Godt med gulrotkake!

image_pdfimage_print

IMG_8111

En hver matblogg med respekt for seg selv bør ha en gulrotkake på menyen. Og siden Bollefrua er en matblogg og fortsatt har litt selvrespekt igjen, var det liksom på tide. Denne versjonen av gulrotkake er den beste jeg har smakt og slår i grunnen aldri feil. Den er saftig, akkurat passe krydret og glasuren er syrlig og kremet.

IMG_8109

Gulrotkake:
(Nok til en rund kake i springform)
 2,5 dl solsikkeolje
3,5 dl sukker
ca4 dl fint revet gulrot
3 egg
4 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
0,5 ts salt
ca 0,5 ts malt muskatnøtt
1 ts kanel
1 dl grovt hakkede valnøtter (kan sløyfes)

Glasur
2 pk Philadelphia ost, naturell ROMTEMPERERT
2 ss mykt meierismør
3 dl melis
2 ts vaniljesukker
saft (og evt) skall av ca 0,5 sitron

Rør sukker og olje hvitt. Tilsett gulrøtter og så egg. Bland godt. Rør sammen alt det tørre og ha i røren. Rør til alt er blandet. Kle en springform meg bakepapir i bunn og hell i røren. Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter. Hvis en pinne kommer ut tørr når du stikker i den, er kaken ferdig. Hvis ikke steker du den 5 minutter til. Avkjøl kaken i formen på rist. Når den er helt kald, kan du gjerne dekke den til å oppbevare den et par dager før du skal servere den. Den blir bare bedre av å stå. Glasuren lager du ved å piske sammen alle ingrediensene. Smak deg frem med sitronsaft. Fordel glasuren over kald kake. Pynt eller server som dem er. Kaken holder seg flere dager med glasur også, men da må den stå kaldt. Kaken kan dessuten fint fryses.

IMG_8120

(Visited 716 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Barseltreff , Brunch , Bursdag , Dessert , Kake , Morsdag , Påske

TAGGED AS:

6 Comments

 • Reply ingvild January 20, 2014 at 9:58 pm

  Hallo og godt nyttår herlige søskenbarn!
  Har eldsteguten blitt sju år no? Steike meg kor tida går!!
  Gi han ein god klem frå den sprø “tanta” på vestlandet!

  • Reply bollefrua January 23, 2014 at 6:25 am

   Hei kjære Invild! Ja, tenk det, jeg begynner å føle meg gammel. Hilser fra Samuel som sier at han gleder seg til å komme på besøk i sommer. Klem!

 • Reply foodbyvictoria January 26, 2014 at 9:50 pm

  Utrolig fin kake og frosting!! Du er flink.
  God søndag til deg 🙂
  Hilsen Ingrid Victoria.

  • Reply bollefrua January 27, 2014 at 11:54 am

   Kjære Ingrid Victoria. Takk i like måte!:)

 • Reply Karen Merete March 26, 2014 at 7:02 pm

  Hei, jeg oppdaget bloggen din for litt siden, og jeg synes den er helt perfekt. Jeg har en gutt som snart blir fem, og han ønsker denne kaken til bursdagen sin. Helt lik. Vet du hvor jeg får tak i grønn strøssel og liknende lys?
  Jeg gleder meg til å følge bloggen din videre. Jeg har allerede prøvd flere av oppskriftene med stort hell.
  Vennlig hilsen Karen Merete.

  • Reply bollefrua March 26, 2014 at 8:44 pm

   Hei Karen Merete! Så hyggelig å høre fra deg. Lyset til kaken kjøpte jeg på vår lokale Kiwibutikk, men strøsselet er fra en kjøkkenbutikk. Det var en del av en snømann som inneholdt flere typer strøssel. Se i matbutikker og kjøkkenbutikker, så finner du sikkert noe som ligner! Lykke til med bursdagfeiring og kake. 🙂

  Leave a Reply