Dere, da jeg så denne oppskriften visste jeg bare at jeg måtte. Bake den. SPISE den. Dele den. Med dere.
Det er noe magisk med kanel og sukker i gjærbakst. Her er deigen lagt lagvis i en brødform slik at det bare er å dra løs skiver av varm og deilig kanelbolle..
Kanelmagi:
(gir en kake i brødform)
ca 5,5 dl hvetemel
o,5 dl sukker
0,75 dl melk
0,5 dl vann
55 gram meierismør
1 pakke tørrgjær
2 store egg
2 ts vaniljesukker
o,5 ts salt
Fyll:
50 gram smør
2 dl sukker
2 ts kanel
litt revet muskatnøtt, kan sløyfes
1. Ha 4,5 dl av melet, sukker, gjær, salt og vaniljesukker i en bolle og rør rundt.
2. Rør eggene sammen, sett til side.
3. Smelt smør og melk til smøret er så vidt smeltet. Sett til side. Ha i vannet. Når smørblandingen har kroppstemperatur, har du den i melet. Rør rundt med en slikkepott.
5. Ha i eggene og fortsett å røre til deigen samler seg. Ha i den siste dl med mel og kna deigen sammen.
6. Legg i en bolle til heving, deigen skal heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
7. I mens smelter du smøret til fyllet. Sett til side.
8. Kjevle deigen til et rektangel, 50×30 cm.
9. Pensle smøret på deigen i et jevnt lag.
10. Bland sukker og kanel og dyng på deigen. JEG VET DET ER MYE SUKKER, MEN DET GÅR BRA!
11. Skjær deigen i 6 striper på kortsiden. Legg stripene oppå hverandre.
12. Skjær haugen med deigstriper i seks deler.
13. Legg deighaugene i en smurt brødform, jeg tok bakepapir i bunnen for sikkerhetsskyld. (Klipp ut et rektangel som passer).
14. Etterhev i ca 30-45 minutter eller dobbel størrelse.
15. Stek i midt ovnen i 30-35 grader på 175 grader. Kaken er ferdig når den er gyldenbrun på toppen og har en hul lyd når du banker på den.
16. Ta kaken ut av ovnen og la den hvile på rist i formen i 20-30 minutter. Det er lenge å vente!
17. Hvelv kaken ut av formen. Skjær evt løs fra kantene først. Avkjøl videre på rist eller spis med en gang.
Kaken vår ble spist opp før noen rakk å si karbohydrat..
15 Comments
Åhnei… skulle ikke vært lov å poste sånne ting på bloggen din på denne tiden av døgnet… nå fikk jeg virkelig lyst å bake… men det er det vel litt for seint til… eller…. Så veldig god ut altå, blir garantert å bake den i helgen 🙂
Jaaaa, Unni denne MÅ du prøve! 🙂 Og du har selvfølgelig helt rett. Slemt å legge ut en sånn oppskrift på en mandag. 😉 Ha en god uke!:)
Oioioi! Denne så utrolig fristende ut! Og så hendig format som brødform. Nam!
Takk! Du må bare prøve den, Merete. Tror du blir glad:) Ha en fin kveld!
jeg bare lurer…hvis jeg baker en (eller to eller tre) sånne, og sender med til helgas treningsleir til fjells – tror du de syv fotballgutta får noe, eller blir det Andy-, Lars- og Rogermagene som fylles når de søte små er uoppmerksomme.
Hilsen…ehhh ja…Kirsti 😀
Haha, det er nok fare for det, ja!;) Ha en fin dag, Kirsti!
Dette må jo bare prøves…NAM!!!! Gleder meg til å prøve, kanskje det må prøves idag 😉
Vet du, det tror jeg faktisk du må!;) Ha en fortsatt fin dag, Unni! 🙂
Ble ikke laget den dagen, men holle på å lage den nå. GLEDER MEG!! HA en fin torsdag 🙂
Unni! Ble du fornøyd?:)
Ja, jeg ble det 🙂 Men ble litt seige inni, hadde kanskje litt for liden form, så må prøve på ny idag 😉 😛
Lykke til, kjære Unni!:)
Hei!
Den der så god ut!! Legger du deigstablene på høykant når du steker den? Eller skal de ligge som stabler?
Den skal bakes meget snart!!!
Så bra, Stefan!:) De legges lagvis sidelengs, hvis det sier deg noe. Håper du blir fornøyd!:)
[…] striper på kortsiden. Legg stripene oppå hverandre. Hvis dette er forvirrende, så ta en titt på dette innlegget. 11. Skjær haugen med deigstriper i seks deler. 12.Legg deighaugene lagvis i en smurt […]