Rask og spicy thaigryte med kokosmelk og peanøttsmør

image_pdfimage_print

IMG_8898

I dag vil jeg si noe om hvor hyggelig jeg synes det er med tilbakemeldinger og kommentarer fra dere. Å være bollefrue er litt ensomt i blant, det er liksom jeg som står for all pratingen i relasjonen. Derfor blir jeg oppriktig glad for å høre fra dere! En av dere ønsket seg litt flere enkle hverdagsretter og jeg åpner friskt med denne enkle og litt eksotiske gryta. Jeg elsker kombinasjonen peanøttsmør, lime og kokosmelk og dessuten digger jeg at (nesten) alt er i samme gryte. Håper du blir fornøyd, Ingvill! 😉

 

Bollefruas thailandske get away:

(nok til 2 voksne og 2 små (som spiser mest ris;))
ca 1 ss solsikkeolje
1 løk, hakket
1 rød paprika, renset og skåret i strimler
400-500 g renskåret svinekjøtt, i biter
2 fedd hvitløk, finhakket (kan sløyfes)
1-1,5 ss rød karripasta (du finner det i dagligvarebutikker sammen med kokosmelk osv)
3 ss peanøttsmør
1 ss soyasaus
1-2 ss sukker
1 boks lett kokosmelk (400ml)
150 g grønne bønner, jeg brukte frosne
saft av ca 0,5 lime
evt litt koriander til servering
ris, kokt etter anvisning på pakken

Varm oljen i en dyp stekepanne eller jerngryte. Ha i løk og paprika og la det mykne noen minutter. Ta grønnsakene ut av pannen. Ha i kjøtt og hvitløk og brun på alle sider. Ha i karripasta og rør rundt. Tilsett peanøttsmør, soyasaus og sukker. Bland. Hell over kokosmelk og rør godt. Ha tilbake paprika og løk i gryten og kok under lokk i 10 minutter. Ha i bønnene og kok ca tre minutter eller til bønnene så vidt er møre. Smak til med lime og evt mer sukker og soya. Server med ris og koriander.

 

IMG_8895

(Visited 4,660 times, 4 visits today)

10 Comments

  • Reply annegretekaspersen March 24, 2014 at 9:39 pm

    Denne vil jeg prøve, den hørtes og så god ut. Og så skal jeg prøve blondies-ene også. En dag.

    • Reply bollefrua March 25, 2014 at 4:52 pm

      Så hyggelig, Anne Grete! Hva med thaigryte til middag og blondies til dessert?;)

  • Reply annegretekaspersen April 1, 2014 at 11:05 pm

    Thaigryta ble god middag i dag, selv om jeg ikke fikk tak i karripasta på den lille nærbutikken. Enkel og grei oppskrift og perfekt bruk av aspargesbønner som jeg har mye av i frysen etter å ha høstet bønner hos søster og svoger 🙂

    • Reply bollefrua April 2, 2014 at 10:37 am

      Så hyggelig! Ha en god dag. 🙂

  • Reply Bente July 4, 2014 at 4:28 pm

    Hei! Har nettopp funnet deg på nettet etter å ha søkt på brødoppskrift. Synes din oppskrift for nybegynnere virket grei, og nå står det 2 brød i ovnen! De ser lovende ut. Ser at du har plenty med andre oppskrifter også…gleder meg til å prøve ut forskjelling. Deilig med inspirasjon til matlagingen både til hverdags og fest. Tusen takk til deg for at du “gidder”. Fortsatt god sommer!

    • Reply bollefrua July 6, 2014 at 10:27 am

      Hei Bente.
      Takk for veldig hyggelig melding! Glad for at du fant noe du likte. God sommer til deg og! Stikk innom bloggen igjen:)

      Astrid

      • Reply Bente July 6, 2014 at 12:05 pm

        Hei igjen. Jeg stikker plutselig innom bloggen igjen:) Brødene ble helt supre. Bakte 2 dagen etter også.
        Bente

        • Reply bollefrua July 8, 2014 at 9:49 pm

          Så bra at brødene ble vellykket, Bente! Fortsatt god sommer:)

  • Reply Per-Andre Christensen November 22, 2017 at 11:34 pm

    God oppskrift på Thai gryte med kokos og peanøtt! ?
    Brukte kylling, men ble kjempegodt!

    • Reply bollefrua November 26, 2017 at 1:42 pm

      Så gøy å høre! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. 🙂

    Leave a Reply