Asiatisk nudelsalat med reker

image_pdfimage_print

I går fikk jeg min første feriesmell. Kjenner du til det? Når du plutselig oppdager at man kan ha dårlige dager selv om det er sommer og alt bør være happyhappyjoyjoy. Det begynte med at jeg ikke fant den ene delen til Bialettikannen jeg bruker til å lage espresso med her på hytta. Siden jeg er alenemor i noen dager er kaffe ekstra nødvendig. Eller, stryk det. Kaffe er livsnødvendig, uansett. HVERTFALL. Jeg fant ikke den dustete delen som kaffen skal være oppi, så jeg begynte å lete. Først rolig, avbalansert. Hallo, jeg visste jo at jeg hadde vasket den opp kvelden før. Så litt mer hektisk etter som hodepinen fremskred. “Hvor er den?”, tenkte jeg mens jeg rotet rundt i oppvasken som hadde fått stå til tørk over natten. “HVOR ER DEN?”, lurte jeg, mens jeg begynte å lete i kjøleskap, fryser og barnas lekekasse, for så å forhøre barna om de hadde tatt noen av mamma sine kaffeting. “HAR DERE TATT NOE?” Men de så bare uforstående på meg mens jeg med villt blikk, kaldsvette og skallebank spiste litt sjokolade for å prøve og døyve den verste abstinensen. “H V O R   E R   D E N ?!” skrek jeg mens jeg fortvilet og  fullstendig uten verdighet gikk gjennom søpla med engangshansker. Men forgjeves.. Så jeg sèg ned på gulvet, mens jeg lente hodet mot de nederste kjøkkenskapene og forsøkte å tenke like klart som Harry Hole. Og med dype åndedrag reiste jeg meg opp og gikk sakte gjennom oppvasken (som jeg jo burde ryddet vekk i første runde) på nytt. Og DER! Inni en kopp som sto oppned hadde den lirket seg fast! Så da ble det endelig kaffe. Men dagen, dèn ble liksom deretter.

 

Nå, ja.. Over til dagens oppskrift, som er en mager og veldig god salat med masse smak.

 

IMG_5493

 

Asiatisk nudelsalat:

(nok til èn gæern frue)

50 gram risnudler, tilberedt etter anvisning på pakken

100 gram reker, uten skall (jeg feiga ut og kjøpte en pakke med ferdig skrelte reker, ekstra store)

1-2 ss sesamfrø, ristet lett i tørr panne

2 vårløk, i tynne skiver

0,5 moden avocado, i biter

0,5 hjertesalat, strimlet

litt ruccolasalat

evt bønnespirer

en håndfull fersk koriander, hakket

0,5 lime i båter

 

IMG_5505

 

Dressing:

1 fedd hvitløk, finhakket

o,5 chili, finhakket

0,25 dl solsikkeolje

1 ss sesamolje

0,25 dl soyasaus

1 ts sukker

1-2 ss riseddik, evt bruk saft av lime

sweet chilisaus til servering, valgfritt

 

Lag dressingen først, så smakene får satt seg. Bland alle ingredienser og la stå. Gjør så klar ingrediensene til salaten og bland alt. Men hold av litt sesamfrø, noen fine reker og koriander til å strø over til slutt. Ha dressingen over salaten og bland godt. SPIS!

 

IMG_5512

(Visited 352 times, 1 visits today)

11 Comments

 • Reply Marianne de Bourg July 3, 2013 at 1:15 pm

  Takk for middagstips! Det lønner seg å mase 😉

  Dette blir morgendagens lunsj for meg (uten nudler). Jeg har alt i hus foruten koriander…

  Og du. Bra feriekarma sendes herved… ;0)

  • Reply bollefrua July 3, 2013 at 3:49 pm

   Takk, søta! Håper du blir fornøyd med lunsjen din i morgen! Nudler er overhode ikke nødvendig. 🙂

 • Reply Marianne de Bourg July 4, 2013 at 11:10 am

  Denne var helt nydelig! Mobilen min døde i dag, men har tatt bilde (med sønnens tlf..) som postes på Instagram senere :). Tusen takk for bra mattips!

 • Reply Nye venner og tre matblogger – Cocktail chic August 3, 2013 at 8:40 am

  […] Denne asiatiske salaten har jeg lagd flere ganger. Dressingen smaker himmelsk. […]

 • Reply Mine 13,5 knalltips til formiddagsmat – Cocktail chic August 15, 2013 at 10:17 am

  […] salat a la bollefrua’s: reker, avokado, ruccula, sesamfrø, koriander. Dressing av soyasaus, sesamolje, riseddik, hvitløk […]

 • Reply Mine 13,5 knalltips til formiddagsmat | Marianne de Bourg November 10, 2013 at 12:36 pm

  […] salat a la bollefrua’s: reker, avokado, ruccula, sesamfrø, koriander. Dressing av soyasaus, sesamolje, riseddik, hvitløk […]

 • Reply Nye venner og tre matblogger | Marianne de Bourg November 17, 2013 at 6:47 pm

  […] Denne asiatiske salaten har jeg lagd flere ganger. Dressingen smaker himmelsk. […]

 • Reply [MAT] FROKOST/LUNSJ: Asiatisk salat med reker og avokado | Ingeniørfruen March 18, 2014 at 5:10 am

  […] Asiatisk salat a la bollefrua’s […]

 • Leave a Reply