Luftige amerikanske pannekaker med sjokolade og banan

image_pdfimage_print

Hva liker du å spise til frokost? Jeg eksperimenterer sjelden, dagen starter alltid med knekkebrød og kaffe. MEN som hobbitene opererer jeg med begrepet “second breakfast” et par timer etter frokost nummer èn. Og da kan jeg være litt gæern, hvis du skjønner.

IMG_5873

Luksusfrokost – the American way:

(ca 30 pannekaker, avhengig av størrelse)

5 dl hvetemel

6 ss sukker

6 ss kakao

2,5 ts bakepulver

1 ts natron

0,5 ts salt

2 modne bananer, most med en gaffel

5 dl “buttermilk” (vanlig melk tilsatt 1 ss eddik og som har stått i 10 minutter)

2 egg

2 ts vaniljesukker

2 ss smeltet smør eller vegetabilsk olje

IMG_5883

Bland mel, sukker, kakao, bakepulver, natron, salt og vaniljesukker i en stor bolle. I en mindre bolle pisker du sammen most banan, melk, smør/olje og egg til en jevn røre. Hell så det våte i det tørre og miks til det er blandet. Varm en stekepanne (gjerne nonslip) til middels varme og pensle litt smeltet smør. Bruk en øse og sett små pannekaker. La steke på den ene siden til det bobler og så snur du dem og steker et lite minutt på neste side. Avkjøl på rist. Server med skivede bananer, jordbær og lønnesirup hvis du er skikkelig utagerende. SPIS, ELSK, LEV. 🙂

Føretter

(Visited 582 times, 1 visits today)

4 Comments

 • Reply Marianne de Bourg July 11, 2013 at 7:33 am

  Jeg er frokostmenneske og liker store frokoster. Er vi på hotell, er jeg den som spiser mest. Nesten da. Vi har jo to tenåringsgutter. Hehe. Jeg spiser da gjerne egg og bacon først, og drikker te til, kanskje blir yoghurt med honning og nøtter neste rett, og da med kaffe til. Og kanskje litt frisk frukt til slutt, vannmelon er favoritten. Eventuelt også en croissant hvis jeg ikke da er mett. Som regel er jeg ikke det 🙂

  Hjemme er jeg avhengig av å få mat fort, fort – før blodsukkeret faller for mye, så selv om jeg aller helst vil lage spennende og superdigge frokoster (helst noe nytt hver dag), blir det gjerne å gripe til lavkarbobrødet bakt på søndag – og hive oppå enkelt pålegg.

  PS – Liker før og etter-bildene 😀

  • Reply bollefrua July 11, 2013 at 7:35 pm

   Takk! ? Hotellfrokoster BØR inkludere croissant eller wienerbrød. 😉

   • Reply Marianne de Bourg July 11, 2013 at 8:42 pm

    Våre Paris-frokoster består alltid av croissanter, og alltid ute på fortauskafe, aldri hotellfrokost. 2 stk croissanter + en kaffe med melk er standard. Og da holder jeg meg mett fram til lunsj. Som er klokka tolv. Med rødvin til 🙂

    • Reply bollefrua July 11, 2013 at 9:09 pm

     Høres usannsynlig deilig ut. ?

  Leave a Reply