Det er juni og tid for alle slags avslutninger. (Selv har allerede grått meg gjennom en, ettersom jeg skal slutte med den usannsynlig fine klassen jeg har hatt i tre år). Slike tilstelninger krever ofte kake og med det tempoet mange opplever i denne måneden, kan kanskje flere bli fristet til å sippe litt over alt man skal rekke over. Her har du en bullet proof oppskrift på en supergod kake som er fin å servere mange. Dessuten blir den bare bedre og bedre av å stå og godgjøre seg! Du kan med andre ord bake den mange dager i forveien. Fint, ikke sant? 🙂
Kaken:
6 egg
5 dl solsikkeolje
550 g sukker
4 ts vaniljesukker
4 ts kanel
ca 1 ts malt/revet muskat
1 ss natron
1 ss bakepulver
650 g siktet hvetemel eller speltmel
200 g mørk kokesjokolade, hakket
3 epler, skrelt og revet
ca 800 g gulrot, skrelt og finrevet
Glasur:
200 g romtemperert smør
500 g melis
400 g Philadelphiaost (original), romtemperert
2 ts vaniljesukker
saft av ca 0,5 sitron
Sett ovnen på 180 g og kle en vanlig langpanne med bakepapir. Pisk egg, olje og sukker “hvitt”. Tilsett så alt unntatt eple, sjokolade og gulrot. Bland til en jevn røre. Vend inn gulrot, sjokolade og eple til alt er blandet. Fordel røren i langpannen og stek midt i ovnen i 50-60 minutter. Når du kan stikke en pinne inn i kaken uten at det fester seg kakerøre, er den ferdig. Avkjøl helt før du har over glasuren. Glasuren fikser du ved å piske alle ingredienser til en glatt krem. Smak deg frem med sitronen. KOS DEG! 🙂
Oppskriften er en variant av ROOM sin kake, jeg fant den her.
11 Comments
Takk,takk,takk!! Er så utrolig lei alle sjokoladekakeskuffene -neste gang skal denne prøves! Og kanskje den må prøves til eget bruk først…:-) bare sånn for sikkerhets skyld,hihi!
Hei Cathrine! Herlig kommentar! 🙂 Du skal se du vinner festen når du tar med denne. 😉 Ha en god dag.
NAM!!
Når jeg lurer på hva jeg skal bake. Bollefrua-suksess. Bakte denne til familiebursdag. Så utrolig saftig og god. Glemte sjokoladen i all min urutinertness. Men den var fantastisk deilig uten også. Nestegang. Nestegang skal jeg huske sjokoladen. :-).
Takk for god oppskrift.
Jippi, Kristine! Glad du er fornøyd. 🙂 Og takk for hyggelig tilbakemelding. 🙂
Hei!
Vil lage gulrotkake til barnasbursdag og vil gjøre det ca ei uke i forveien så at det er ingen stress…spm min er: Kan den kake fryses? Kan den fryses med glasur på eller best å ta det etter på?
Ja, den kan fint fryses. 🙂 Lykke til!
[…] Er det flere som er på avslutningskjøret? Jeg kan i det minste bidra med baketips! Sjekk ut gulrotkake, verdens beste sjokoladekake i langpanne eller denne enkle browniesen. Og om du har lyst på litt […]
Den beste gulrotkaka jeg har laga. Brukte speltmel
Og hipp hurra for det! 🙂
Hvor stor form kan jeg bruke. Har 40-36 og36-26.
Hei! Jeg har fått ny ovn siden jeg bakte denne sist, men brukte en langpanne som var så stor som stekeovnen min. 🙂