For mange måneder siden bestemte jeg meg for å slutte å kjøpe brød. Først trodde jeg det kom til å bli et problem, en utfordring og kanskje til og med et umulig prosjekt. Jeg tok feil. (Jeg tar ofte feil). Å være selvforsynt med brød er mye enklere og mye mer tilfredsstillende enn det er pes. Virkelig. Det krever ikke så mye planlegging, bare sørg for å alltid ha mel, gjær og vann. Eller, rent vann er det jo bare resten av verden som mangler.
La oss ta et lite øyeblikk for å være takknemlig for rent vann. (…)
Jeg baker en gang i uken og det er nok for vårt forbruk. Men når du først kommer inn i bakemodus er det null stress å bake oftere. En brøddeig er som et lettstelt kjæledyr. Den lever sitt eget liv, klarer seg selv, men gir på en måte litt trøst og selskap. Og ikke minst terapi. Dessuten er det lite som slår lukten av nybakt brød eller lyden brødkniven lager når den skjærer gjennom sprø skorpe! Er dette noe for deg? Vedlagt finner du en idiotsikker oppskrift på et nydelig hverdagsbrød som alle kan få til. Altså, jeg mener jo ikke at du er en idiot. OK, kanskje litt idiot hvis du ikke baker dette brødet. 😉
Nybegynnerbrød:
Utstyr:
En eltemaskin eller et par hender og en bolle, digital vekt, litermål og to brødformer på 1,5 liter (har du 2 liters former så bruker du det).
Ingredienser:
( 2 brød)
700 gram siktet hvetemel eller speltmel
100 gram sammalt grov hvete eller spelt
100 gram sammalt grov rug
0,5 pakke tørrgjær
50 gram havregryn
50 gram sesamfrø
50 gram linfrø
7 dl godt lunkent vann
10 gram salt
Smeltet meierismør til å smøre formene
Smør formene med meierismør. Bland alt det tørre.
Tilsett vann og elt i 10 minutter.
Sett til heving under plast i 30-40 minutter.
Ha deigen over på benken og elt den med hendene.
Del i to like deler og form to brød som du legger i formene.
Sett til heving under plast i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 250 grader mens deigen hever andre gang. Sett en liten ovnsfast bolle med vann i ovnen. Etter ca 30 minutter heving setter du brødene inn, midt i ovnen på en rist, lukk ovnsdøren og skru varmen umiddelbart ned til 210 grader. Stek brødene i 40 minutter. Avkjøl brødene på rist.
La oss ta et lite øyeblikk for å være takknemlig for hjemmebakt brød. (…)
Jeg skjærer ofte brød i skiver før jeg fryser de ned, så er det bare å ta ut så mange du trenger.
Oppskriften er fra Bodil Nordjore.
333 Comments
Jeg skjønner ikke strekningen helt… Skal de steke først på 250 grader i 30 min?
Nei, etter 30 min heving setter du de inn og skrur ned tempen. Har endret det så det blir tydeligere. 🙂
Kjempegodt brød! Men, jeg tenkte å bake det på nytt nå og lage rundstykker av deigen, og lurer da på om du vet sånn ca hvor lenge de skal steke i ovnen?
Hei Anna! Ti til tolv minutter. 🙂 Lykke til!
Hei. Skal bollen med vann stå inni mens brødet steiker?
Og er dette for å få fuktighet i brødene?
Ja, det skal den. Vannet gjør skorpene ekstra sprø. 😉
Hei. Fant oppskriften din i dag, og siden den var så annerledes enn de jeg pleier å bake, måtte jeg prøve. Angrer ikke.. De ble helt perfekte. Tusen hjertelig takk for deling! Skal nok prøve fler av dine oppskrifter nå!
Hvorfor faller brødene sammen når jeg setter de i ovnen. Brødene er store å fine når jeg setter de i varm ovn. Når de er ferdig stekt er de like flate som da jeg satte de inn.
Brødene skal ikke bli noe særlig større i ovnen. Litt usikker på hva du mener?
De blir mindre når jeg setter de i ovnen. Blir like flate som før heving
Det kan komme av overheving i forkant, ev for mye gjær. Bruk temperatsur og steketid som gjelder for din ovn.
det samme problemet har jeg di er høye i forma men da jeg jeg skal steke dem synker dem sammen
Du må korte ned på hevingstiden. Prøv med 20 minutter. En regel er at hvis du lager et lite søkk i deigen med en finger, og søkket ikke eser opp igjen så er deigen ferdig hevet. En annen måte å beregne hevingstid er å heve til dobbel størrelse.
Du hever for lenge før du setter formene i ovnen. 20 minutter kan være nok. Hvis du lager en liten grop med en finger og gropen blir værende er brødene ferdig hevet.
Det her ble umiddelbart en favoritt !!Også sprø skorpe a gett !!
Så utrolig gøy å høre! 🙂 Takk for hyggelig tilbakemelding.
Hvor mye gjær? Eller ingen gjær?
Hei! Du skal bruke en halv pakke tørrgjær. 🙂 Astrid
Hvor mye er det i en pakke tørrgjær?
Brødet ble veldig godt forresten! Tror det blir en gjenganger 🙂
Så bra! Tror du også må slutte å kjøpe brød. 😉
Hei, Bollefrua! Digger navnet ditt forresten. Tenkte å begynne å bake brød i stedet for å kjøpe, da det er både billigere OG smaker mye bedre! Da fant jeg siden din – hurra! Etter en kjapp tur i butikken, setter jeg i gang med én gang. Gleder meg til å smake! 🙂
Hei! Så hyggelig å høre fra deg! Hvordan gikk brødbakingen? 🙂
Det ble kjempegodt! Og resulterte i at jeg sluttet å kjøpe brød PÅ DAGEN 😉 Og brød er heller ikke kjedelig lenger – det er superdigg!
For noen dager siden ble jeg syk og orket ikke bake da vi manglet brød, så kjæresten kjøpte et i stedet. En skive med det brødet var skikkelig nedtur…
Hurra for at jeg er frisk! Nå blir det bollefrue-brød igjen! 🙂
Så bra at bake-Birgitte is back! 🙂 Nå må du teste ut kneippbrødet mitt. Klem! 🙂
Hei! Er det viktig med den bolla med vann i ovnen? Tenkte å prøve denne oppskriften! 🙂
Hei! Det er ikke superviktig, funker også bra uten. 🙂
Hei, dette må prøves. Har du forresten prøvd brødet til Skappel-jenta? Hvis ikke anbefales det på det sterkeste. En ny erfaring selv for en tålig erfaren brødbaker. http://mariaskappel.no/2012/08/10/verdens-enkleste-og-deiligste-brod/
Hei! Tusen takk for tips! Bakte det faktisk for første gang forrige uke! Enig at det er supergodt. Oppskrift kommer snart.. God søndag til deg!
Du har så gode oppskrifter! Måtte prøve denne på tross av at jeg er ‘dreven’ i husmorfaget :). Jeg blir fort lei av å spise de samme brødene gang på gang, så da bakte jeg disse i dag. Suksess! Tusen takk for en super blogg!
Tusen takk, Bente! Det setter jeg pris på å høre. God påske! 🙂
aldri fått til brød, men nå prøver jeg denne. Håper denne kan knekke min brødbakstkode…
Oi, nå er jeg spent på hvordan det går!:)
Gjør det noe om brødet blir stående og heve lenger enn 30 min? Hva er i så fall makstid det bør/kan stå?
Hei! Jeg vil si maks 45 minutter. Lykke til! 🙂
Hei! Jeg og samboeren min bakte dette brødet i går kveld, første gang vi har bakt brød, og resultatet ble fantastisk bra! Takk for super oppskrift, nå skal vi fortsette å bake og slutte å kjøpe butikkbrød en gang for alle! 😉 Ha en fin dag!
Hei Monica! Så flinke dere er! Stor stas med hjemmebakt brød, mye kulere. 😉 Ha en fin maikveld!
Hei.. så dette brøde kan ikke stå te heving i bolle utover natta?
Hei! Beklager at jeg ikke har svart deg tidligere. Jeg kan ikke se noen grunn til at disse ikke skal heve over natten, men da må du bruke kald væske og lite gjær. 🙂
I dag er det andre gangen jeg baker dette brødet på kort tid 🙂 Kjempegodt og enkelt brød! Tusen takk for oppskrift!
Hilsen en student som skjærer opp brødene og legger 4 stk i hver sin pose og fryser ned! Genialt :))
Så lurt å fryse ned i porsjoner! 🙂 Glad du finner noe du liker på bloggen. God sommer!
Hei. Skjønte ikke helt det med bolla :/ Skal den settes inn i ovnen på 250 grader å taes ut når du setter i brødet? Eller skal den settes inn samtidig som brødet når du senker tampen til 210 grader?
Hei Daniel! Sett den ildfaste bollen/skålen med vann inn når du setter på ovnen og la den stå der til brødet er ferdig stekt. Lykke til!:)
Krise i heimen! Far har glemt å kjøpe inn brød. Hjelp! Å bake selv virket som en god ide, men seint å begynne Kl 22 30 om kvelden, nå venter jeg på siste sekvens med heving, så er det smack inn i ovnen. Håper på suksess, så fruen blir fornøyd og barna har noe å lage niste av ?Takk for oppskrift!
Knut! Gikk det bra? 🙂
[…] Hjemmebakt brød for nybegynnere (Ny favoritt hos ett barn (stadig samme barn som liker brødene mine, de to andre er gitt opp)! Det var enkelt å lage, og hadde god smakt og var grovt nok.) http://bollefrua.wordpress.com/2014/02/01/enkelt-hjemmebakt-brod-for-nybegynnere/ […]
Hei
Nettopp laget brødet etter din oppskrift. Å jeg fikk det til! Første gangen jeg har klart det. Jeg må si jeg var ganske redd 🙂 men d gikk kjempefint å det ble kjempegodt
Tusen takk til deg som deler oppskrift 🙂
Så hyggelig at det ble vellykket! God helg:)
Denne skal jeg prøve i dag! 🙂 Ang. gjær: det er fem poser tørrgjær i en pakke, mener du at man skal bruke halve av disse (2,5 poser), eller halve av en pose? Går det bra å ikke bruke sikt? Kan jeg bruke en vanlig mikser med spiralvisper (lav hastighet) istedenfor eltemaskin?
Hei! Du skal bruke en halv pose tørrgjær 🙂 Ang elting, så kan du ikke bruke en kremvisper hvis det var det du mente? En brøddeig trenger mer krefter! 😉 Bruk hendene.. Lykke til. 🙂
Hei hei Bollefrua. Sååå koselig navn da !! Inspirerer bare det. Det er mitt første møte med deg idag, og blir sikkert ikke den siste. Like før 2 stk. brød står i ovnen, og jeg er sååå spent. Skjønner jo på alle andre her at de er veldig fornøyd. Gleder meg til å fortsette videre….Ha en duftende og flott dag..(Y) 🙂
Hei søte deg. Tusen takk! Nå ble jeg glad:) Hvordan gikk det med brødene? 🙂
Hvor mye fersk gjær bruker du i samme oppskrift??
En halv pakke der og:)
Da har jeg nettopp bakt disse brødene og er superfornøyd:) Blir nok flere ganger. Er så lei dyre butikkbrød… Takk for at du deler 🙂
Jeg er så glad for at du ble fornøyd! Ha en fin lørdag. 🙂
Hei, jeg prøvde å lage dobbel porsjon. Jeg doblet alle målene, men det ble veldig mye vann.. Har du prøvd dette? Noen tips?
Ellers takk for en fin og lettforståelig oppskrift
Hei Dag! Det var jo litt rart. Har ikke prøvd å doble akkurat denne oppskriften, men det burde ikke bli for mye vann selv om man dobler. Synd hvis det ikke ble bra. Lykke til med videre baking! 🙂 Astrid
Hei ? No skreiv du dette for lenge sidan og har heilt sikkert funne ut av det, men eg bankar dette ofte no, men med stor familie dobler eg oppskrifta og steiker 4 brød i ei langpanne. Går heilt fint og dei vert utruleg gode ???
Det var et superbra tips! Tusen takk 🙂
Hei,
Vet at denne kommentaren var skrevet i 2014, men syns det er greit å kommentere, for det er nok flere som kanskje også lurer på det. Jeg har doblet alt i oppskriften inkludert vannmengden, og syns ikke det ble mye vannmengde, tvert i mot måtte jeg ha i litt mindre mel ca 1390 gr. Det blir 3 brød i 2L form. Har i ettertid tatt meg til rette å endre litt av oppskriften for å få det litt mer grovere og større frø i 😉 Siden hele familien liker det veldig godt, selv om ungene er henholdsvis på 7 og 4,5 år.
3 brød i 2L form
Ca 1300 gr mel
350 gr grov sammalt
130 gr grov rug
120 gr lett kokte havregryn
50 gr sesamfrø
50 gr chia frø
50 gr solsikkerfrø
50 gr gresskarfrø
1,4 L vann
1 ps tørr gjær
Litt salt
Litt sukker for å få fart i hevingen
Takk for inspirasjon! 🙂
Jeg gjorde en feil første gangen jeg lagte det, jeg tok 7dl istedenfor 700g mel og 1dl istedenfor 100g, og da ble det for mye vann..kan være du gjør samme feil?
Hei. Jeg har veldig lyst å prøve og bake brødet, men jeg har ikke annet enn hvetemel og havre gryn.. Kan jeg bruke kun disse to ingrediensene? Er helt tom for brød, orker ikke å gå i butikken med ungene nå, så håper på kjapt svar 😉
Hei! Det vil bli litt som en loff, men det er jo bare godt. 🙂 Prøv deg frem!
Takk for svar, da prøver jeg meg fram 🙂
Ble litt usikker på slutten. Baker brødene nå (de ser kjempe fine ut), og nå står de i brødformene med plasten over seg og hever. Skal man heve dem enda en gang etter å ha tatt av plasten? Og når skal man ta i skålen med vann? fra man har satt på ovnen?
Neida, du skal kun etterheve brødene en gang. Sett inn bollen med vann når som helst, gjerne med en gang. Lykke til!:)
Hvorfor skal en bolle med vann være i ovnen mens brødet stekes? 🙂
For da blir skorpen sprøere:)
Vi har bakt med denne oppskriften i dag! Ser veldig bra ut. Nå skal vi smake! 🙂
Hei Nora! Håper du ble fornøyd:)
Ja, ble veldig fornøyd! Kjempegode brød 🙂
Tilknytttet brødbaking for aller første gang etter oppskrift fra “bollefrua”:
Mine aller første 2 brød etter bollefruas oppskrift ble veldig kompakte og for “tunge” med for hard skorpe.
Med følgende tips fra andre brødbakere ble to nye brød helt perfekte:
– Jeg brukte hele pakka tørrgjær i stedet for den beskrevne 1/2 pakka
– Jeg stekte brødet i 40 minutter på 180 grader (ikke fra 240 ned til 210)
Godt det ble bra til slutt, men selvfølgelig synd at du ikke var helt fornøyd med oppskriften. God helg!
Skal du sette bollen med vann inn i ovnen i 30 min mens brødene heves? Hva skal det være godt for? Er helt grønn på baking
Fuktigheten fra vannet gir en sprø og god skorpe:) Lykke til!
Er oppskriften opprinnelig med spelt eller hvete? Det anbefales alltid å bruke 80% mengde spelt i forhold til hvete for at brød og annen bakst ikke skal bli for kompakt.
Den er nok opprinnelig med hvete, men jeg har bakt dem med spelt og fått supert resultat. 🙂
sønnen min elsket disse brøa!! lenge til kjøbe brød igjen!
Så gøy å høre! Lenge leve hjemmebakt. 🙂
Hei:-) gode brød:-) men jeg syns de blir så tørre etter å ha fryst dem. Bare smuler seg opp og går ikke an å spise. Gjør jeg noe feil underveis? 🙂
Hm, vanskelig å si. Tilsetter du for mye mel? Kan ikke huske å ha hatt dette problemet. Beklager at jeg ikke kan være til mer hjelp.
Kanskje? Syns deigen er klissete og fin når jeg har den i formene men.. kan prøve med litt mindre uansett:-) er dine tilnærmet myke og gode etter frysing?
Det er en stund siden jeg har laget de nå, (prøver nye brød) men det fungerte å fryse det i skiver og ta opp igjen. Men brød kan jo bli litt smulete når man fryser dem. Fryser du brødet i plast? Og elter du deigen lenge nok? Sannelig om jeg vet! 😉
Hei. Takk for at du ga meg “guts” til å forsøke meg på brødbaking. Jeg er en 63 år gammel gubbe og mitt første brødbakingsforsøk står til 1. heving på benken. Jeg har ett spørsmål: Hvorfor ei varmefat bolle med vann i ovnen under forhåndsoppvarmingen?
Så spennende! Håper du blir fornøyd og fortsetter å bake. Fuktigheten fra skålen med vann gir sprø og god skorpe til de ferdige brødene. Lykke til!
Takk for kjapt svar. Ett (siste) spørsmål. Skal snart sette prøveklutene i ovnen. Når de er ferdig – skal jeg ta de ut av formen(e) med en gang?
Ja, gjør det! Og over på rist. 🙂
Super god oppskrift ??
SÅ hyggelig at du like den, Sussi!:)
Prøver meg på denne oppskrifta i dette øyeblikk, men deigen min ble så våt, jeg tilsatte endel mer mel for å få den litt fastere, slik at den blir eltet i maskina. Er første gang jeg baker brød, skal den vere så klissete, eller var det rett at jeg tilsette mermel, så det ble mer som en bolledeig i konsistens :)?
Hei! Hvordan gikk det? Jeg liker klissete deig, fordi det gir fuktighet til brødet. Men det skal jo ikke være uhåndterbart heller.. Håper du ble fornøyd!
Jeg har bare 1 litersformer så jeg lagde tre brød av deigen. De står nå i form på benken og etterhever. Må jeg justere tiden de er i ovnen pga dette?
Det kommer litt an på dybden på formen din, men jeg tror ikke du trenger å justere så mye. Du kan banke på dem før og generelt følge med.
Tusen takk. De gikk akkurat i ovnen så nå er jeg spent 🙂
Lykke til!!
Det ser ut som en fin oppskrift, så nå er deigen til heving. Gleder meg på hva resultatet blir:)
Håper du ble fornøyd, Hilde!
Jeg ble kjempe fornøyd:) denne oppskriften skal jeg bruke igjen
[…] I dag anbefaler jeg nok en gang bakverk fra Bollefrua; hennes blogg er vel verd å følge. Her er oppskriften på dagens bakst: «Pull apart kanelbrød med eplemos og crumbletopping» og «Enkelt hjemmebakt brød for nybegynnere.» […]
Tusen takk for mange gode oppskrifter!
Har endelig kjøpt meg kjøkkenmaskin, så nå skal jeg bake brød fremover, fremfor å kjøpe.
Disse brødene ble kjempegode!
I dag har jeg prøvd å tilsette linser også, og heller redusere litt på mengden solsikkefrø og linfrø 🙂
Jeg kommer garantert til å prøve ut flere av oppskriftene dine 🙂
TUSEN TAKK, Hege! 🙂 Fortsatt god sommer og lykke til med bakingen.
Hvilken eltemaskin vil du anbefale til eltingen? Er så mange å velge i mellom og i alle prisklasser. Har du noen gode tips? Trenger ikke food prosessor..
La meg først si at jeg ikke sitter inne med en stor mengde ekspertise på dette området. Jeg har selv en gammel Borsch som jeg sverger til, veldig god kvalitet. Ellers vet jeg mange som er veldig fornøyd med Kenwood Major til elting. Lykke til!:)
Denne oppskriften skal jeg prøve neste gang! ? gøy å lese det du skriver.. du skriver så artig! ?
Tusen takk, Ellen! Fortsatt god sommer til deg! 🙂
Hurra for disse brødene som faller i smak hos alle i huset vårt. 3 runden med denne oppskriften og det har ikke vært ett kjøpbrød innom her siden da. Har endret litt slik at jeg får 3 brød (må utnytte plassen i ovnen) og slenger på solsikkekjerner og g.kjerner på så er alle fornøyde :))
Så utrolig hyggelig å høre, Therese! Tusen takk!
Hei! Nettopp to nyateikte brød står på disken, nydelige! Utrulig gode altså! Men om eg vil frysa/lagra eit av dei, Bør eg gjer da i plast? 🙂
Frys dem i plast! Kan også oppbevare dem i plast. Eller papirpose om du vil beholde den sprø skorpen. Glad du ble fornøyd!
Hei. Brødet er veldig godt. Men jeg fikk et problem, når jeg hever dem andre gang i brødformene så skal de også ha plast over…. Når jeg skulle ta av plasten satt den fast i brødet og det ble grovt og mindre pent oppå. Hva gjør jeg?
Det var dumt! Du kan la de stå litt uten plast og se om de hever litt igjen? Neste gang smører du litt olje på plasten så den ikke henger seg fast!
For å unngå dette, ha 1 rent kjøkkenhåndkle over brødformene, og så plastpose(r) over der igjen 🙂
Kan jeg bruke noe annet enn solsikkefrø å linfrø? som tilsvarer 100gr?
Ja, det går fint!
Hei, prøver meg på disse nå. Men bruker du varmluft eller over + undervarme når du steker?
Over- og undervarme. Lykke til!:)
Jeg er en IT-student på 31 år og bestemte meg nylig for å kun spise mat som er dyrket økologisk.
Etter å ha kjøpt ett økologisk brød til 89 kr, bestemte jeg meg også for å bake brød selv.
Fant heldigvis denne oppskriften, ble kjempefornøyd med mine første bakeresultat og presterte å imponere samboeren min med det samme. Jeg har nå bakt ca 16 brød, og oppskriften har utvklet seg på veien!
Vil gjerne dele den med dere (fremgangsmåten er den samme, men jeg bruker bare økologiske ingredienser):
700g siktet speltmel
200g grovmalt emmermel
50g havregryn
50g knuste linfrø
50g knuste valnøtter
50g knuste mandler
20g knuste solsikkefrø
10g røkt havsalt
1/2 pakke tørrgjær
1ss kokossukker
2ss sesamfrø
7dl lunka vann
4 ss olivenolje
Beste brødet jeg har smakt. Takk Bollefrua!
Ser bra ut
Klem
Liza
God klem tilbake!
Kom over denne å måtte prøve! Tusen takk for ei fantastisk oppskrift ❤️
Så hyggelig å høre! Tusen takk. 🙂
Hallo du med det litt interessante kallenavnet!
Nå er jeg ikke akkurat noen bollemann, jeg er snarere tvert i mot helt blank på kjøkkenet. Jeg lurte på dette med vannet. Skal det stå i ovnen under steking?
Hallo kommende brødbaker! Vannet skal stå i ovnen under stekingen, ja. Blir sprø skorpe av slikt. God helg til deg fra Bollefrua! 😉
ohhh disse ble kjempe flotte tusen takk for oppskriften:))
Så hyggelig å høre at de ble vellykket! 🙂
Jeg er ganske fersk når det gjelder brødbaking… og baking generelt.
Jeg lager nå denne oppskriften for andre gang og for andre gang er deigen veldig klissete. Vet ikke hva jeg gjør feil. Kan det være farten på kjøkkenmaskinen? Kan jeg i så fall ta i mer mel for å få en jevn deig? Har du et godt tips, for jeg vasker vekk “nesten like mye” deig fra hendene som jeg legger i formen.
PS! Brødene blir fortsatt supergode!
Klissete deig gir gode brød, men mye klin. Du kan tilsette litt mer mel, men så lite som mulig. Et tips er å ha litt matolje på hendene, så er det lettere å vaske deigen av fingrene også klistrer det ikke like mye. Lykke til!
Hei,
Takk for den gode oppskriften, jeg bakte i dag og det ble kjempegod. Men en ting jeg lurer på er, hvorfor toppen også skorpen på brødet blir hardt? Det blir ogfte på andre type brød jeg baker også.
Tja, kanskje fordi den blir mest stekt fra varmen øverst i ovnen? 🙂
Hei igjen, du har rett bakte brødet i dag og brukte varmluft og nedvarming, det ble suksess, dette brødet er så enkelt og godt at jeg vil slutte å kjøpe brød fremover ?, men lurer på om blir det enklere å bruke en brødmaskin?
10 gr salt er ikke det mye.
Det fungerer fint i denne oppskriften, men du kan redusere saltmengden om du ønsker.
Hei! Dette så veldig godt, og enkelt ut 🙂 jeg tenkte å gi bort “brødmiks” i julegave, altså legge alle de tørre ingrediensene lagvis i et glass. Vet du hvordan det er med tørrgjær og holdbarhet/reaksjon etter at pakningen er åpnet? Kan jeg ha det oppi glasset, eller bør mottakeren tilsette det selv?
Skal definitivt teste denne oppskriften til meg selv også 🙂
Jeg ville sendt med en pose tørrgjær, så er du sikker:)
Hvorfor sette en bolle med vann i ovnen ? og skal den taes ut før man setter brødene inn i ovnen. ?
Vannet er for at dampen gir sprøere skorpe. Den skal stå i ovnen under stekingen.
Hei.
Vil bare si at disse blir kjempegode! Jeg har nå begynt og bake disse fast. Synes de blir litt fine, så har mer grovt i. Men tusen takk for suuuper oppskrift! 🙂
SÅ hyggelig å høre. Ha en fin dag! 🙂
Hei! ☺ Lette etter enkel brødoppskrift, og fant denne! Må prøves! Ble så begeistret for bloggen din, så humoristisk og så fin. Ville trykke “liker “på alt, men måtte registrere meg først. ? Kommer iallfall til å følge med og prøve oppskrifter her. Inspirerende! ☺
Tusen takk! Nå ble jeg himla glad. 🙂 Ha en fin dag og del gjerne bloggen videre. Du finner også bloggen på Facebook.
Nå står brødene i ovnen, og jeg er superspent! Sløyfet solsikkefrø -men regner med det blir godt fordeom?
Noen erfaring med denne deigen til rundstykker?
Hei! Håper det smakte! Tror det går helt fint å bake rundstykker av denne deigen. 🙂
Hei. Jeg er vant til å bruker melk og/eller litt olje i deigen, for at brødene ikke blir tørre. Hva vil skje dersom man erstatter vann med melk eller erstatter halvparten med melk og bruker 30ml olje i deigen? 🙂
Det tror jeg går helt fint! 🙂
Jeg er på sommerferie hos bestemor, og hun var littegrann trist for at vi hadde glemt å kjøpe brød i dag pga. av at da har hun ikke noe til søndagsfrokosten.. Når hun hadde lagt seg fant jeg ut at – hey! Jeg finner et enkelt brød på nettet, og lager nybakte brød som overraskelse til når hun står opp!
Brødene er på heving nr. 1 nå, og jeg er veldig spent… Hadde bare manuell vekt (som jeg ikke tror er helt riktig), og mistenker at mengen av de forskjellige ingrediensene ble litt sånn omtrent. Byttet også ut linfrø og solsikkerfrø med en annen kornblanding jeg hadde tilgjengelig. Også glemte jeg salt! Men jeg skal prøve å drysse det over nå mens jeg elter deigen etterpå. Også virker det ikke som om deigen hever ordentlig… Jeg er ikke så erfaren baker og vet ikke helt hvor man skal sette deigen for at den skal heve best! Uansett, gleder meg til å smake! Takk for oppskrift. 🙂
Nå er jeg veldig spent på hvordan det gikk! Hils bestemor! 🙂
Hei,
Kan den heve i kjøleskapet til neste dag?
Ja, det går fint!
Når det står 0,5 gjær vill det si 1 pakke som er 50 g gjær i ?
Eg er ute etter en oppskrift som bare inne holder 5 g gjær
Hei! Jeg bruker 25 g fersk gjær i denne oppskriften. Lykke til i jakten på det rette brødet. 🙂
Tack för hjälpen med att ta första steget in i brödbaksvärlden! 🙂
Så hyggelig å høre, tusen takk!:)
Baker bare dette brødet? Kjempegodt❤?
SÅ gøy å høre!! Klem til deg! 🙂
Dette har blitt familiens favorittbrød!
Når jeg lager dobbel oppskrift blir det 3 store brød, akkurat nok til hele uken. Takk for super oppskrift!
Så fabelaktig! Hvor store former har du? God helg. 🙂
Bruker 2-liters former.
Nå hr jeg bakt bare dette brødet i ett år, fortsetter i 2017 ?
Så gøy å høre, Astrid! Hilsen Astrid 🙂
Hei. Har du prøvd å lage uten rist men med vanlig plate i ovnen? Har ikke rist nå?
Å har så lyst til å bake dette i dag 🙂
Beklager sent svar! Går fint uten rist i ovnen, men brødene bør avkjøle slik at de får luft både under og over. Men kan sikkert legges til avkjøling på noe tilsvarende. Lykke til!
Hei!
Har du noen gang prøvd å bake brød med bare sammalt spelt? Har lyst å bake selv, men vil gjerne ha de litt grovere 🙂
Jeg har ikke prøvd akkurat det. Når man bare bruker grovt mel kan brødet fort bli litt tungt. Anbefaler deg å følge en oppskrift første gang du gjør det:)
Hei, går det ann å lage dette brødet uten frø?
Definitivt!:)
Herregud, så morsomt du skriver 😀
Tusen takk! Fy flate, nå ble jeg glad. 🙂
Linfrø bør males da de lett kan sette seg fast mellom tarmtottene. Spør en gastrolog
Da vet vi det. 🙂
Hei 🙂 Lager all maten her i huset, og alle er godt fornøyd med det. På bakefronten derimot, der sliter jeg big time! Blir mursteiner med antydning til brødsmak. Skal nå kjøpe inn ingrediensene og følge oppskriften til punkt og prikke. Lykkes jeg, ja da har du dekning for “idiot”-betegnelsen 🙂 Eg kjem attende med resultatet
Nå er jeg spent!:)
Takk for oppskriften! Har begynt å bake brød for 9 mnd siden, og har siden nesten ikke kjøpt brød. Begynte med denne oppskriften, og har tenkt å bytte den ut etter hvert, men den er så enkel at jeg ikke har orket. 😛
Så flink du er! 🙂 Og hvorfor endre på noe som funker? 😉 Men hvis du vil ha litt forandring, så er kneippbrødet på bloggen helt fantastisk. jeg bare nevner det. 🙂
Hei Bollefrua. Nå er jeg spendt, baker disse brødene for første gang. Men har gjort det litt annerledes. Har knust alle frøene i en kjøkkenmaskin. Har unger som ikke spiser frø, så må lure de litt.? Har også tilsatt 2 skjeer m honning, så dette blir spennende. Digger bloggen din forresten!
Det med å knuse frø er så lurt! Min ene nekter også å spise frø.. 😉 Og tusen takk! Klem, Astrid
Hei gutt her som vil prøve seg 🙂 tok den litt lenger og puttet gresskarkjerner i og sesamfrø på toppen 🙂 står til heving nå, gleder meg lukten av hjemmebakt brød
Det tror jeg blir digg, Trond Arne! 🙂
Jesus så gode brød dette er ❤️
Amen!
Holder på å lage dette brødet nå 🙂 veldig spent på hvordan resultater blir 🙂
Flott at noen deler så fine oppskrifter 🙂
Så hyggelig! Håper du ble fornøyd. 🙂
Det ble kjempe godt! Samboeren min også skrøt av brødet ??
Herlig, Veronika! 🙂
Hei, og tusen takk for en fin oppskrift, som har fått meg i gang med brødbaking hjemme :-). Nå har jeg bakt noen runder og begynner å føle meg litt erfaren, men en ting har jeg lurt litt på: Hvordan finner man på enkleste måte halvparten av en pakke tørrgjær? Går det an å spare den andre halvparten en ukes tid når man har åpnet pakken? Evt. får man problemer hvis man bruker hele? (Sa jeg at jeg lurte på en ting? jeg mente visst tre). 🙂
Hei Jan! Jeg slumper alltid sånn ca på å dele tørrgjærposen i to og det går bra hver gang. Så tror ikke det er så nøye, men du kan jo veie tørrgjær? Tror hver pose veier tolv gram. 😉
Og du kan fint spare resten om du holder posen lukket en ukes tid. Og ingen krise om du bruker hele posen, men det trenger du jo ikke. Glad for å høre at du baker! 🙂
Tusen takk for et godt svar! Og jeg må si at jeg synes det var en flott beskrivelse av framgangsmåten i denne brødoppskriften – selv far fikk det til på første forsøk 🙂 Har ikke spist kjøpebrød på flere uker 🙂
Jeg heier på deg, Jan! 🙂
Hei?skal brødene stekes på varmluft? Skal den ildfaste formen stå på en bakeplate? Eller på risten?
Ikke varmluft og stekes på rist!:)
for ett godt brød 😀 har lenge lett etter ett lettvint, grovt og godt brød! nå skal det bakes flere, så alt er klart til tredjemann kommer om ca en mnd! greit med brød i fryseren når barseltida kommer 😀
Så koselig å høre! Og nyt barseltid og baby. 🙂 Klem fra en trebarnsmor til en annen. 😉
Bakte dette brødet for 2 dager siden og 2 brød spist opp i full fart. Så nå er 2 nye inne i ovnen. Nydelig brød og helt klart en ny favoritt her i huset.
Så gøy å høre!!:)
Ja, her er også jeg. Etter å ha holdt på å sprekke av ergrelse hver gang jeg kjøper brød, så har jeg nå hjemmebakte til siste gangs heving. Jeg vil ha brød med “mat” i, ikke sånne juksebrød ( luftige, altfor oppblåste, så de kan få stort brød ut av minst mulig deig…) som butikkene selger. Må jo spise halve brødet for å bli mett. Brukte oppskriften din som grunnlag, men heiv i en del mer grovt rugmel for å få det saftig. Linfrø..næ..hadde ikke. Men brød blir det likevel. Noen lettkokte havregryn fikk lov å havne i deigen, de også, for det hadde jeg faktisk . Tok både olje og en smeltet klatt ekte smør i ( rester fra julen, det smøret). Man tager hvad man haver… Dette blir i hvertfall bedre enn industribrødet! Selv byens lokale baker har laget oppblåste, mørkfargede brød i flere år og ødela det som opprinnelig var “godt håndverk”. Det dreier seg nok om kampen for tilværelsen.
Så flink du er som baker selv!! 🙂
Kjempe god oppskrift, men tenkte å piffe den opp med rosiner, nøtter etc… såblor den en sånn müsli variant, bør jeg endre på forholdene i de andre ingrediensene eller går det greit som det er?
Tusen takk
Skal du tilsette mel eller gryn? I såfall må du jo redusere mengden mel i oppskriften.
Hei! Holder på å lage brød nå! Lurer på hvor mye vann som skal være i skåla? Har halvert deigen da jeg bare skal ha et brød!
Ca 0,5 dl. 🙂
Skorpen skal være sprø, men ikke hard. Prøve uten varmluft neste gang?
Ca 0,5 dl. Håper det gikk bra!:)
Ja ….nå er vi spente ….min sønn og jeg har bakt brødet ……og venter spent på å smake :))))
Var det vellykket?:)
Hei ….smakte veldig godt …..men hard skorpe ….brukte varmluft ?
Hei!
Jeg har prøvd mange oppskrifter for brød i det siste, men dette er første gangen oppskriften holder det den lover ifh til mengde. (2 brød, ble 2 brød og ikke 1. 😀 ) Jeg tror jeg var litt uheldig med for mye salt, men ellers er jeg kjempe fornøyd.
Så bra! Ha en fin kveld. 🙂
For nybegynnere? Ovnene min går bare to 200 grader. Allerede etter å ha lest handlelista gav jeg opp.
Det må da gå an å bake godt brød uten å putte “1000” ting oppi?
Hei! Så synd at du ikke fikk lyst til å bake dette brødet. Lykke til på jakt etter en oppskrift som passer for deg!
Nå har jeg lager dette brødet i flere måneder. Bor i USA og elsker hver brødskive 🙂
Min mor anbefalte og legge frøa i vann i 24 timer, det har hjulpet brødet og holde seg fuktig når jeg tiner det fra frysen 🙂
Takk til bollefrua for hjelpen 🙂
Takk for hyggelig tilbakemelding og takk for tips med frø! 🙂
Hei! Er i ei lita knipe nå… Trodde jeg hadde så god tid så satt i gang med å lage brødet. Men så ser jeg at jeg må løpe ut døra om ikke så lenge og er ikke tilbake før om 3 timer. (Kan rekke en heving, men ikke to + steketid..) Deigen er eltet og klar for heving, men lurer på om deigen kan hever 2 1/2 – 3 timer uten at det blir veeeldig mislykket? Uansett om det blir bra eller ikke, takk for god oppskrift!
Sett deigen i kjøleskapet. 🙂
Hei! Oppdaget nettopp bloggen din, mange fristende oppskrifter her! 🙂
Skal prøve meg på brød for første gang og lurte på om jeg kan droppe solsikkefrøene og eventuelt om jeg da må endre på ingrediensforholdene? 🙂
Hei! Hva med å erstatte dem med sesamfrø? Burde ellers gå fint å utelate dem. 🙂
Jeg fulgte oppskrifta HELT nøyaktig, med 7 dl vann. Men, deigen ble KNALLHARD! Rart?. Hadde oppi minst 3 dl til med væske (brukte vann og kulturmelk)… før den så grei ut…brødene står i ovnen nå, spennende….
Hei! Det var virkelig veldig rart. Vet du om melet ditt har stått en stund? Tørt mel krever mer væske.
Nydelige brød og vår nye favoritt! Tusen takk skal du ha ?
Så hyggelig å høre! God påske til deg og dine. 🙂
Er nybegynner på brødbaking, men bakte dette brødet i dag, og gleder meg masse til å smake i morgen! ? Bare en ting jeg ikke helt skjønner hvorfor skjedde er at det ble veldig fint og sprøtt på toppen men “småbløt” i bunnen, vet du hvorfor dette kan ha skjedd?
Hei! Avkjølte du brødet på rist? Stekt lenge nok?
Nå er jeg ut i pappaperm, og må ta over brødbaksten i huset. Samboern hadde ikke særlig trua, men denne oppsrkiften er “fool proof”, og ble en suksess. Vi har større behov for brød, så jeg lager tre brød i slengen, i stedet for to. Uansett, ville jeg takke deg for denne oppskrifta. Hilsen en som ikke har bakt noe i sitt liv, før nå!
Hei! Beklager sent svar! Så utrolig kult at det ble så vellykket. 🙂 Jeg heier på deg.
Super godt og enkelt brød. Har bakt brødet to ganger med sukses og jeg er 11år.
WOW! Så flink du er, Ane! 🙂 Takk for hyggelig tilbakemelding.
Meget godt brød! Bakte det for første gang ikveld, blir nok flere ganger 🙂 Enkelt, selv uten kjøkkenmaskin.
Så gøy å høre det. 🙂
Veldig enkel oppskrift og veldig godt brød! Fått mye skryt av venner og familie for godt brød! ?
Sååååå hyggelig å høre! 🙂
Veldig godt brød! Skal definitivt lage det igjen. Penslet litt vann på brødene og tok på litt solsikkekjerner på toppen før jeg la dem inn i ovnen. Ellers fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke.
Så gøy å høre at det ble vellykket! 🙂
Jeg liker også å skjære opp i skiver og legge i fryseren. Skjærer du manuelt, eller har du maskin?
Hei! Jeg skjærer for hånd jeg. 🙂 Ha en fin dag!
Hvor viktig er det å nødvendigvis etterheve brødene en halv time før de kommer inn i ovnen og steker?
Jeg kjenner flere av slektningene til Bodil Norjore,de er noen gode brødgramser alle i hop – ! – loff fra KIWI er det eneste jeg har klart meg på fra tid til annen; mens desse Telemarkingene stort sett bare har vore i stand til å ta munnen for full…rekker vel den dyktige baker knapt å slenge deigen i formene før ovnen blir varm?
Jeg ❤️ mitt eget hjemmebakte brød
Hei! Etterheving er viktig for å få luftig bakst. 😉 Ha en fin dag!
Hei! Tenkte å bake dette brødet til min 7 mnd gamle baby. Kan jeg droppe saltet, eller oppfører deigen seg annerledes da?
Det går fint. 🙂
Og vet du hva, Bollefrua? Det er faktisk 41, 26 karbohydrater pr 100 gram i dette fantastiske brødet! Har regnet det ut. Bare viss noen flere enn vi skulle trenge å vite det, pga diabetes for eksempel..
Takk, Heidi! Veldig bra å vite! Du er flink som baker! Klem.
Kan man bruke fibramel i stedet for hvetemel/spelt?
Hei Eline! Det har jeg dessverre ikke prøvd. Hilsen Astrid
Det var den første august
At jeg tok et ekstra pust
Bakte mine første brød
Etter oppskrift med gryn og frø
Jeg siden ei brød kjøpt har
Vært en flittig knaende far
Syv brød i uka i snitt
Har produksjonen altså blitt
Pluss rundstykker, boller og shit.
Respekt til Bollefrua.
Kan jeg plis få reposte denne? Respekt til Stein, ass.
Hei!
Bakte dette brød isdag, tilsatte litt honning og olje. Det ble skikkelig flott. Det smakte godt også.
Blir ikke siste gangen jeg lager dette.
Så gøy å høre! Ha en fin kveld! 🙂
Er dette brødet sunt? Tenkte å prøve å bake det med siktet hvetemel og sammalt grov hvete. Evt. hvor mye vann skal det være i skåla?
Det er et sunt og godt brød. En halv desiliter burde holde. 🙂
Skal skåla stå i bunnen av ovnen eller på en bakeplate/rist på nederste rille under brødene? Og bruker du på pensle brødene med noe? 🙂
På bunnen. Jeg pensler ikke disse brødene. 🙂
Har bakte 20stk. brød. Det var kjempe gode. Enkelt oppskrift på nybegynner baker som meg. Nå kan jeg slutte å kjøpe brød på buttiken. Takk på oppskriften!
Så hyggelig å høre!! 🙂
“Dine” brød står til heving nå, har ikke bakt brød på 20 år. Jeg er kjempespent 🙂
Så spennende! Hvordan gikk det? 🙂
Jeg vil bare takke deg. jeg har aldri fått til å bake brød før. Nå lager jeg de etter denne oppskriften en gang i uka. Kjempegode brød, enkel oppskrift å følge.
Går det an å øke/minske mengde av de forskjellige mel/frø typene bare det samlet blir like mye? Får lyst t å prøve meg frem litt.
Så koselig å høre! Prøv deg gjerne litt frem, men pass på å ikke bytt for mye av det fine melet mot det grove. Da kan brødet bli litt tungt og kompakt.
Heisan!
MÅ bare berømme deg for god oppskrift på brød. Brød kunne kanskje vært noe luftigere, men ellers mye bra. Jeg har prøvd mange oppskrifter på brød og først nå ble det begeistring i heimen:-))
Så gøy å høre! Tusen takk for tilbakemelding. 🙂
Takk for en digg oppskrift. Er en skeptisk kar på 31 som skulle overraske dama på en søndag. Hun ble meget positivt overrasket. Lagde rundstykker og alle ble borte samme dagen (1/2 oppskrift). Takker igjen ?
Bra jobba ass, Alex. Jeg er imponert! Takk for hyggelig tilbakemelding. 🙂
Tusen takk for glimrende oppskrift! Brødene blir perfekte hver gang. ?? Det hender jeg tilsetter litt chiafrø, jeg opplever at det blir enda saftigere da. Takk for godt brød og bra blogg. ?
Så koselig å høre! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. 🙂
Supert 😉
Man på 28, som prøvde å bake for første gang, dette ble perfekt…
Takk, for en fantastisk mat bit 🙂
Bra jobba! 🙂
Nydelige brød!! Har reddet hele jula i år til min familie på fem pluss ekstra kjærester!! Nå er det siste bakerunde for i år, 2017! Tusen takk for god oppskrift og forklaring! Jeg har kost meg med å prøve ut brød etter oppskriftene til Morten Schakenda fra Lom også i år, men din oppskrift krever mindre tid og det gjør det enklere å få bakt til hverdags! Målet for Jan neste år er å beregne oppskriften til en 3. litt mindre form, så får jeg bakt tre brød hver gang!! Godt nytt år!?
Så flink du er!! Takk for hyggelig tilbakemelding! ❤️
Solsikkekjerner og solsikkefrø, går det for det samme? Og ser på bildet at du har satt frem sesamfrø, men det er solsikkefrø du mener? hilsen nybegynner 🙂
Du kan bruke begge deler! Og solsikkekjerner og solsikkefrø er det samme, dvs du må jo bruke de som du finner blant bakevarene i butikken. 🙂
Bestemte meg for å prøve dette brødet, siden jeg uansett bare spiser hjemmelaget. Da fruen har bilen måtte jeg ta sekshjulingen ned på butikken. Rett hjem, og rett i leting. Nå er første heving. Gleder meg til å smake, oppskrifta er fulgt til punkt og prikke.
Hei Yngve! Takk for melding! Håper det gikk bra. 🙂
Skal bollen med vann stå under eller over brødet og på rist eller vanlig brett?😀
Sett den på «gulvet» i ovnen. Lykke til!
Kjempegode brød har bakt de her nå 👏👏👏😄
De skal det bli mange av 👌😄
Så utrolig hyggelig å høre! 🙂
Tusen takk for god oppskrift, jeg har begynt å bake hver uke:) Men jeg skjønner ikke helt hvilken måte og når man skal ha i salt i gjærbakst. Er det greit å bare drysse dette i underveis når man elter? på slutten av eltinga f. eks?
Hilsen meg- PCE
Hei! Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg slenger i saltet helt i starten med gjæret og det funker for meg. 😉
Hei😊vil bare takke for en knallgod brødoppskrift😃😃 beste brødet vi har smakt på ledende. Blir kun hjemmebakt heretter👍 bytta ut havregryna med gresskarkjerner, ble veldig godt😋😋
Hei😊vil bare takke for en knallgod brødoppskrift😃😃 beste brødet vi har smakt på lenge. Blir kun hjemmebakt heretter👍 bytta ut havregryna med gresskarkjerner, ble veldig godt😋😋
Så utrolig hyggelig å høre! 🙂 Ha en super søndag.
Prøvde for første gang i dag. Var ikke helt med, og tok en hel pose tørrgjær i stedet for 1/2. I tillegg ble deigen veldig klissete slik at jeg ikke greide elte den før jeg hadde den i brødformene. Ble bare helt kliss, og måtte ha brukt masse mel til å bake ut med i såfall. Fulgte målene i oppskriften helt nøyaktig utenom gjærmengden. De står til heving i formene nå. Spent på resultatet.
Har forresten dårlig med små ildfaste boller. Kan man bruke et vanlig porselenskrus i stedet? Ala en tekopp/kaffekopp? 🙂
Hm. Mel har ulik tørrhetsgrad. Kan være derfor. Ikke krise om du ikke har noen skål i ovnen, men bruk gjerne kopp om den tåler å stå i ovnen. Lykke til! 🙂
Dette var veldig godt. Hvor grovt vil du anslå at det er?
Jeg vil si halvgrovt.. Ha en super dag!
Hei! Etter å ha prøvd en del ulike oppskrifter med varierende hell tenkte jeg ‘fuck it’ og søkte på “brød” i Google, og trykka på den første linken. Har ikke angret på det – har laget et titalls runder med denne oppskriften nå, og det funker hver eneste gang. Har også prøvd med levende gjær, fersk gjær i pakke og tørrgjær. I synkende grad av suksess. Levende er helt supert! Har mikset ulike mel og tilsetninger også, og det blir finfint hver gang. Brukte denne som base for brød i jula, men byttet ut rugmel, linfrø, solsikkefrø og vanlig gjær med tranebær, rosmarin, litt kanel og søt gjær. Funket bra det også 🙂
Så kult, Seb! Jeg vil teste julebrødet ditt. 🤗 Ha en god dag!!
Aldri bakt brød før og prøvde denne. Jeg har ikke brødformer så satte de siden av hverandre med bakepapir under i en ildfast form. Etter 40 min steketid virket de fortsatt rå i bunn 🙁 satte de inn igjen på en rist og steker videre. Håper det går bra! Lukter godt hvertfall! Må man ha brødformer eller kan det gå uten?
Hvordan gikk det?
Testa ut oppskriften i dag, -fulgte den til punkt og prikke.
Det ble to stor og saftige brød, med deilig sprø skorpe! Minner meg om brødene min mor bakte da jeg var guttunge.
Denne oppskriften skal jeg garantert prøve igjen!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Så gøy at du likte brødene. 🙂
Veldig gode brød, andre gang jeg har laget de.
Også så enkelt! Har linket oppskriften din på Snapchat! 💪🏻
Tusen takk, Viktoria! 🙂
Hei på deg!
Fin oppskrift, fant bakegleden igjen i denne. Hadde visst gjemt den bort et sted. 🙂
Liker godt snerten i innlegget ditt, skal sjekke ut mer av bloggen så snart jeg får tid.
Så utrolig hyggelig å høre! Tusen takk! <3
Hei!
Tenkte å bake dette brødet til 17. mai.
Skulle gjerne gjort klart deigen dagen før, og stekt det på morgenen, blir dette for mye for dette brødet?
Vil jo at det skal være ferskt 🙂
Mvh
Celine
Hei! Jeg har ikke prøvd å sette denne deigen i kjøleskap natten over, men i prinsippet burde det gå fint. Men ville i såfall brukt litt mindre gjær og lagt brødene i former og satt dem rett i kjøleskapet. Så ville jeg hatt dem i romtemperatur minst en halvtime før steking. Men har som sagt ikke prøvd med denne oppskriften.
Hei! Har kun en brødform, hvordan blir oppskriften om jeg kun skal bake et brød? 🙂
Beklager sent svar! Da må du halvere oppskriften. Lykke til!
Hei! Dette er første gang jeg har fått til et hjemmebakt brød. Tusen takk for en fin oppskrift og nøyaktig forklaring. Det ble helt fantastisk og jeg gleder meg allerede til nestegang.
Så fantastisk! Jeg heier på deg, Marianne:)
Kjempe gode brød👍 Har prøvd veldig mange oppskrifter, men denne er favoritten her hjemme😄
Så koselig å høre! 🤗 Ha en god uke.
Herlig oppskrift 😀 Hadde ikke nøyaktig di mel-slagene som står i oppskrifta, så mixet med det jeg hadde i skapet. Vi har en på snart 3 år som spiser dårligt hjemme. Nå har han slukt 2 skiver av brødet, fikk nesten ikke spist fort nok! 😄😄
Beklager sent svar! <3 Så koselig. Håper du baker fortsatt.
Hei
Har du dobbelt denne deigen noen gang? Har en Electrolux Ankarsrum og lurer på om den takler dobbel deig…dobler du gjærmengden da eller?
Hei! Jeg dobler alt. 🙂
Har du tilfemdigvis dl-målene i hodet? Hilsen fattig student uten kjøkkenvekt! :p
Beklager sent svar! Håper det ordnet seg for deg. Hilsen travel Bollefrue 😅❤️
Hei, jeg har et skoleprosjekt på ungdomskolen og Jeg lurte på om du vet sånn ca hvor dette brødet ligger på brødskala’n?
Hei. Bra oppskrift men, noen ganger blir deigen etter elting i kjøkkenmaskin veldig klissettete. Da må jeg legge i endel mel av ulik type for å få den «ikke klissette», noen gang hjelper det ikke å legge inn mye ekstra mel. Hva gjør jeg galt? Jeg ønsker at deigen er fast nok til å heve rett i brødform for deretter å sette den i ovnen.
Hm.. Vanskelig å si. Men tørrhet i mel varierer. Husker du å elte lenge nok? Lykke til med baking!
Elsker å bake og teste ut nye oppskrifter. Din fant jeg i dag tidlig og har fulgt den til punkt og prikke.
Resultatet er to flate deiger i hver sin form etter oppgitt tid for andre heving.
Dårlig oppskrift !
Det finnes så mange oppskrifter som er like enkel, men som gir ett godt resultat hver gang.
Så leit å høre at det ikke ble vellykka. Denne oppskriften pleier å funke veldig bra, kanskje gjæren var gammel? Lykke til med bakingen uansett.
Aldri baka brød før, tenkte det var på tide å prøve. Brukte denne oppskrifta og det ble en suksess 🙂 Baka 3 runder av disse og alle ble bra så til oppskriften sier jeg bare: tipp topp, tommeln opp 🙂
Veldig glad det ble vellykket! 🤗🙏🏼
Fantastisk brød som ble vellykket på førte forsøk og jeg har aldri baka brød før 🙂
Så gøy å høre! 🙏🏼🤗
Hei.
Jeg så ikke først at jeg kulle ha en liten ovnsfast bolle til vann. Burde det stå oppe i utstyrslista?
Siden jeg oppdaget det litt sent ble det lasagneforma. Nå står brødene til heving, og det går sikkert bra 🙂
Håper det gikk fint! 🤗🙏🏼
Det gikk så bra at jeg tenker å bake dem igjen 🙂 Og det var ikke noe problem med lasagneforma 😛
Hei, jeg fant denne oppskrifta nå i helga. Bakte 2 brød som ble spist opp ganske raskt.
Veldig gode!
Nå har jeg gitt oppskrifta videre til flere.
Takk skal du ha, for kjempegode brød.
Så gøy at brødene ble bra og takk for at du deler oppskriften videre! 🤗🙏🏼
Hei
Digge dæ fru bolle,brøan din bli kjæmpefin ,æ gikk åver te vanlig gjær istedet og fikk fine brød,kjæmpegod.
Så koselig å høre! Tusen takk! 🤗🙏🏼
Hei, dette er den beste oppskriften ever! Nå har jeg brukt den flere ganger og brødene er helt perfekte hver eneste gang👍
Så gøy å høre! 🤗🙏🏼
Nyyydelige brød. Hever fint og faller ikke sammen ved steiking.
Har bakt to ganger. Dobbler hver gang og får 3 store brød som jeg kjøler på rist, skjærer de i skiver før de går i fryseren. Tiner skivene i brødrister. Nydelige brødskiver hver gang. Takk for ei herlig brødoppskrift🙂👍
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂 Lykke til videre med bakingen. 🤗
Hei. Fant oppskriften din i dag, og siden den var så annerledes enn de jeg pleier å bake, måtte jeg prøve. Angrer ikke.. De ble helt perfekte. Tusen hjertelig takk for deling! Skal nok prøve fler av dine oppskrifter nå!
Så utrolig koselig å høre! Beklager sent svar. 🙂
Hvor lenge skal man elte deigen etter heving?
Hei! Bare et par minutter. 🙂
Heia
Det at ovnen startes på 250 gr., har det med heving å gjøre, eller er det for skorpa sin del🤔
Det har med skorpen å gjøre. 🙂