Perfekt popcorn. På tur.

image_pdfimage_print

IMG_6861

 

Jeg har tidligere nevnt min store kjærlighet til popcorn. Gi meg en P! Gi meg en O! Gi meg en P! osv. (Skjønner du? Jeg tuller ikke). Men hvertfall. Oppskriften på min nye popcornromanse fant jeg hos den ultrafine bloggen Bortebortehjemme for lenge siden, men jeg har utsatt å lage det fordi jeg visste at det kom til å bli et problem å stoppe å poppe, hvis du skjønner. Og selvsagt fikk jeg rett. Komboen karamell (uten å bli for søtt), salt og et hint av rosmarin, var sabla godt. Du kan til å med poppe vanlig popcorn fredag kveld og spise mens du ser på Skavlan for så å lage karamellpopcorn av restene dagen etterpå. Smart? Denne snacken kan oppbevares i tett boks i inntil tre dager (haha) eller feks pakkes i kremmerhus og tas med på tur i skogen. (Jeg fant på dette fordi vi skulle på overnattingstur på lørdag og jeg ikke klarte å vente til søndag;).

Populært popcorn:

3 ss kokosolje eller annen vegetabilsk olje
1 dl popcornkjerner
50 g usaltet smør
1 dl lønnesirup
2 ss hakkede rosmarinblader
1-2 ts flaksalt
¼ ts natron

IMG_6823

Sett ovnen på120 grader. Lag popcorn som du pleier eller følg min anvisning: i en tykkbunnet kjele har du oljen og sett platen på full guffe. Ha opp i de upoppede kjernene og ta på lokk. Vent til det begynner å poppe og når det popper kan du riste på kjelen innimellom. Når det er tre sekunder mellom poppingen, kan du ta kjelen av platen og ha popcornet over i en bolle. Lag så karamellsaus: Ha smør og lønnesirup i en gryte og  varm sakte opp til det får en karamellfarge. Ta til siden og rør inn natron, rosmarin og salt (IKKE ha i salt hvis du bruker restepopcorn med salt fra kvelden før). Hell sausen over popcornet og bland godt. Bre popcornet utover et bakepapirkledd stekebrett og bak i ovnen i 45 minutter. Avkjøl litt, brekk evt litt fra hverandre og K O S deg. Din heldiggris.

 

IMG_6844

(Visited 510 times, 1 visits today)

1 Comment

  • Reply hannebux September 25, 2013 at 11:30 pm

    søta! takk for veldig hyggelig kompliment! ja, de er farlig gode…

  • Leave a Reply