Kanongodt kneippbrød

image_pdfimage_print

IMG_8658

 

Husker du hva du ville bli da du var liten? Jeg skulle redde verden. (Kun avløst av en liten periode da jeg ville bli frisør). Nå, mange år senere, er mine ambisjoner om å redde menneskeheten noe moderert. Voksenversjonen av meg selv innser jo at det er litt vanskeligere, og en litt større jobb, enn det jeg først trodde. Jeg forsøker heller å tro på at det går an å gjøre verden litt bedre hver dag. Dessverre føles det ofte som om jeg ikke lykkes. Da gjelder det bare å komme seg gjennom dagen med hode mer over vannet enn under, hvis du skjønner. Livet med to små barn og full jobb handler like mye om å redde hverdagen. Men i det siste har jeg fått god hjelp! Av Herr Kneipp Hjemmebakt. Har du møtt´n? Rund på smak, ikke for grov, godt likt av alle og med verdens beste skorpe. Passer utmerket i matboksen. Superenkel å ha med å gjøre. Inviter han hjem, så skjønner du hva jeg mener.

 

IMG_8650

 

En kul kneipp:
(2 store brød)

800 g hvetemel/spelt
100 g sammalt rug, fin
100 g sammalt hvete/spelt, grov
20 g salt
50 g flytende honning
60 gram usaltet, mykt meierismør
1 pakke gjær
650 g lunkent vann

Ha alle ingrediensene (unntatt smøret) i en bakebolle og elt i fem minutter på lav hastighet. Øk så hastigheten og elt i fem minutter til. Tilsett smøret og bland godt. Dekk med plast og la deigen “hvile” i 20 minutter. Del deigen i to og form emnene runde før du lr de ligge 20 minutter til under plast. Form så avlange brød som du legger på et bkepapirkledd stekebrett. La heve (under plast) i ca 45-60 minutter. Stekmidt i ovnen i 40 minutter på 200 grader. Følg med, for brødet kan bli litt mørkt på toppen. Dekk i såfall med tinnfolie og la den ligge til brødet er ferdig. Avkjøl på rist.

 

IMG_8647

 

Oppskriften fant jeg i siste nummeret av Bake. 🙂

(Visited 6,120 times, 5 visits today)

KATEGORIER: Brød , Brunch , Frokost , Gjærbakst , Kveldsmat , Lunsj , Matpakke

TAGGED AS:

23 Comments

  • Reply Skipskokken November 14, 2014 at 6:37 pm

    Hei Bollefrua 😀 Digger siden din, og har forlengst brykt ymse av oppskriftene på å gi gutta ombord her grunner til å sove godt etter noe god bakst, men, finnes det, evt har du en oppskrift på et godt brød som kan stå romtemperert i brødformer å heve over natten? Sånn at når jeg står opp så kan jeg hive det i ovnen å ha det klart til frokost etter en times tid? 🙂 Takknemlig for nybakt brød 🙂

    • Reply bollefrua November 16, 2014 at 8:39 pm

      Hei Skipskokken! Så hyggelig å høre fra deg! Tusen takk for gode ord:) Når det gjelder din lille “utfordring” så tenker jeg at det i prinsippet burde funke med en hver deig om man bruker kald væske, lite gjær og ikke forhever deigen.. Men har ikke testet det i romtemperatur! Ennå.. 😉 Ha en god uke!

    • Reply Nina Kristofferse June 11, 2016 at 2:59 pm

      Kan jeg bruke vanlig meierismør med salt og heller redusere saltmengden?

      • Reply bollefrua June 11, 2016 at 8:03 pm

        Absolutt!:)

  • Reply Helene November 17, 2014 at 12:35 am

    Hei☺️ Snublet over siden din etter et Google søk på “bake brød”, og vips, her er du ? flinke deg!! Så mye godt! Og fikk så lyst til å prøve å slutte å kjøpe brød. Men jeg har en baby på 8 mnd og i den alderen skal de ikke skal ha honning, hva kan jeg bruke istedenfor? Eller har du et annet brød å anbefale? Går myyye brød her i huset, har ei på 8 år og ? takk for supre tips kjære deg!

    • Reply bollefrua November 19, 2014 at 7:19 pm

      Hei søte Helene! Takk for hyggelig tilbakemelding!! Jeg tror ikke honning er farlig for babyer når den er stekt, men bytt ut honning med litt sukker. 🙂 Lykke til! La meg vite hvordan det går:)

      • Reply Birgitte August 15, 2016 at 1:05 pm

        Det anbefales ikke å gi honning til barn under 1 år uansett. Bytt ut med maltekstrakt er mitt tips…

  • Reply Camilla January 21, 2015 at 8:21 am

    Skal smøret smeltes?

    • Reply bollefrua January 21, 2015 at 11:28 am

      Nei, det skal være mykt/romtemperert. 🙂

  • Reply Frode Chili Molland March 8, 2015 at 3:32 pm

    Hei

    Nå har jeg nettopp laget de to her, men det jeg lurte på er om det er mulig å ha dem i brødbake form i stedet for kun på brettet? Ble litt flate men smakte fantastisk

    • Reply bollefrua March 10, 2015 at 7:18 pm

      Så hyggelig at det smakte! Og bare bruk brødform:)

  • Reply Marit Reinholdsen Nilsen March 14, 2015 at 11:42 am

    Kan man bruke sirup i stede for honning ?

  • Reply Marit Reinholdsen Nilsen March 14, 2015 at 11:43 am

    Mange nydelige oppskrifter her :))

  • Reply beth July 26, 2015 at 8:29 pm

    Hei
    Hvorfor skal vi bruke plastfolie ved heving?? Hele brødet mitt poffa/ ble helt flatt da jeg skulle ta av folien siden alt hang fast i brødet!! Helt ødelagt!

    • Reply bollefrua July 26, 2015 at 10:41 pm

      Hei! Så leit at det ikke gikk bra. Men det står ikke plastfolie i oppskriften (det står plast), jeg pleier å bruke plastposer og har hatt godt hell med det. Et generelt tips kan være å ha litt olje på plasten så du er sikker på at den ikke setter seg fast neste gang du baker.

  • Reply Siv December 5, 2016 at 11:01 pm

    Verdens beste brød! Skal aldri mer kjøpe brød! ??? Tusen takk for fantastisk oppskrift!

    • Reply bollefrua December 6, 2016 at 9:11 am

      Så utrolig hyggelig å høre! Ha en fortsatt god dag:)

  • Reply Trond- Freddy Moen March 12, 2018 at 5:53 pm

    Jeg har ikke bakt brød på flere år, men denne fikk jeg faktisk lyst til å prøve. Jeg er godt i gang her nå

    • Reply bollefrua April 5, 2018 at 5:31 pm

      Så kult! Håper det gikk bra!

      • Reply Trond- Freddy Moen May 1, 2018 at 8:49 am

        Kan melde om knallsuksess. Barna mine er kjent for å spise lite brød, men dette elsket de!

        • Reply bollefrua May 15, 2018 at 6:19 am

          Så bra!:)

    Leave a Reply to Trond- Freddy Moen Cancel Reply