Saftig og enkel kefirkake i langpanne (med sjokoladeglasur..)

image_pdfimage_print

IMG_9017

God mandag, folkens! Helgene er så travle at jeg sjelden rekker å sette meg ned for å gjøre noe som helst. Men nå har jeg tid til å dele denne oppskriften på en deilig langpannekake! Veldig enkel å få til og saftig og god på smak. Vi hadde den med på familiedag i klassen til sønnen min og alt forsvant. 😉

IMG_9016

Du trenger:

2oo g smeltet smør, avkjø

1 liter kefir

1 ss natron

3 ss kakao

7,5 dl g sukker

10 dl hvetemel

glasur:

150 g smør

100 g lys kokesjokolade

ca 300 g melis (prøv deg frem

1 ts vaniljesukker

ca 2 ss kaffe (prøv deg frem

1 eggeplomme

 

Sett ovnen på 200 grader. Kle en langpanne med bakepapir. Ha kefir, sukker og natron i en bolle. Rør godt sammen. Tilsett smør og bland dette inn. Ha til slutt i kakao og mel og pisk/rør til alt er blandet. Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen i 30 minutter. Avkjøl kaken helt før du tar på glasur.

Slik lager du sjokoladeglasur:

Smelt sjokolade og smør på lav varme. Ha over i en bolle. Rør inn melis, så kaffe, vaniljesukker og egg. Tilsett evt litt mer melis om glasuren er for tynn. Smak deg frem med kaffe. Bre glasuren over den avkjølte kaken. KOS DEG.

IMG_9010

(Visited 12,781 times, 1 visits today)

6 Comments

  • Reply Milla October 27, 2015 at 7:19 pm

    Hei, skal det virkelig være 7,5 dl sukker? 🙂

  • Reply Linn July 2, 2016 at 7:04 pm

    Dette er blitt en stor favoritt kake hos oss 🙂 prøvde 4 forskjellige sjokoladekake-oppskrifter på en måned, og denne er den beste! 🙂

    • Reply bollefrua July 4, 2016 at 10:11 pm

      Tusen takk! Du har jo virkelig gitt Bollefrua best i test. 😉

  • Reply Nora February 1, 2018 at 4:22 pm

    Det går fint å halvere sukkeret i kaken når det er melisglasur oppå. Det har jeg gjort i nesten alle våre barnebursdager og ingen har klaget🤗

    • Reply bollefrua February 18, 2018 at 10:15 am

      Takk for supert tips! 🙂 Ha en fin dag!

    Leave a Reply