Grillet aubergine med fetaost og ristede pinjekjerner

image_pdfimage_print

Det er mandag, det er juli og det er kveld. (Jeg sitter ned på berget og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min). Vi har gode venner på besøk, barna sover og vi kan sitte ute enda klokken nærmer seg ti. Godt! Hva skal du gjøre i sommer? Kanskje surfe stå på vannski og bade? Vi skal ennå være mange dager ved sjøen før vi skal oppsøke regnet. (Ja, denne ferien tror jeg blir fin).  I går kom noen andre venner spontant innom i båt. (Forbi meg suser Andersen i sin kabincruiser med alle sine venner ombord det kryr av jenter der i gjennomsiktige bluser som Andersen ble kjent med i fjor). Fordi det var søndag (og fordi vi er på en øy) ble det middag av det vi hadde tilgjengelig. God middag.

IMG_5796

Grillet aubergine (raskt og godt sommertilbehør):

(til 4 personer)

2 auberginer

olivenolje

ca 50 gram fetaost

en liten håndfull pinjekjerner, ristet i en tørr panne

saft av ca 0,25 sitron

litt finhakket fersk basilikum

nykvernet pepper og salt

Skjær aubergine i 1 cm tykke skiver, legg utover et fat og strø salt over.  La  stå i ca 20 minutter. (Dette for å trekke vann ut av auberginen). Tørk av vannet (og saltet)  og pensle med olivenolje. Fyr opp grillen og stek på middels høy varme, et par minutter på hver side. Legg på et fat og ringle over litt mer olivenolje og skvis over sitronsaft. Smuldre fetaost, strø litt pinjekjerner og basilikum. Avslutt med noen drag med pepperkverna.

IMG_5799

Takk for i dag jeg har hatt det så bra det har vært så gøy å være sammen med deg kjære
jeg gleder meg til midda’ klokka to i morra vi har hatt det så fint kanskje er det mer i gjære?

God natt! 😉

(Visited 591 times, 2 visits today)

6 Comments

 • Reply Marianne de Bourg July 9, 2013 at 1:36 pm

  I don’t believe it! Vi hadde grillede auberginer i går vi også…og det uten å ha sett denne posten :D. Jeg brukte kun salt, pepper og olivenolje, etter en oppskrift i Paul Løwe’s BBQ-bok. Kunne nok gjort seg med fetaost og pinjekjerner for en litt mer spennende rett :0)

  PS – Jeg har grilldilla og gikk inn for å se om jeg fant grillinspirasjon til dagens middag 😉

  • Reply bollefrua July 9, 2013 at 1:58 pm

   Klart du har grilldilla med ny, fet grill!!:) I dag skal jeg grille rødbeter, tror det blir digg. Hva griller du i dag? Klem

   • Reply Marianne de Bourg July 9, 2013 at 5:27 pm

    Rødbeter på grillen er nytt for meg. Regner med at det blir behørig avfotografert…og dokumentert? 😉

    Dagens grillmiddag var knallgod: Laks med hvitløk og urter (ferdigmarinert) og bakte poteter. Med tabbouleh og aioli til. Og jammenmeg også en forrett; grillspyd med scampi og kamskjell, ferdig fra fiskedisken disse også, ett til hver – ikkeno å bli mett av, men gøy ;).
    Og til grillspydene lagde jeg faktisk en saus inspirert av din asiatiske nudelsalat. Hakket koriander, heiv oppi soyasaus, sesamolje, limesaft og sesamfrø. Nam! 😀

    • Reply bollefrua July 9, 2013 at 6:14 pm

     Høres SKIKKELIG godt ut!

    • Reply bollefrua July 9, 2013 at 6:16 pm

     Fikk veldig lyst på fisk nå.. 🙂 Rødbeter er nesten alltid godt og ovnsbakt eller grillet er gull. Så hvis bildene ble bra så.. 😉 Ha en fin sommerkveld, Marianne!

  Leave a Reply