Cookies til frokost? Don’t mind if I do!

image_pdfimage_print

IMG_8166

Frokostcookies! Er det ikke helt fantastisk? Perfekt seige og akkurat passe søte med litt tyggemotstand og crunch.

Det er nesten litt for godt til å være sant, men disse kjeksene er både gigagode og proppfulle av saker og ting som er bra for deg. De er dessuten mektige og gir en god metthetsfølelse. Perfekt til morgener du har dårlig tid eller når du rett og slett bare har lyst på en sabla god cookie!

IMG_8184

Sunne frokostcookies med mørk sjokolade og valnøtter:
(ca 18-19 stk)

2,3 dl hele mandler
3,5 dl havregryn
0,75 dl speltmel
1 dl linfrø
1 ts natron
0,5 ts salt (mindre om du bruker vanlig meierismør)
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 dl mykt smør, usaltet
0,5 dl kokosolje, smeltet (bruk evt solsikkeolje om du ikke får tak i kokosolje)
1 dl (flytende) honning, erstatt evt 0,25 dl med lønnesirup
1 egg
1 dl finhakkede dadler
1 dl hakkede valnøtter
1 dl hakket mørk sjokolade

IMG_8172

Sett ovnen på 180 grader. Finn frem en foodprosessor og mal mandlene til mel. Gjør det samme med linfrøene og til slutt dadlene. Bland mel, havregryn, mandelmel, linfrø, kanel, vanilje, salt og natron i en bolle. I en annen bolle visper du sammen kokosolje, smør, honning, egg og til slutt dadler. Ha det “våte” over i det “tørre” og rør godt til alt er blandet. Rør inn nøtter og sjokolade til slutt. Finn så frem to stekebrett kledd med bakepapir. Bruk en ts og lag 18-19 kuler som du fordeler ut over stekebrettene. Trykk kulene litt ned, de flyter ikke så mye ut. Stek midt i forvarmet ovn i 10 minutter. La ligge på stekebrettene i 5 minutter før du legger de over på rist til de er helt avkjølt. (Men du vet at jeg du kommer til å spise to en før det). Oppbevar i tett boks.

IMG_8164

(Visited 1,134 times, 1 visits today)

8 Comments

  • Reply malenesmaktmat.blogspot.no January 16, 2014 at 9:41 pm

    Mmm, så snadder ut!

  • Reply karyzma March 3, 2014 at 6:50 pm

    hei, går det ann å bytte ut dadlene med noe? siden det er en dl så regner jeg med de er litt viktige for konsistensen sin skyld men klarer bare ikke smaken av dadler..:-s

    • Reply bollefrua March 3, 2014 at 9:11 pm

      Tja.. Dadlene gir mye sødme og litt fuktighet.. Kanskje rosiner? Eller aprikos? Tror for øvrig ikke at man kan smake dadlene noe særlig. Lykke til!:)

  • Reply Nyskjerrig April 14, 2014 at 12:04 pm

    Disse må jeg prøve! Kan man erstatte hele mandler med finmalt mandelmel? Siden man uansett må male mandlene til mel. Eventuelt hvor mye mandelmel må brukes da? 🙂

    • Reply bollefrua April 14, 2014 at 12:52 pm

      Hei! Tror du må veie hele mandler og se hvor mye det veier og ha tilsvarende mandelmel. Burde gå fint! God påske!

  • Reply Linn Heidi Kristiansen December 15, 2017 at 2:12 pm

    Hei! Disse var knallgode!? Hvor lang holdbarhet har de i lufttett boks på benken,eller er det best å fryse dem?

    Mvh
    Linn

    • Reply bollefrua December 16, 2017 at 9:02 am

      Hei!

      Hos meg forsvinner disse fort, men jeg vil anta ca fem dager, kanskje? Alternativt ha dem i kjøleskapet. 🙂

    Leave a Reply to Nyskjerrig Cancel Reply