Krydret fiskesuppe med laks og reker

image_pdfimage_print

IMG_8826

 

Jeg ligger i sengen og drikker te og ser ut på regnet. Det er søndag og slutten på en nydelig helg med vårvær og fine folk. Vi har rukket både svømming, baking, husvask, middagsbesøk, parkliv og sofatjeneste. Nå ser jeg motvillig frem mot vintervær og kulde de neste dagene (lunefulle mars, lunefulle meg). Det gikk greit så lenge det var vinter, men nå som jeg har fått smaken på vår, virker det uoverkommelig å gå tilbake. Min store trøst er at alt går over, samt denne deilige suppen vi skal spise til middag i morgen. Kaldt ute, varm og spicy suppe inne. En perfekt kombinasjon! Jeg pleier å lage den dagen før, så er det bare å varme opp og tilsette fisk og reker rett før servering. Veldig smart på travle hverdager.

Heit fiskelykke:

olivenolje

1 gul eller rød løk, hakket

1 purre eller 3 vårløk, hakket

3 gulrøtter, i terninger

3 små poteter, i terninger

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss tørket basilikum eller 2 ss fersk

1 dl tomatpure

2 ss honning (evt sukker)

0,5 ts kajennepepper eller tilsvarende annet hett krydder (jeg brukte Santa Maria chili explosion)

2 ts kanel

salt og pepper

1 boks hermetiske (knuste tomater)

1 terning grønnsaksbuljong

0,8-10 dl vann (jeg liker ikke for tynne supper, så jeg tok 0,8)

4 laksefileter (ca 600 gram), i terninger

2 dl rensede reker eller krepsehaler

creme fraiche til servering

Finn frem en tykkbunnet gryte (jeg bruker jerngryte) og ha i olivenolje og grønnsaker. Skru på middels varme og fres til løken blir litt blank. Ha i krydder, sukker og tomatpure og fres litt til. Ha så i vann, buljongterning og hermetiske tomater. La koke til grønnsaker er møre. Ha i laks og la trekke noen minutter. Ha i rekene det siste minuttet og server med godt brød og creme fraiche.

IMG_8837

 

Hør for øvrig på denne sangen til trøst og oppmuntring.

(Visited 1,194 times, 1 visits today)

3 Comments

 • Reply Ingvill March 23, 2014 at 10:08 pm

  Hei,
  Jeg har fulgt bloggen din i lang tid og digger både måten du skriver på ( kjenner meg igjen i mye;) og maten du lager. I dag lagde jeg denne suppen samt asiatiske fiskekaker. Fiskekakene var til i morgen, men begge gutta mine på 6 år har tigget i hele ettermiddag om å få flere smaksprøver- de elsket dem: ) De er ikke lette å få i fisk- hurra! Suppen var supergod, jeg hadde i en stor fenikkel også, veldig godt. Håper du fortsetter å skrive like ofte. Gjerne mer enkle og gode middager:)
  Hilsen Ingvill

  • Reply bollefrua March 24, 2014 at 8:43 pm

   Kjære Ingvill. Takk for VELDIG hyggelig tilbakemelding! 🙂 You made my day. Håper dere koste dere med fiskekaker i dag, lager alltid middag til mandag klar på søndag. Fortsatt god uke til deg! Varme hilsener, Astrid

 • Reply Ingvill March 24, 2014 at 9:43 pm

  Takk, det gjorde vi! Min småspiste, kresne sønn spiste fem fiskekaker og sa at jeg måtte spre oppskiften til utlandet(?):). I morgen er det klart for resten av fiskesuppen. Jeg lager også alltid middag til mandag på søndag- myk start på uken:) Skal prøve dagens oppskrift- så deilig ut.
  Ha en fin uke i solen!
  Hilsen Ingvill

 • Leave a Reply