Saftig sjokoladekake (i langpanne)

image_pdfimage_print

IMG_8574

Trå til side folkens, her kommer den ultimate bursdag sjokoladekaken. Dette er kaken som er fantastisk samme dagen du baker den, men når du står opp dagen etterpå (og tar et stykke til frokost kaffen) så smaker den enda bedre. Og dagen etter. Og etter der igjen. Det er helt sant. Og hakket mer imponerende er at den (nesten) pasifiserte 16 førsteklassinger. Gutter, altså! Oppskriften har jeg fått av min gode venninne, Wenche, og hun har fått den av sin venninne som sikkert har fått det av sin venninne osv. Og nå skal du få den av din venninne, Bollefrua.

Langpannelykke:

400 gr smør
4,5 dl vann
8 ss bakekakao
1 boks seterrømme
9 dl sukker
1-5 mandeldråper (står sammen med konditorfarge & essenser & kakepynt i butikken) kan sløyfes
4 egg
9 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts salt
1 ss vaniljesukker

Glasur:

150 gram meierismør

2-3 ss ferdig laget kaffe (smak deg frem)

1 ss vaniljesukker

400 gram melis (pluss/minus)

2 ss kakaopulver

Seigmenn, Nonstop. smågodt osv til pynt

IMG_8554

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør i kaserolle, ha i vann og bakekakao, kok opp. Hell over i bakebolle og ha i resten av ingrediensene. Det er ikke nødvendig å avkjøle kakaoblandingen, men jeg har i sukker og mel før eggene, for å si det sånn. Bland godt, jeg bruker elektrisk visper. NB. RØREN ER VELDIG RENNENDE, men den skal være sånn. Hell over i (stor/vanlig) langpanne dekket med bakepapir. Stek på midterste rille i ovnen i 23-25 min.

Avkjøl på rist og vent til den er ganske kald før du brer over glasuren som du lager slik:

Smelt smøret og avkjøl en stund. Ha i kaffe og vaniljesukker og rør godt. Bland inn melis og kakao litt og litt. Smak deg frem med evt mer kaffe tilslutt. Det er alltid en risk for at glasuren skiller seg slik at du ikke får en glatt krem. Du kan i såfall tilsette et egg og røre godt, det redder alltid dagen. Bre glasuren utover kaken og dyng på med ønsket pynt. Kaken er også veldig god som den er.

IMG_8393

(Visited 111,800 times, 94 visits today)

183 Comments

  • Reply Eiliantneth March 15, 2014 at 1:26 pm

    Denne skal jeg prøve i dag 🙂

    • Reply bollefrua March 15, 2014 at 3:44 pm

      Jeg håper du blir fornøyd! 🙂

  • Reply chatrine March 15, 2014 at 7:21 pm

    har du forsøkt å dele denne opp i hjerter, med pepperkakeformer? For så å pynte med glasur?? Har tenkt å lage det til bursdagen til frøkna nå til helga 🙂 Vil bli som små hjertemuffins tenkte jeg 🙂

    • Reply bollefrua March 15, 2014 at 8:22 pm

      For en strålende ide! Blir sikkert superfint. 🙂

  • Reply Kokolur March 28, 2014 at 8:06 pm

    9dl sukker?!?

    • Reply bollefrua March 28, 2014 at 8:28 pm

      Ja, beklageligvis 😉 Men kake er kake! Og jeg lover deg at den er verdt det. 🙂

  • Reply Anonym April 2, 2014 at 7:05 pm

    Denne er allerede bakt to ganger, knallgod!! 😀

    • Reply bollefrua April 3, 2014 at 4:45 pm

      Så bra! Jeg elsker den. 🙂

  • Reply Thomas April 15, 2014 at 10:01 pm

    Var litt skuffet ved første prøvesmaking, men som du skriver ventet jeg til dagen etter. Å for en vanvittig forskjeld. Dette er familiens nye favoritt! Den beste sjokolade kaka vi noen gang har smakt, den bare forsvant. Å vi er en skikkelig hardbarka kake familie. Tusen takk!!!

    • Reply bollefrua April 16, 2014 at 10:27 am

      Hei Thomas! Så bra at dere ble fornøyd. 🙂 Riktig god påske til deg og dine!

  • Reply Helle May 29, 2014 at 8:21 pm

    Kjempegod kake! Allerede laget den to ganger! Vet du hvordan den er å fryse?

    • Reply bollefrua May 30, 2014 at 7:17 am

      Hei Helle! Det går helt fint å fryse denne kaken. Glad du liker oppskriften!:)

  • Reply Nancy May 30, 2014 at 1:06 pm

    kan man lage den uten seter rømme?

    • Reply bollefrua May 30, 2014 at 3:22 pm

      Hei! Litt usikker på hva du mener. Du kan bruke lettrømme, feks? Eller creme fraiche..

  • Reply Nina June 5, 2014 at 1:06 am

    Denne gleder jeg meg til å teste! Er ihuga sjokoholiker så er veldig spent? Kan jeg bruke bakepulver istedet for natron? Litt usikker på forskjellen.

    • Reply bollefrua June 5, 2014 at 10:34 pm

      Hei Nina! Jeg har alltid brukt natron i denne oppskriften, det samarbeider så godt med rømme.. 😉 Håper du blir fornøyd med kaken! 🙂

  • Reply Ida June 21, 2014 at 12:30 pm

    I dag går vi i gang med runde nr 2 av denne kaka! Gårsdagens som ble med til barnehagen forsvant uten at jeg fikk en eneste bit..barnehageunger altså 🙂 Den fikk masse skryt, så jeg gleder meg til å lure meg til en bit i dagens barnebursdag! (og så skal jeg gjemme unna litt så jeg får testet den dagen derpå også 🙂

    • Reply bollefrua June 22, 2014 at 8:41 am

      Hei Ida. Hyggelig å høre fra deg! Jeg håper du har fått i deg litt kake nå, det fortjener du etter all bakingen. 😉 Stor klem!

      • Reply Ida June 22, 2014 at 9:07 pm

        Mmmm, den er FANTASTISK!! Jeg er egentlig ikke fan av langpanne sjokoladekake, synes det ofte blir for tørt.. Men denne!!! Det er fortsatt noen stykker igjen til i morgen også, heldigvis 🙂
        Håper alt er bra med deg Astrid! Tenker ofte på den fine tida i Skogveien 🙂

        • Reply bollefrua June 22, 2014 at 10:09 pm

          Så bra! Blir godt med sjokoladekake på en mandag, da.. 🙂 Vi koste oss i skogveien! Husker du da vi hadde tapaskveld hos deg?:)

      • Reply Ida June 29, 2014 at 1:23 pm

        Det hadde jeg nesten glemt.. Tapas og gullrekka- det var hyggelig det! Og “en lille and”-samlignsstundene dine, og bryllupet 🙂 Fiiiine minner er godt!
        God sommer til deg og gutta dine, Astrid!

  • Reply Anette June 26, 2014 at 8:20 pm

    heisann 🙂 kan jeg lage denne til i springform tror du? 28 cm str….

    • Reply bollefrua June 26, 2014 at 10:10 pm

      Da ville jeg halvert oppskriften, tror jeg:)

  • Reply Julie July 30, 2014 at 12:03 pm

    Kjempe god kake saftig og smakfull, måtte steke den ca 20 min lengre enn oppgitt i oppskriften, men brukte dog en litt mindre form.

    • Reply bollefrua July 30, 2014 at 7:04 pm

      Så bra da, Julie! Snart har yngstemann bursdag, så nå gleder jeg meg til å bake denne kaken igjen. Og ikke minst spise den. 😉

  • Reply Tonje August 13, 2014 at 10:54 am

    Akkurat den samme oppskriften jeg også bruker, så vittig;) det er alltid en slager! Men ikke akkurat sunn, er en grunn til at den holder seg…

    • Reply bollefrua August 13, 2014 at 8:50 pm

      Ja, ikke sant?;) Ha en fin kveld, Tonje!

  • Reply Marita August 13, 2014 at 8:21 pm

    Hei:) er det meningen at den skal avkjøles før resten av ingrediensene puttes i?

    • Reply bollefrua August 13, 2014 at 8:49 pm

      Nei, du trenger ikke avkjøle. Bare kjør på!;)

  • Reply Marita August 13, 2014 at 8:22 pm

    Altså smør/vann/kakaoblandingen;)

    • Reply bollefrua August 14, 2014 at 6:38 am

      Men jeg har nok i melet før eggene, liksom. Skal spesifisere det. 🙂

  • Reply Ping August 13, 2014 at 10:24 pm

    Hei, Må det piskes egg og sukker til eggedossis eller ikke?

    • Reply bollefrua August 14, 2014 at 6:38 am

      Nei, det er ikke nødvendig. 🙂

  • Reply Åse E. Stadheim September 7, 2014 at 9:05 pm

    Fantastisk god sjokoladekake. Lagde den til ein 6-bursdag i helga 🙂 Den saftigaste sjokoladekaka eg nokon gong har smakt 🙂 Glad eg fann denne oppskrifta. Tusen takk 🙂

    • Reply bollefrua September 9, 2014 at 3:51 pm

      Herlig, Åse! Takk for det. 🙂

  • Reply Kristin September 26, 2014 at 12:24 pm

    Kaken hevet seg godt (brukte 30/40 form) og var saftig. Den er imidlertid veldig søt og barna ønsket seg mer sjokoladesmak.

    • Reply bollefrua September 27, 2014 at 12:39 pm

      Det er jo smak og behag. 🙂 Mine barn elsker den. 😉

  • Reply Gunn September 27, 2014 at 12:18 am

    Min lille kjøkkenassistent skjønte fint lite når mora faktisk holdt på å koke kake. Artig å prøve noe nytt! Vi hadde kun lettrømme i hus, og for å ikke bli tynget av egen samvittighet kuttet jeg bort 1 dl sukker. Men det gjorde ingenting, kaka var helt fantastisk god uansett. Aldri mer skal jeg lete etter sjokokakeoppskrifter, denne er nå min favoritt. Vi sparte noen biter som fikk stå i kjøleskapet i 2 dager og da smakte den om mulig enda bedre. Neste gang lager jeg kaken en dag før den skal spises.

    • Reply bollefrua September 27, 2014 at 12:40 pm

      Så hyggelig å høre! Glad du likte den like mye som jeg gjør. 🙂

  • Reply Marianne Langeland October 21, 2014 at 8:04 pm

    Hei! Bakte langpannekaka forrige helg, nydelig!! 🙂 🙂 til helga skal jeg bake til barnebursdag, men skulle gjerne hatt den i rund form… Kan jeg bare halvere oppskrifta tror du?

    • Reply bollefrua October 22, 2014 at 8:48 pm

      Jeg har ikke prøvd det, men det tror jeg går helt fint. 🙂

  • Reply Monica October 24, 2014 at 9:07 pm

    Dette var en supergod sjokoladekake!!!! Beste jeg har lagd, og barna var storfornøyde 🙂

    • Reply bollefrua October 27, 2014 at 9:15 pm

      Hei Monica. Dét var hyggelig å høre!! 🙂 Tusen takk.

  • Reply Stine November 6, 2014 at 4:03 pm

    Hei!
    Kake i ovnen, den skal spises til lørdag! Innen den tid er den blitt enda mer super god!!! Det er desidert den beste sjokoladekaka jeg har laget!
    Takk! :))))

    • Reply bollefrua November 7, 2014 at 9:47 am

      Hei Stine! Så hyggelig å høre:) God helg!

  • Reply Aisha November 16, 2014 at 8:06 pm

    Tusen takk for oppskriften, kaken ble så god og saftig.

    • Reply bollefrua November 16, 2014 at 8:40 pm

      Så bra, Aisha! Det ER en virkelig god kake.. 🙂

  • Reply Aisha November 16, 2014 at 10:08 pm

    Helt enig ?

  • Reply Sille Espeland November 30, 2014 at 3:44 pm

    Jeg lagde denne til barnebursdag nettopp, og den ble kjempesaftig og god! Jeg la på sjokoladesmørkrem istedetfor glasur, og den gikk virkelig unna. Jeg har ikke bakt på sikkert 15 år, og hadde ikke høye forventninger, så det var kjempegøy at den ble så god! Takk! 😎

    • Reply bollefrua December 3, 2014 at 9:35 pm

      Hei! Så hyggelig at det ble vellykket! Sille superbaker! 🙂

  • Reply Katerina Flandez January 21, 2015 at 2:28 pm

    Kjempe god kake! 😀 Lagd den 2 ganer og kjempe fornøyd med oppskriften. Familiens favoritt.

    • Reply bollefrua January 21, 2015 at 3:07 pm

      Så hyggelig å høre!!! 🙂

  • Reply Unn Lossius February 24, 2015 at 9:59 pm

    Hei på deg.Bakte denne nå ikveld og det lukter himmels.Men måtte steke kaka i over 20 min lenger enn det som er oppgitt i oppskrifta.Etter 25 min vare den helt våt inni med prøvepinne.Men den ser fin ut nå,stekte den ca 45 min 🙂 Takk for at du deler 🙂

    • Reply bollefrua February 25, 2015 at 8:04 pm

      Så rart! Brukte du vanlig stor langpanne? Håper den smakte godt i det minste. 🙂

      • Reply Unn Lossius February 25, 2015 at 9:00 pm

        Brukte en panne som var ca 2 cm smalere,men at det skulle gjøre at tida ble dobla va jo rart 🙂 Men kaka ble god den og ikke ble den tørr eller overstekt.Kan være ovnen min som er litt lite varm i forhold til andre? Så at det var en til litt lenger opp i kommentarfeltet som nevnte det samme som meg 🙂

  • Reply Tonje February 27, 2015 at 8:33 am

    Hei ? Tenkte å bake denne i dag. Kan jeg bruke vanlig kakao i stedet for bakekakao? Eller blir det “feil” smak?

    • Reply bollefrua February 27, 2015 at 10:42 am

      Vanlig går fint! Lykke til. 🙂

  • Reply Tonje February 28, 2015 at 7:20 pm

    Min ble ganske rå inni, dessverre ? Stekte ihvertfall i 25 minutter.

    • Reply bollefrua February 28, 2015 at 8:20 pm

      Så synd.. Lurt å stikke i kaken med en trepinne før du tar den ut. Er det deig/røre som fester seg på pinnen er ikke kaken ferdig og må stekes lenger.

  • Reply Inger Anne March 22, 2015 at 8:41 pm

    Bakte kaken, og den ble god 🙂 Stekte i 50 min, etter 25 min var den ikke i nærheten av å være stekt.. Byttet ut glasuren oppå med ostekrem (R.O.OM`s gulrotkakeostekrem) med kakao og pulverkaffe i, det ble veldig godt. Kaken er absolutt best dagen etter, eller etter en tur i fryseren, og det er jo ingen ulempe akkurat. Den kan spises rett fra fryseren faktisk :-D, testa i dag..farlig…

  • Reply Lisbeth Solheim April 17, 2015 at 11:24 pm

    Hei! 🙂 Jeg har denne kaken i ovnen nå, og plusser på nå 5 og 5 minutter, for etter 25 minutter var den fortsatt våt inni 🙁 Bruker du varmluft når du steker? Jeg har brukt “vanlig” langpanne, men det kan kanskje være små variasjoner i størrelse som gjør at steketiden varierer?
    Satser på at den i alle fall faller i smak hos guttaboys som skal feire 15-års dag i morgen! 🙂

    • Reply bollefrua April 17, 2015 at 11:51 pm

      Så kjipt! Ser flere har trøbbel med steketiden.. Jeg bruker type langpanne som hører til ovnen min, altså stor. Mulig jeg må lage den en dag for å dobbelsjekke tiden, men stemmer med oppskrift jeg alltid har brukt. Tror fortsatt kaken smaker godt, har funket for andre med samme “problem” som deg. Lykke til!! 🙂

  • Reply Eirin April 18, 2015 at 7:08 pm

    Takk for tips med egg i glasur! Jeg har alltid slitt med at glasurer skiller seg. Denne ser helt perfekt ut. Gleder meg til å smake kaken i morgen:)

    • Reply bollefrua April 19, 2015 at 12:14 pm

      Håper det smaker, Eirin! 🙂

  • Reply Mia May 1, 2015 at 5:09 pm

    Skal det virkelig være 9 dl sukker? eller er det skrivefeil? hørtes så fryktelig mye ut med like mye sukker som mel xD Tenkte å prøve meg på denne =) høres fristendes ut.

    • Reply bollefrua May 1, 2015 at 5:25 pm

      Ja, det er nok dessverre riktig. 😉 Men verdt det!

  • Reply Suzanne May 10, 2015 at 7:44 pm

    Hei!

    Tenkte bare å legge igjen en kommentar til deg her. Jeg har bakt sjokoladekake utallige ganger, men synes som regel kaken blir noe tørr, og har aldri helt blitt fornøyd. Jeg bestemte meg for å prøve denne oppskriften din, da jeg har prøvd flere av dine andre oppskrifter og alltid blitt fornøyd. Jeg halverte oppskriften og lagde i en liten langpanne, steketiden måtte jeg fornøvrig nesten fordoble, men kaken ble helt fantastisk, god og saftig! Ble virkelig fornøyd med kaken, så denne oppskriften blir min nye sjokoladekakeoppskrift! Tusen takk for super oppskrift 🙂

    • Reply bollefrua May 10, 2015 at 8:28 pm

      Så utrolig hyggelig å høre! 🙂 Men den steketiden må jeg visst dobbelsjekke, mange som strever med den.

  • Reply Marja May 17, 2015 at 11:05 am

    På wikipedia står dette

    «Du kan bruke bakepulver istedenfor natron (du må bruke mer bakepulver, og det kan påvirke smaken), men du kan ikke bruke natron istedenfor bakepulver. Natron alene er ikke syrlig nok til å heve, men du kan selv lage bakepulver ved å blande to deler vinstein (cremortartari, kaliumhydrogentartrat) og en del natron. 2 ts bakepulver erstatter 1 ts natron.»

  • Reply Camilla May 22, 2015 at 3:05 pm

    Hei! Har veldig lyst til å prøve denne, skal ha barnebursdag på søndag. Hvis j lager den allerede idag( fred) hvordan ville du oppbevart den? Pleier du ha den i kjøleskap? El ville du fryst den?

    • Reply bollefrua May 22, 2015 at 3:41 pm

      Du kan oppbevare den i romtemperatur. Vent evt med å ta på glasuren til lørdag ettermiddag. 🙂 Lykke til!!

    • Reply Marja May 22, 2015 at 6:22 pm

      Jeg bakte på søndag, serverte på tirsdag m glasur på allerede på søndag. Var første gang jeg bakte, og brukte 4ts bakepulver da jeg ikke hadde natron. Måtte steke den ca.35-40min.
      Fikk skikkelig skryt for kaka! Fredagnu, og kaka smake fortsatt godt! ? gjett at denne blir bakt flere ganger! ??

      • Reply bollefrua May 23, 2015 at 12:28 pm

        Så bra, Marja!! Jeg elsker denne kaken selv. 🙂

  • Reply Camilla May 23, 2015 at 7:24 am

    OK. Har hatt en til avkjøling på rist i natt med et håndkle over. Hvordan ville du pakket den/ oppbevart den? Bare på benken? Noe over seg? Redd den blir tørr..

    • Reply bollefrua May 23, 2015 at 8:08 am

      Ha den i langpanne med aluminiumsfolie over. 🙂

  • Reply Rocky road cookies  | Bollefrua June 11, 2015 at 9:28 pm

    […] flere som er på avslutningskjøret? Jeg kan i det minste bidra med baketips! Sjekk ut gulrotkake, verdens beste sjokoladekake i langpanne eller denne enkle browniesen. Og om du har lyst på litt variasjon, deler jeg i dag oppskrift på […]

  • Reply A.M.L. June 17, 2015 at 10:25 pm

    Hei! Takk for oppskrift! 🙂 Denne skal jeg bake og servere i selskap på lørdag. Blir den best om jeg baker den i morgen(torsdag) eller på fredag? Det passer egentlig best for meg å bake den i morgen, men det viktigste er at den er best mulig 😀

    • Reply bollefrua June 17, 2015 at 10:47 pm

      Bak den i morgen!!:)

      • Reply A.M.L. June 17, 2015 at 11:07 pm

        Takk for svar! 😀

  • Reply A.M.L. June 18, 2015 at 7:50 pm

    Hei igjen 🙂 Det stemmer at det ikke skal være bakepulver i denne? Kun 2 ts natron? Synes at det var så lite. Men sikkert derfor den blir så saftig? 🙂

  • Reply A.M.L. June 18, 2015 at 8:27 pm

    Har akkurat tatt den ut av ovnen, og ser at natronen har gjort nytten! Høy og fin kake 😀

    • Reply bollefrua June 18, 2015 at 8:31 pm

      Bravo! Hvordan var steketiden?

  • Reply Jao June 25, 2015 at 7:05 pm

    Hadde kaken inni ovnen i 23 min og ferdigstekt var den:) bakte i dag og skal ha kaken til søndag. Hvordan bør den oppbevares?

    • Reply bollefrua June 25, 2015 at 7:53 pm

      Romtemperatur går nok fint:) Evt vent med glasur og pynt til lørdag.

  • Reply Elisabeth August 19, 2015 at 9:07 am

    Hei! Kan man bruke denne i runde former? Hvor lenge tror du jeg bør steke den da?

    • Reply bollefrua August 19, 2015 at 9:46 am

      Ja, det kan du helt sikkert! Tipper du da bør steke den mellom 30-40 minutter, følg med ved å stikke en pinne i kaken og se om den kommer tørr ut. 🙂

  • Reply Jente25 September 11, 2015 at 4:07 pm

    Hei,tusen takk for at du delte oppskriften. Har ikke smakt på den enda, men den ser utrolig god ut! Du skriver at kaken blir bedre og bedre som dagene går. Har laget kaken ferdig, men den skal ikke serveres før i morgen, lurte på om skal jeg bare la den ligge ute eller legge den inn i kjøleskapet ut natten?

    • Reply bollefrua September 11, 2015 at 6:19 pm

      Den kan stå i romtemperatur!:)

  • Reply Kristine September 23, 2015 at 11:28 am

    Hei 🙂 Jeg skal prøve å bake denne kaken ikveld. Jeg har et lite spørsmål. Under glasur står det kakaopulver, er det det samme som bakekakao? 🙂

    • Reply bollefrua September 23, 2015 at 7:55 pm

      Ja! Bruk det! Lykke til:)

  • Reply Rachel Emely October 7, 2015 at 3:54 pm

    Kan jeg droppe kaffe smaken og ha i noe annet, eller går det galt?
    Er ikke glad i kaffesmak

    • Reply bollefrua October 7, 2015 at 5:04 pm

      Hei! Du kan droppe den, men pittelitt kaffe i glasur demper søtsmaken og gir ikke særlig ettersmak av kaffe. Lykke til!!

  • Reply hanne November 17, 2015 at 9:46 am

    hjelp! kjøpte feil; lettrømme istedetfor seterrømme! kan den brukes, eller blir det for lite fett?

    • Reply bollefrua November 17, 2015 at 9:51 am

      Tror egentlig det går helt fint! Syren og fuktigheten er jo uansett der. Ha en god dag. 🙂

  • Reply Lene Kristiansen December 13, 2015 at 11:03 pm

    Istemmer her! Fantastisk god kake! Jeg bakte den fredag, og serverte søndag. Den var veldig godt likt blant gjestene, og ingen kunne gjette at den ikke var nybakt.
    Jeg tøyset også litt med oppskriften; gikk tom for hvetemel, så brukte 1 dl fullkorn hvetemel (!), samt lettrømme og 1 dl mindre sukker, for samvittighetens skyld. Umulig å merke at kaken eventuelt skulle smake noe annerledes! Mer enn søt nok var den og. Og som det står i oppskriften er den veldig rennende. Jeg stekte i 28 minutter, og den ble da perfekt i min ovn.

    • Reply bollefrua December 14, 2015 at 6:18 pm

      Oi! Da ble den jo nesten sunn! 😉 Glad det ble så bra. 🙂

  • Reply CJ January 20, 2016 at 2:19 pm

    Hei,
    Fryser man den med eller uten glasur? Skal bake i helgen for bursdagsselskap kommende torsdag …
    På forhånd takk for svar

    • Reply bollefrua January 20, 2016 at 2:24 pm

      Den fryses med glasur. Lykke til!:)

  • Reply Andrea January 23, 2016 at 1:59 pm

    Endte opp med å bake denne uten egg (som jeg glemte i farten) – men den ble strålende god allikevel! Så tips hvis man skal bake til noen med eggallergi 🙂

    • Reply bollefrua January 24, 2016 at 10:21 pm

      Super tilbakemelding! Og bra det ble godt. 🙂

  • Reply didi January 26, 2016 at 9:00 am

    Hei

    Kan jeg bruke bakepulver istedet for natron?
    Eventuelt hvor mye?

    • Reply bollefrua January 26, 2016 at 8:11 pm

      Hei! Jeg har aldri prøvd det, men i prinsippet burde det gå fint. Bruk samme mengde som natron.

  • Reply Mari Jensås January 26, 2016 at 11:23 am

    Denne kaka står nå i ovnen,bakt med kesam i stedet for rømme?Man bruker forresten alltid natron som hevingsmiddel,når det er syrnede melkeprodukter i ei oppskrift.Det er jo også den sure melka/rømmen/kesam/creme fraiche,som gjør den så saftig?Takk for oppskrift?

    • Reply bollefrua January 26, 2016 at 8:12 pm

      Enig! Jeg stoler ikke på sjokoladekaker som ikke har et syrnet melkeprodukt blant ingrediensene. ? Håper kaken ble god!

  • Reply Cecilie February 12, 2016 at 12:36 am

    Bør jeg gjøre noen endringer når jeg har en langpanne som måler 42x29x4cm? Den som hører til ovnen er 42x39x4 – men liker ikke å bruke den:P

    • Reply bollefrua February 12, 2016 at 7:45 am

      Hei! Jeg tror det kan bli litt fullt i formen din og du må forlenge steketiden. Vil anbefale deg å bruke den som hører til ovnen. 😉

  • Reply Hanne May 14, 2016 at 12:59 pm

    Hei jeg har naa laget kaken i en litt mindre langpanne, saa jeg forlenget steketiden med 10min. I steden for seterromme, brukte jeg creme freshe og det gikk helt fint. Kaken ble kjempe god og den smaker bedre for hver dag.

    Jeg valgte ostekrem med hvit sjokolade og det passed perfekt sammen.

    1/4 liter flote
    200g hvit sjokolade
    300g krem ost naturel
    100g melis
    Ts vanilje sukker (kan sloyfes)

    Kok opp floten og smelt inn sjokoladen til blandingen er helt klumpfri. La blandingen bli helt avskjolt. Pisk in resten av ingrediensene og sorg for alt er godt blandet. Kremen blir hard i kjoleskapet saa ikke la den staa forlenge for du smorer / sproyter den paa kaken…men kaken maa vere helt kald.

    • Reply bollefrua May 15, 2016 at 6:01 pm

      Tusen takk!! Skal definitivt prøve den glasuren. 🙂

  • Reply Åshild June 7, 2016 at 7:33 pm

    Skal lage denne i morgen, sjekket oppskriften for å se hva jeg mangler. Kom plutselig på at jeg da skal bake den til deg. Nå fikk jeg latterlig nok prestasjonsangst. Over en kake til 1.klasse avslutning lizzm. Haha 🙂 Snakkes ?

    • Reply bollefrua June 8, 2016 at 11:31 am

      Er det lov å si at jeg gleder meg ekstra mye, siden jeg nå er garantert en god kake lizzm? ?

  • Reply Nancy June 29, 2016 at 11:50 am

    Skal lages til helgas 4 års dag. 🙂

    • Reply bollefrua June 29, 2016 at 7:25 pm

      Så bra! Gratulerer med fireåringen. 🙂

      • Reply Nancy July 2, 2016 at 6:23 pm

        Takk. ?
        Har hatt den i ovn som angitt, men ikke i nærheten sv gjennomstekt, så følger med nå. Tar 10 og 10 minutter nå, for å sjekke. ?

        Det lukter FANTASTISK hvertfall. ?

        • Reply bollefrua July 4, 2016 at 10:10 pm

          Tror steketiden påvirkes av ovn og hva slags langpanne du har. Håper den smakte!:)

  • Reply Solveig August 4, 2016 at 7:10 pm

    Hei! Denne hørtes fantastisk god ut, og jeg har lyst til å lage den i helgen. Tror du det går bra å erstatte hvetemelet med glutenfritt mel?

    • Reply bollefrua August 6, 2016 at 11:33 am

      Hei Solveig! Så hyggelig å høre fra deg:) Jeg har ikke prøvd det, men har hørt av mange at det er mulig å erstatte hvetemel med type toro lys melblanding i de fleste kakeoppskrifter. Lykke til!

  • Reply Christine August 8, 2016 at 2:24 pm

    Hei. Prøvde kaka med glutenfritt mel og den ble kjempegod. Beste langpannekake jeg har laget:)

    • Reply bollefrua August 11, 2016 at 10:16 am

      Så utrolig kult! Bra det var vellykket:)

  • Reply Gry August 17, 2016 at 9:10 pm

    Hei!
    Har baket denne sjokoladekaken noen ganger. Super go og masse skrøyd 🙂 Men vil bake i en mindre form og halvere oppskrift, vet du ca hvor stor form jeg må bruke da? Blir i mindre langpanne.

    • Reply bollefrua August 26, 2016 at 5:14 pm

      Beklager sent svar!! Er midt i flytteprosess. Prøv langpanne på ca 28×40, typisk liten langpanne. Tror jeg da har brukt halv oppskrift. 🙂

      • Reply Gry August 28, 2016 at 7:30 am

        Takk for svar 🙂 Prøvet med ca den str på langpanne til 1/2 oppskrift, kaken ble like fin og god 🙂

        • Reply bollefrua August 29, 2016 at 7:50 am

          Så bra! God uke til deg:)

  • Reply Ann Cicilie August 28, 2016 at 2:57 pm

    Jeg bakte denne kaka til min egen 40-årsdag, og den ble kjempegod! Jeg bakte den laktosefri, og de ble veldig bra (melkefri margarin og laktosefri lettrømme). Noen av målene ble regnet om til gram, noe jeg synes er bedre enn volummål ved baking:
    8 ss kakao = 56 g
    9 dl sukker = 810 g
    9 dl hvetemel = 540 g
    Og så blandet jeg hele røra i en stor gryte. Sparer litt oppvask da 🙂 Jeg holdt av ca 1,5 dl kaldt vann som jeg tilsatte etter at vannet hadde kokt opp. Da sukker og mel var tilsatt var røra relativt kald. Så rørte jeg inn rømme og egg til slutt. Trengte ikke å bruke mikser, kun håndmakt 🙂

    Takk for tipset om egg i glasuren. Jeg har alltid trodd at denne type glasur skal være ganske rar og fast, men da jeg tilsatte et halvt pisket egg ble den silkeglatt!

    Oppskriften er skrevet ned i kokeboka mi, og det blir garantert min faste sjokoladekakeoppskrift!

    Tusen takk for oppskriften!

    • Reply bollefrua August 29, 2016 at 7:50 am

      Tusen takk for fin og nyttig tilbakemelding! ha en fin dag:)

  • Reply Elisabeth September 11, 2016 at 8:21 am

    Hei! tror du det funker med kefir istedenfor rømme? Og i såfall samme mengde?
    Veldig spent på kaka di!

    • Reply bollefrua September 11, 2016 at 8:59 am

      Det tror jeg går bra, men har ikke prøvd det i denne oppskriften. 🙂

  • Reply Sissel September 22, 2016 at 5:45 pm

    Eg skal bake den til ei fotballturnering (kiosken). Kan eg avkjøle den i langpanna med bakepapiret under? Eller blir den veldig blaut i bunnen da? Tenkte å levere den heil i langpanna, slik at kiosk-folket kan dele den opp i samme str som dei andre kakene dei selger.

    • Reply bollefrua September 26, 2016 at 6:31 pm

      Hei! Det kan du absolutt:)

  • Reply Hanne September 25, 2016 at 8:27 pm

    Hei.
    Denne kaken hørtes god ut, så den skal lages til barnebursdagen om noen helger ?? Steker du med varmluft eller over-/undervarme??
    Mvh Hanne.

    • Reply bollefrua September 26, 2016 at 6:30 pm

      Hei Hanne! Denne kaka er den beste. 🙂 Stekes med vanlig over- og undervarme. Lykke til! Hilsen Astrid

  • Reply Stine October 20, 2016 at 9:54 am

    Kaken min var høy og fin når jeg tok den ut, men sank ganske fort sammen?Nesten samme høyde som når jeg satt den inn. Mulig jeg har gjort noe feil? Får bare håpe den smaker godt allikevel.?

    • Reply bollefrua October 23, 2016 at 7:42 pm

      Hvordan smakte den? 🙂

      • Reply Stine December 12, 2016 at 11:31 am

        Litt seint svar, men den smakte kjempegodt! Falt i smak hos alle. Kanskje en litt lite stekt i midten, men det gjorde egentlig ingenting. I dag baker jeg den på nytt, forlenger steketiden noen minutter så blir det nok supert??

  • Reply Nanett October 20, 2016 at 3:58 pm

    Jeg har laget denne flere ganger og den er kjempegod!! MEN jeg har i “bare” 6 dl sukker og det gikk helt fint. Mer enn søt nok. Kjempegod. Skal prøve med 5 dl neste gang.

    • Reply bollefrua October 23, 2016 at 7:40 pm

      Takk for tipset! 🙂

  • Reply anita lindahl pedersen October 29, 2016 at 6:25 pm

    hei du,når jeg skal lage noe godt,så går jeg bare inn på bollefrua,og vips så har jeg lagd de flotteste ting,har blitt en STOOOR FAN av de deilige oppskriftene du har,neste gang skal jeg lage sjokoladekaka.takk for at du finnes mvh Anita

    • Reply bollefrua October 30, 2016 at 8:16 pm

      Du aner ikke hvor glad jeg ble nå. TUSEN TAKK! <3

  • Reply Renate November 2, 2016 at 10:33 pm

    Jeg har laget denne nå i kveld og jeg skjønte da jeg smakte på røra at denne kom til å bli god! ? Jeg har prøvesmakt litt og den var utrolig god! Jeg måtte fordele den i to former, da jeg ikke har langpanne som hører til ovnen som går an å bruke til baking.

    Smaken var som sagt god, men den hevet ikke så mye som jeg skulle ønske. Kan det ha med at jeg brukte kjøkkenmaskinen til å blande røren? Har du noen gode tips til neste gang? Jeg har fordelt den i en langpanne på str. med det du kallet liten langpanne og en mindre enn det igjen. Sammenligner jeg volumet til sammen er det mindre enn den formen du bruker.

    Tusen takk for god oppskrift!

    • Reply bollefrua November 6, 2016 at 7:34 pm

      Hei! Stekte du kaken med en gang du laget røren? Ellers tror jeg natronen mister futten.. Men denne kaken har uansett mye godt i seg og blir derfor litt “tung”. Jeg synes at det er det at den blir litt tung og saftig som er så godt! Ha en fin kveld. 🙂

  • Reply Gunn-Tone Ulvestad November 10, 2016 at 12:50 pm

    Det er vel tre-fire barnebursdagar sidan eg prøvde oppskrifta di fyrste gong. Fast innslag, og alt fått bestilling til barne/ungdomsbursdagen komande laurdag.
    Verdens beste!

    • Reply bollefrua November 12, 2016 at 6:58 pm

      Ja, helt enig! Og tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Klem til deg!:)

  • Reply Michelle November 11, 2016 at 10:47 pm

    Dette har blitt min absolutte favoritt kake! Og alle jeg har servert den til elsker den! ??
    Takk! ?

    • Reply bollefrua November 12, 2016 at 6:46 pm

      Så utrolig glad jeg ble nå! 🙂 Ha en god kveld! <3

  • Reply Thea Sivertsen January 16, 2017 at 7:34 pm

    Wow ! Skulle til å kaste kaka siden den var laget for 3 døgn siden! Neste gang skal jeg lage den 3 døgn før jeg serverer den!! Den var helt magisk god!

    • Reply bollefrua January 16, 2017 at 9:27 pm

      Ja, ikke sant? Den blir bare bedre og bedre!!

  • Reply Bente Evertsen Faag January 20, 2017 at 3:00 pm

    Denne skal jeg lage til barnebursdag på søndag. Lurer bare på hvordan sjokoladekaken skal oppbevares?
    I kjøleskap eller romtemperatur?

    • Reply bollefrua January 20, 2017 at 3:12 pm

      Den kan stå i romtemperatur. 🙂

  • Reply Kake January 21, 2017 at 10:59 am

    Godt du ikke er Dansk bollefrua.

    • Reply bollefrua January 21, 2017 at 6:39 pm

      Jepp! 😉

  • Reply Hege February 12, 2017 at 12:51 pm

    Bruker alltid denne oppskriften til kake! Den kommer til å være med meg å min familie til evig tid!

    • Reply bollefrua February 20, 2017 at 3:45 pm

      Så bra! 🙂 Samme her!!

  • Reply Fredrik February 21, 2017 at 2:48 pm

    Så utrolig mykje sukker. Nei, detta va altfor mykje sukker. Nå bli eg feit

    • Reply Solfrid February 21, 2017 at 4:09 pm

      Ja, helt enig Fredrik. Dette var altfor mye for ei lita kjerring. Ha’kke lyst til å bli feit jeg heller. Vi får holde oss til trinesmatblogg.no vi to.

  • Reply Iselin Haugen March 19, 2017 at 9:29 pm

    Kan man bruke melange smør isteden for meieriersmør ? Synes melange er så mye bedre sånn generelt.

    • Reply bollefrua March 22, 2017 at 7:14 pm

      Hei! Det går fint:)

  • Reply Nikolas April 5, 2017 at 2:50 pm

    Er det mulig med mindre sukker i kaka?

    • Reply bollefrua April 5, 2017 at 4:28 pm

      Jeg vet noen har redusert mengden med 1-2 dl, men jeg har ikke prøvd det selv. 😉

  • Reply tone April 17, 2017 at 12:02 pm

    Jeg bruker 2dl mindre sukker i denne kaken og den smaker helt nydelig☺

    • Reply bollefrua April 22, 2017 at 4:30 pm

      Tusen takk for innspill, veldig greit å vite. 🙂

  • Reply Lena May 20, 2017 at 4:50 pm

    Har akkurat baket kaken til en barnebursdag i morgen. Den står nå på avkjøling og syns den ble så lav…. Stekte røren m d samme den var laget og har fulgt oppskriften til punkt og prikke!

    • Reply bollefrua May 21, 2017 at 12:47 pm

      Hei! Nå er det vanskelig for meg å vite hvor lav, men går ut fra at du mener nærmere flat? Er natronet ditt gammelt kanskje? Synd hvis det ikke ble vellykket!

  • Reply Hege June 5, 2017 at 8:51 am

    Lagde kaken i går og den ble supergod! Stekte i 25 minutter og det var nok. Hadde dobbel glasur og masse smågodt på, så blir det en gjeng lykkelige 11åringer (og kollegaer,for dette ble MYE kake ?) ? Takk for super oppskrift!

    • Reply bollefrua June 6, 2017 at 6:22 pm

      Veldig glad du ble fornøyd!! 🙂

  • Reply Eivind June 23, 2017 at 9:36 pm

    Hei. Har bakt denne kaken nå i kveld til en barnebursdag i morgen, men når kaka var tatt ut av ovnen så oppdaget jeg at jeg hadde glemt rømmen….
    Hvor stor krise er det mon tro?

    • Reply bollefrua June 24, 2017 at 7:18 am

      Hm.Den smaker sikkert fortsatt godt! Er den gjennomstekt, da?

  • Reply Eivind June 24, 2017 at 12:19 pm

    Ja den var god for di om ☺ var gjennomstekt, men jeg hadde den I endel lengre enn 25 min. Bruker som regel enn prøve pinne for å være på den sikre siden ☺

    • Reply bollefrua July 2, 2017 at 8:16 pm

      Så bra at den ble god!:)

  • Reply Cathrine July 27, 2017 at 11:44 pm

    Har laget denne kaken seks – syv ganger nå – og herremin den er god! Jeg har laget den i springform, da halverte jeg bare mengden, funket flott 🙂 Har også laget den med bakepulver istedenfor natron, funket flott det også! Mulig en som har hakket mer peiling enn meg på bakeverk ville kjent forskjell, jeg gjorde ikke 😉 Når det gjelder sukkermengden har jeg faktisk kuttet ned litt, og bruker rundt 7dl. Grunnen til dette var fordi en av de første gangene jeg skulle bake den hadde jeg ikke nok sukker i hus og orket ikke dra på butikken. Jeg synes den smakte like godt med 2dl mindre sukker, og har fortsatt med den mengden. Og jeg elsker alt med sukker og sjokolade, og ville ikke gått ned på sukkermengden hvis det hadde gått på bekostning av smak 😉 Hva gjelder steking steker jeg den i ca.21 minutter på varmluft på angitte grader. Jeg har en litt dum ovn, så jeg legger et bakepapir over kaka de siste fem minuttene for at den ikke skal bli brent.

    Ja… Det var mine erfaringer rundt verdens beste sjokoladekake;-)

    • Reply bollefrua August 1, 2017 at 2:35 pm

      Hei Cathrine! Så hyggelig å høre og takk for nyttige tips. 🙂 Håper du får en fortsatt fin sommer! Klem fra Astrid

  • Reply Rebekka August 25, 2017 at 8:12 pm

    Fytti for en kake! Jeg gleder meg alltid til å lage denne fordi resultatet er like bra hver gang. Alle sier at dette er den beste sjokoladekaken de har smakt. Du er en fantastisk flink til å lage bomber man ikke burde spise men som smaker enda bedre pga akkurat det 🙂 dette er 10 av 10! Takk for en sikker oppskrift som skal følge meg de 15 neste årene til sønnens bursdager 😀

    • Reply bollefrua August 31, 2017 at 4:09 am

      Så gøy å høre! Tusen takk for super tilbakemelding. 🙂

  • Reply Sonja Katrine Vikan August 31, 2017 at 6:37 pm

    Da er sjokolade kaka fra siden din i ovnen?Satser på at den blir vellykka?Deigen var himmelsk var både jeg og bursdagsbarnet enig i?

    • Reply bollefrua September 9, 2017 at 7:46 am

      Så hyggelig å høre, Sonja! Ha en super lørdag. 🙂

  • Reply Merete October 3, 2017 at 12:33 pm

    Jeg fikk prøvd denne i helga – og den ble kjempegod! Vi lagde den i rund form, og halverte røra. Endte opp med å steke i nesten 45 min. Ofte når vi spiser sjokoladekake ender barna opp me å slikke av glasuren og lar bunnen ligge igjen, men det skjedde ikke med denne kaka 🙂 Kjempegod, og også mørk nok for de voksne.

    Da vi skulle i gang med glasuren skilte den seg, og vi brukte egg-trikset – men da ble den veldig rennende og vi hadde ikke nok melis til få den fast nok igjen. Hva er grunnen til at den skiller seg – eller hva kan man gjøre for å unngå at den skiller seg? god ble den uansett (men litt mye kliss og søl…!)

    • Reply bollefrua October 15, 2017 at 8:05 pm

      Så bra at den ble god! 🙂 Min erfaring er at det er viktig å tilsette melisen litt etter litt og røre godt mellom hver gang.

  • Reply Laila October 15, 2017 at 11:40 am

    Hei, bakte kaka i går og den fin og høy ut, men enda ikke smakt. Lurer på glasuren, kan jeg bruke Melange flytende smør m rapsolje istedet ?

    • Reply bollefrua October 15, 2017 at 7:57 pm

      Jeg har ikke prøvd. Jeg elsker ordentlig smør. 😉

  • Reply Milla November 5, 2017 at 7:24 pm

    Tusen takk! Denne kaken er bare helt nydelig! Er det mulig å lage denne kaken i rund form om jeg halverer oppskriften?

    • Reply bollefrua November 6, 2017 at 6:44 pm

      Ja, det burde gå helt fint. Du må bare anpasse steketiden.

  • Reply Ingrid November 14, 2017 at 6:07 am

    Hei! Er det mulig å lage denne kaken i en 24 cm springform viss jeg halverer deigen? I så fall, hva blir da steketiden ?

    • Reply bollefrua November 26, 2017 at 1:46 pm

      Beklager sent svar. Det burde gå bra! 🙂

  • Reply Espen Falkø December 15, 2017 at 10:04 am

    Hei!
    Først, takk for mange deilige oppskrifter og all inspirasjon!
    Jeg har bakt denne kaka mange ganger nå, med stor suksess 🙂
    Men, det er en sak jeg lurer på hver gang. Etter angitt steketid er kaka fortsatt veldig «dissete» i midten og jeg opplever å måtte steke den lenger. Dette fører igjen til at kaka sprekker. Frustrerende..
    Er det ovnen min som bør byttes ut eller skal den være slik når den komme ut?
    Riktig god jul!

    • Reply bollefrua December 16, 2017 at 6:03 pm

      Hei! Jeg er faktisk litt usikker fordi jeg ikke har opplevd dette før. Hva slags form har du? Og steker du kaken med en gang du har laget røren? 🙂

    Leave a Reply