Tema julekonfekt: Hjemmelaget smilsjokolade

image_pdfimage_print

IMG_7706

 

I dag ble det visst aldri lyst. Hverken ute eller inni meg, for å si det sånn. Et forsiktig snøfall ble erstattet av et malplassert, og lite godt mottatt, regnvær. I barnehagen møtte jeg på en minst like værsyk pappa som mente jeg burde legge ut et oppmuntrende innlegg på bloggen. Og hva er vel mer passende enn noen smil? 🙂

Sjokoladehjerter med karamellfyll (Magne, this one’s for you):

Utstyr: sukkertermometer, konfektformer i silikon

(nok til to brett med hjerter i silikonform)

ca 200 g (kjøp nok, tilfelle noe skjærer seg og du må begynne på nytt) sjokolade av god kvalitet, hakket

Karamell:

90 g sukker
10 g agavesirup (evt vanlig sirup)
10 g smør
1 ¼ dl fløte
100 g hvit sjokolade, finhakket

IMG_7715

Når du lager karamellen sier oppskriften følgende: Smelt sukker og agavesirup til karamell. Ta av platen, og rør inn smøret. Ha så i fløten, og rør til karamellen er smeltet. Ha i hakket, hvit sjokolade, og rør til all sjokoladen er smeltet. (Jeg opplevde at jeg måtte sette gryten tilbake på platen for å få smeltet alt, du kan evt ha over vannbad). Avkjøl litt og ha i en sprøytepose.

IMG_7708

Det neste du må gjøre er å “temperere” sjokoladen. Ha sjokoladen i en glassskål over en gryte med litt vann. Vannet skal småkoke. Pass på at bollen ikke berører vannet. Vær veldig tålmodig når du smelter sjokoladen på svak varme. Rør hele tiden slik at varmen fordeler seg jevnt i sjokoladen. Varm sakte (så sakte du klarer) opp til 45 grader. Ta bollen vekk fra varmen og la sjokoladen så synke til 26 grader, rør godt mens den synker i temperatur også. (Du kan evt tilsette litt sjokolade som er hakket for å fremskynde prosessen). Varm så sjokoladen opp igjen til 31 grader. Vær veldig nøye også nå med å røre og bruk svak varme. Sjokoladen er nå temperert. Når den nå stivner blir den helt hard (akkurat som konfekt og annen sjokolade du kjøper i butikken). Ha sjokolade i alle formene og vipp den rundt slik at formen er helt dekket. Hell overflødig sjokolade tilbake i bollen og sett formene kaldt. (For en mer detaljert beskrivelse av sjokoladestøping kan du se her). Når sjokoladen er stiv, sprøyter du karamell i formene. La gjenstå 2-3 mm. Stryk nå et lag med temperert sjokolade over karamellen og skrap av overflødig sjokolade med feks en deigskrape. Avkjøl til sjokolade er helt stiv og trykk konfektene forsiktig ut av formen.

 

 

 

IMG_7722

 

IMG_7723

Ps. Disse laget jeg sammen med min supre kusine, Kristina. <3

(Visited 927 times, 1 visits today)

2 Comments

 • Reply Ingeniørfruen December 19, 2013 at 10:09 am

  Er egentlig bare innom for å si hei midt i førjulsstria, men kan jo samtidig si at disse smilene ser farlig gode ut 🙂

  Lite tid til blogglesing om dagen, og da jeg våknet i dag kjente jeg stresset kom over meg for alt som ikke er gjort til jul. Puh.

  Jeg har selv nemlig kun bakt pepperkaker og laget én type konfekt – en slags peanøttsmørtrøffel som egentlig ikke ble så veldig spennende. Vurderer å bruke trøffelmassen som fyll i annen konfekt, er bare ikke sikker på hva/hvordan…

  Jaja. Sånn går no dagan.
  Ha en fin førjulsdag og snart helg!

  • Reply bollefrua December 20, 2013 at 8:23 pm

   Jeg er også helt ute hva gjelder julestria, men nå er det i det minste ferie! God helg, snuppa.

  Leave a Reply