Ukemeny. Hæ? Nå igjen?

image_pdfimage_print

Hjelpe meg. Hva er det med søndager som gjør meg så himla melankolsk? Er det endringen fra helg til ukedag? En minivariant av overgangen fra ferie til jobb, fra barselpermisjon til barnehage, fra bursdag til ikke bursdag, jul til januar og halvfull til tom kaffekopp? I dag lot jeg i allefall melankolien bare skylle over meg mens Bruce sang for meg. Og nå er jeg helt klar for en ny uke. Er du?

Jeg har laget en ny ukemeny til oss. Forrige uke klarte jeg èn av syv, det er den fulle og hele sannhet. (Så ikke føl deg trist om du klarte ingen). Men det skal sies at vi har vært på hyttetur med familiekoret i helgen, ellers så hadde jeg sikkert klart 2/7. Her får du i alle fall noen bilder derfra.

 

Samuel sine høner

Samuel sine høner

 

Huset i skogen

Huset i skogen

 

Aldri melankolsk på lørdager.

Aldri melankolsk på lørdager.

 

 

Men nå, UKEMENY!

Mandag mekker vi digg suppe:

Bollefruas beste brokkolisuppe

Tirsdag trenger vi kjøtt! Lasagne..

Hverdagsvennlig lasagne. Gode greier.

Fisk på onsdag? Thailaks?

Smørstekt Salmalaks thai-nam-style

Torsdag blir det salat før helgens utskeielser:

http://bollefrua.wordpress.com/2013/06/27/pasta-og-parmasalat-med-persille-og-parmesantoast/

IMG_5488

Fajitas på fredag? Det er jo et fint bokstavrim.

http://bollefrua.wordpress.com/2012/10/18/kyllingfajitas-med-ananas-salsa-aioli-og-spro-spekeskinke/

Lørdag lager vi enkel sushi, eller?

http://bollefrua.wordpress.com/2013/01/17/enkel-sushi-for-frustrerte-frognerfruer/

Søndag blir det dødsgod Biff Stroganoff.

http://bollefrua.wordpress.com/2012/11/04/back-to-the-eighties-bollefrua-vs-toro-1-1/

Også baker vi en fabelaktig formkake!

http://bollefrua.wordpress.com/2013/04/14/fabelaktig-formkake-med-blabaer-og-lemon-curd/

IMG_4879

Ha en god mandag i morgen…

We shall overcome, we shall overcome
We shall overcome someday
Darlin’, here in my heart, I do believe
We shall overcome someday

<3

(Visited 119 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Snikksnakk

4 Comments

 • Reply Åshild September 22, 2013 at 8:32 pm

  Jeg som hadde gledet meg til bilder av laks med lett dryss av Maldonsalt. Ja ja. Nå er jeg iallefall på sporet av bloggen din 🙂
  Åshild

  • Reply bollefrua September 22, 2013 at 9:02 pm

   Når man ser de bildene på pc-skjerm, så ser man tydelig saltet! Hyggelig at du fant Bollefrua og enda hyggeligere å henge med deg i helgen. 🙂

 • Reply Karianne September 23, 2013 at 10:50 am

  Visste jeg det ikke! Jeg skulle selvfølgelig startet mandagen her inne i stedet for å lese jobbmailen min hvor jeg fikk en fullstendig uforståelig, ufortjent og hinsides bitter overhaling av kommunens it-ansvarlige (skjønner at han er frustrert, men det var dette med å la frustrasjonen få utløp der den faktisk hører hjemme da). Nu vel.

  Takk for en flott ukemeny! Oddsen for at jeg lager noe som helst av den bortsett fra formkaken er forsvinnende liten, men det var god lesning 🙂 Jeg er nemlig først og fremst en entusiastisk baker som lever i håpet om at samboer en dag skal bli en entusiastisk kokk. I mellomtiden blir det fryktelig mye enkel middagsmat på oss, men sånn er livet.

  Neste prosjekt fra bloggen din blir havrebrødene (selv om den fantastiske kanelbollekaka skriker høyest). Vi lever stort sett på knekkebrød, men det er nå ekstra stas med nybakt brød. Har i skrivende stund et eltefritt brød rugende hjemme på kjøkkenbenken, men siden vi fikk oss en ekstra fryser i går, har jeg ingen motforestillinger mot å fortsette matauken og fleske til med noen ekstra brød 🙂

  Ønsker deg en fortreffelig uke (og kan berolige deg med at det er flere av oss søndagsmelankolikere)! We shall overcome, indeed 😀

  • Reply bollefrua September 23, 2013 at 9:25 pm

   Håper dagen din tok seg opp betraktelig! 🙂 Gleder meg til å høre hvordan det går med havrebrød og evt andre bakeprosjekter. Jeg har vært å trent ut litt mandagsblues og nå spiser jeg hjemmelagde knekkebrød. Nam! Håper det eltefrie brødet ble godt. Eltefritt ruler:)

   Fin mandagskveld til deg!

  Leave a Reply