Granola med tranebær, valnøtter og god samvittighet

image_pdfimage_print

IMG_7338

 

Jeg er forfulgt. Av dårlig samvittighet. Han står og lurer på hjørnet når jeg går forbi, også setter han i gang med å gnåle. Han er en ordentlig skravlebøtte, skjønner du. “Hva har du i handleposen? Sjokolade? Er det så lurt, du bør faktisk ikke legge på deg noe mer nå. Hæ? Kjøpte du ikke økologiske egg denne gangen? Er du gal? Vet du ikke hvor grusomt det er for uøkologiske høner? Hvorfor har du forresten ikke hentet barna i barnehagen ennå? Og når lekte du med lego med gutta sist? Er du en dårlig mor? Jeg ser at du er i godt humør i dag. Du vet vel at barn sulter og at det er krig og nød i verden? Du må IKKE glemme det, selv ikke noen minutter. Fin genser, forresten! Var den dyr? Kunne du ikke gitt pengene til noen som trenger de mer?” Så selv om samvittighet er viktig, så liker jeg best når det er den gode samvittigheten jeg støter på. “Jammen, jøss! Er det deg som er ute og jogger? Good for you! Jeg så at du tok med deg litt resirkulert søppel på vei ut, bravo. Skal du ta med gutta på svømming etterpå, sier du? Du er jammen ikke verst.”

Savner du å ha god samvittighet litt oftere? Da kan du jo lage denne smakfulle og sunne granolaen! Så kan du faktisk ha litt god samvittighet hver dag. 😉

 

IMG_7339

 

Grådig god granola:

(nok til et middels stort Norges glass)

2,5 ss kokosolje (du kan bruke solsikkeolje)

0,8 dl lønnesirup (gjerne økologisk)

0.8 dl eplemos (Jeg skrelte og delte et eple i småbiter. Så kokte jeg det med 1-2 ss vann til bitene var myke. Og da var det bare å mose med stavmikser).

1 ts kanel

0,5 ts malt muskatnøtt

en klype salt

5 dl store havregryn (gjerne økologisk)

1 toppet dl hakkede valnøtter

1 toppet ss linfrø

1 toppet ss sesamfrø

0,8 dl gresskarfrø

0,8 dl tørkede tranebær

 

IMG_7341

 

Sett ovnen på 175 grader. Finn frem en bolle og ha i krydder, olje, sirup og eplemos og bland sammen. Ha i resten av ingrediensene og rør til alt er blandet. Ta frem et stekebrett med bakepapir og bre blandingen jevnt utover. Stek midt i ovnen i 20 minutter. Ta brettet ut og rør rundt. Stek videre i 15 minutter til. La godsakene kjøle av på brettet før du har det i en tett boks. Ha en start på uken!

IMG_7343

(Visited 342 times, 1 visits today)

4 Comments

 • Reply Marianne de Bourg November 10, 2013 at 11:48 pm

  Jeg er sjøl ganske fornøyd med samvittigheten min. Den er sånn passe. Men klart den ikke blir dårligere av å lage en sånn granola som det her. Eplemos og kanel høres knall ut (epler og kanel er jo en klassiker)/(jeg er i høstmodus om dagen) og muskat høres spennende ut (har ikke smakt muskat i granola før – yay, jeg elsker jo nye smakskombinasjoner).

  Fine bilder er det også! Takk for inspirasjon, bollefrua :0)

  Klem og sånt

  • Reply bollefrua November 14, 2013 at 9:41 pm

   Takk, søte snille du! klem selv. 🙂

 • Reply Ingerid D. Prebensen October 30, 2015 at 7:03 pm

  Dette blir en kjempegod granola, men pass på steketemperaturen. 175 grader var for varmt i min ovn iallfall. Ca. 160 grader gikk helt greit. Så prøv deg frem – stekeovner er forskjellige. Jeg vil også anbefale å blande inn tranebærene helt til slutt, slik at de ikke blir brent. Det lukter faktisk jul av denne granolaen, så hvorfor ikke lage en porsjon, ha på glass og gi bort til jul til “en som har alt.”?
  Mvh

  • Reply bollefrua October 31, 2015 at 8:37 am

   Granola er flott julegave. Ha en fin dag!

  Leave a Reply