Husker du hva du ville bli da du var liten? Jeg skulle redde verden. (Kun avløst av en liten periode da jeg ville bli frisør). Nå, mange år senere, er mine ambisjoner om å redde menneskeheten noe moderert. Voksenversjonen av meg selv innser jo at det er litt vanskeligere, og en litt større jobb, enn det jeg først trodde. Jeg forsøker heller å tro på at det går an å gjøre verden litt bedre hver dag. Dessverre føles det ofte som om jeg ikke lykkes. Da gjelder det bare å komme seg gjennom dagen med hode mer over vannet enn under, hvis du skjønner. Livet med to små barn og full jobb handler like mye om å redde hverdagen. Men i det siste har jeg fått god hjelp! Av Herr Kneipp Hjemmebakt. Har du møtt´n? Rund på smak, ikke for grov, godt likt av alle og med verdens beste skorpe. Passer utmerket i matboksen. Superenkel å ha med å gjøre. Inviter han hjem, så skjønner du hva jeg mener.
En kul kneipp:
(2 store brød)
800 g hvetemel/spelt
100 g sammalt rug, fin
100 g sammalt hvete/spelt, grov
20 g salt
50 g flytende honning
60 gram usaltet, mykt meierismør
1 pakke gjær
650 g lunkent vann
Ha alle ingrediensene (unntatt smøret) i en bakebolle og elt i fem minutter på lav hastighet. Øk så hastigheten og elt i fem minutter til. Tilsett smøret og bland godt. Dekk med plast og la deigen “hvile” i 20 minutter. Del deigen i to og form emnene runde før du lr de ligge 20 minutter til under plast. Form så avlange brød som du legger på et bkepapirkledd stekebrett. La heve (under plast) i ca 45-60 minutter. Stekmidt i ovnen i 40 minutter på 200 grader. Følg med, for brødet kan bli litt mørkt på toppen. Dekk i såfall med tinnfolie og la den ligge til brødet er ferdig. Avkjøl på rist.
Oppskriften fant jeg i siste nummeret av Bake. 🙂
23 Comments
Hei Bollefrua 😀 Digger siden din, og har forlengst brykt ymse av oppskriftene på å gi gutta ombord her grunner til å sove godt etter noe god bakst, men, finnes det, evt har du en oppskrift på et godt brød som kan stå romtemperert i brødformer å heve over natten? Sånn at når jeg står opp så kan jeg hive det i ovnen å ha det klart til frokost etter en times tid? 🙂 Takknemlig for nybakt brød 🙂
Hei Skipskokken! Så hyggelig å høre fra deg! Tusen takk for gode ord:) Når det gjelder din lille “utfordring” så tenker jeg at det i prinsippet burde funke med en hver deig om man bruker kald væske, lite gjær og ikke forhever deigen.. Men har ikke testet det i romtemperatur! Ennå.. 😉 Ha en god uke!
Kan jeg bruke vanlig meierismør med salt og heller redusere saltmengden?
Absolutt!:)
Hei☺️ Snublet over siden din etter et Google søk på “bake brød”, og vips, her er du ? flinke deg!! Så mye godt! Og fikk så lyst til å prøve å slutte å kjøpe brød. Men jeg har en baby på 8 mnd og i den alderen skal de ikke skal ha honning, hva kan jeg bruke istedenfor? Eller har du et annet brød å anbefale? Går myyye brød her i huset, har ei på 8 år og ? takk for supre tips kjære deg!
Hei søte Helene! Takk for hyggelig tilbakemelding!! Jeg tror ikke honning er farlig for babyer når den er stekt, men bytt ut honning med litt sukker. 🙂 Lykke til! La meg vite hvordan det går:)
Det anbefales ikke å gi honning til barn under 1 år uansett. Bytt ut med maltekstrakt er mitt tips…
Skal smøret smeltes?
Nei, det skal være mykt/romtemperert. 🙂
Hei
Nå har jeg nettopp laget de to her, men det jeg lurte på er om det er mulig å ha dem i brødbake form i stedet for kun på brettet? Ble litt flate men smakte fantastisk
Så hyggelig at det smakte! Og bare bruk brødform:)
Kan man bruke sirup i stede for honning ?
Ja, absolutt!:)
Mange nydelige oppskrifter her :))
Tusen takk, Marit!:)
Hei
Hvorfor skal vi bruke plastfolie ved heving?? Hele brødet mitt poffa/ ble helt flatt da jeg skulle ta av folien siden alt hang fast i brødet!! Helt ødelagt!
Hei! Så leit at det ikke gikk bra. Men det står ikke plastfolie i oppskriften (det står plast), jeg pleier å bruke plastposer og har hatt godt hell med det. Et generelt tips kan være å ha litt olje på plasten så du er sikker på at den ikke setter seg fast neste gang du baker.
Verdens beste brød! Skal aldri mer kjøpe brød! ??? Tusen takk for fantastisk oppskrift!
Så utrolig hyggelig å høre! Ha en fortsatt god dag:)
Jeg har ikke bakt brød på flere år, men denne fikk jeg faktisk lyst til å prøve. Jeg er godt i gang her nå
Så kult! Håper det gikk bra!
Kan melde om knallsuksess. Barna mine er kjent for å spise lite brød, men dette elsket de!
Så bra!:)