Christopher Sjuves beste forrett

image_pdfimage_print

For en tid tilbake var jeg på en hyggelig happening på Kulinarisk Akademi, i anledning en produktpresentasjon av greske og rumenske produkter. En del av arrangementet var et live kokkeshow med Christopher Sjuve, assistert av Fedon Lindberg. Sjuve presenterte flere deilige retter med blant annet fetaost og ulike typer bønner. (Visste du forresten at det finnes over 400 typer fetaost i Hellas?!)

 

 

 

 

En av rettene han lagde presenterte han som sin beste forrett. Det er en enkel, frisk og sommerlig salat som passer perfekt nå når solen skinner og vi ikke vil bruke for mye tid inne på kjøkkenet. Sjuve liker å servere denne på et stort fat, “family style”, så alle kan forsyne seg selv. Det liker jeg og! 🙂

 

IMG_9635

 

Sommerlig forrett:

vannmelon, i terninger

fetaost, i terninger

issalat, vasket og revet

en neve bladpersille, hakket

en neve pinjekjerner, ristet

evt litt rødløk, i strimler

olivenolje

balsamicosirup

litt salt og nykvernet pepper

 

Finn frem ditt favorittfat og legg salaten utover. Fortsett med vannmelon, fetaost, løk, persille og pinjekjerner. Ringle over olje og balsamicosirup. Strø over litt salt og pepper. KOS DEG.

 

PS. Dette fungerer også bra som fingermat. 🙂

 

(Visited 1,506 times, 1 visits today)

6 Comments

 • Reply Marianne de Bourg June 21, 2014 at 10:13 pm

  Jeg skjønner ikke at jeg ikke var invitert, jeg som er både bollefrue-, Fedon- og Christopher-fan. (Og nå tøyser jeg ikke). Jeg får trøste meg med å lage retten og drømme om at jeg var der. Jeg vil da kanskje erstatte issalaten med persille, som jeg elsker. Kanskje hatt i litt mynte også. Jeg bruker ofte urter som erstatning for salatblader i salater. Det er egentlig et ganske godt tips, de smaker jo så mye mer! Både basilikum, koriander og persille har jeg brukt mye i salater. Godt…mmm!

  Ha en vidunderlig sommer, bollefrua! :0)

  • Reply bollefrua June 22, 2014 at 10:08 pm

   Hei søte deg! Neste gang (if ever) skal jeg ta deg med! Ha en nydelig sommer, du og. Bruker forresten tipset ditt om å ta på treningstøy med en gang man står opp om morgenen, genialt. Klem!:)

   • Reply Marianne de Bourg June 22, 2014 at 10:19 pm

    Så bra, jeg er med 😀 Det hjelper altså å klage litt, hoho. Og bra at treningstøytipset funker! Jeg har selv brukt det i dag. Yoga/Pilates-timen gikk (nesten) som en drøm.

 • Reply Caroline July 13, 2018 at 9:11 pm

  Hei!
  Dette ser godt ut! 🙂 Bruker du balsamicosirup eller balsamicoeddik? Evt hvilket merke?
  Hilsen Caroline

  • Reply bollefrua August 12, 2018 at 6:22 pm

   Jeg liker Olivers og co 👍🏼

  Leave a Reply