjære deg. Og takk for sist!:)

  • Reply Nye venner og tre matblogger – Cocktail chic August 3, 2013 at 8:40 am

    […] Eller prøv bollefruas svinegode innbakte pølser. […]

  • Reply Maj-Britt B. Aagaard August 17, 2013 at 8:38 pm

    Svinaktig godt skrevet og baket, fru Bolle 🙂

    • Reply bollefrua August 18, 2013 at 8:52 am

      Nå var du grisegrei!;) Ha en god søndag. 🙂

  • Reply Linda August 23, 2013 at 8:08 am

    Wow! Disse var kjempestilige! Dette må prøves! Spiser du pepperkornene óg eller er de bare til pynt?

    • Reply bollefrua August 23, 2013 at 10:25 am

      Bare til pynt!:) God helg, Linda!

  • Reply Nye venner og tre matblogger | Marianne de Bourg November 10, 2013 at 12:38 pm

    […] Eller prøv bollefruas svinegode innbakte pølser. […]

  • Reply Highlights fra hot dog utfordringen August 16, 2014 at 12:01 pm

    […] Bollefrua lager gravide griser […]

  • Reply sedrik September 2, 2014 at 3:01 pm

    hai hai gode grise pylser 😀

  • Reply J October 20, 2016 at 8:08 pm

    Beste “pølsedeigen” jeg har fått til, myk inni og sprø på utsiden – veldig god smak og lett å bake ut. Anbefales!!!

    • Reply bollefrua October 23, 2016 at 7:40 pm

      Så gøy at det ble vellykket! 🙂

  • Reply Sóley Einarsdottir May 20, 2017 at 2:47 am

    Jeg har laget disse grisene for hver bursdagsfest til barna mine i flere år. De er alltid det første de ber om at blir bakt. Så er de så gode at de voksne blir også glad i dem. Tusen takk for oppskriften 🙂

    • Reply bollefrua May 21, 2017 at 12:48 pm

      Så utrolig hyggelig å høre! 🙂 God søndag til deg og dine!!

    Leave a Reply